Imamo 3 slastne ideje za zdrav zajtrk!

23. november 2023

Imamo 3 slastne ideje za zdrav zajtrk!

23. november 2023
Foto: Pexels

Imamo 3 slastne ideje za zdrav zajtrk!

23. november 2023

Morska, zelenjavna ali sladka različica zajtrka? Z najbolj priljubljenimi kruhi iz Žita je vsaka kombinacija božanska.

Stylovke se zavedamo, kako pomemben je zajtrk, zato si zanj vedno vzamemo dovolj časa. Zajtrk izboljša koncentracijo in pozornost ter prispeva k optimalnemu delovanju možganov, spodbuja delovanje presnove, izboljša razpoloženja in nam da energijo za ves dan. In bodimo iskreni, to – ob obilici projektov ob koncu leta – še kako potrebujemo.

Tokrat smo ustvarile zajtrke s tremi najbolj priljubljenimi kruhi iz Žita – Jelenom, Hribovcem in Ajdovim kruhom z orehi. To so naše najljubše kombinacije:

Foto: Pexels

Katja je na Hribovca namazala sir stracciatella, mu dodala nekaj rezin dimljenega lososa in slasten sendvič posipala še z mikrozelenjem. Dimljeni losos je naš favorit za zdrave zajtrke, saj je bogat z vitamini, minerali in maščobnimi kislinami omega 3 ter vsebuje visoko vredne beljakovine.

Kaja obožuje Ajdov kruh z orehi. Za zajtrk si ga najraje pripravi z rezinami avokada in poširanim jajcem. Avokado je bogat z zdravimi nenasičenimi maščobami, ki podaljšujejo občutek sitosti in zmanjšajo željo po drugi hrani, zato je odlična izbira za tiste dni, ko je pred vami veliko obveznosti in malo časa za malico.

Branka ima za zajtrk rada sladko, zato si je kos Jelenovega kruha namazala s kikirikijevim maslom in obložila s koščki banane. Čez je prelila med in sladki sendvič posipala s koščki kokosa. Arašidovo maslo obožujemo, ker je bogato z vitaminom E, ki ščiti telo pred delovanjem prostih radikalov in vitaminom B6, ki krepi odpornost telesa. Poleg tega vsebuje magnezij, ogljikove hidrate, veliko beljakovin in zdrave maščobe.

Foto: Pexels

Kruhi Hribovc, Jelen in Ajdov z orehi ta mesec pri Žitu igrajo pomembno vlogo. Z njihovim nakupom namreč omogočite glasbeni razvoj otrok in mladostnikov znotraj sklada Glasbenik sem.

Skupina Žito je namreč združila moči z Zvezo prijateljev mladine in bo del sredstev od prodaje Žitovih treh najbolj priljubljenih kruhov donirala njihovemu socialno-humanitarnemu programu.

Foto: Pexels

Namen programa je zagotavljanje pomoči otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju glasbenih potencialov.

Otrokom in mladostnikom, ki si želijo glasbenega ustvarjanja, omogočijo obisk glasbene šole ali pomagajo pri nakupu instrumenta, da še naprej razvijajo svoje glasbene potenciale.

Z nakupom Hribovca, Jelena ali Ajdovega z orehi jim lahko do 30. novembra pomagate tudi vi!

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic