fbpx

Instadekle: Katarina Tomšič

Instaintervju, Zanimivosti

25-letno Katarino poznam že dolgo, saj sva skupaj obiskovali isto osnovno šolo in od tam tudi navdušenje nad njenim življenjem. Uradno prihaja iz Črne Gore, kjer je bila posvojena, čeprav je kar 13 let živela v prepričanju da prihaja iz Ljubljane.

instadekle katarina tomšič

instadekle katarina tomšič25-letno Katarino poznam že dolgo, saj sva skupaj obiskovali isto osnovno šolo in od tam tudi navdušenje nad njenim življenjem. Uradno prihaja iz Črne Gore, kjer je bila posvojena, čeprav je kar 13 let živela v prepričanju da prihaja iz Ljubljane. Med študijem ekonomije je pridobila licenco za stevardeso kjer je razvila smisel za eleganco. Od tu tudi njen stil oblačenja. Ta poklic ji je dal možnost razmišljanja in je poudaril njeno empatijo do sočloveka, spoznala je ogromno različnih ljudi, se naučila potrpežljivosti in hitro prebrati ljudi.

Trenutno dela v administraciji in je ponosna predstavnica Humanitarnega kluba posvojencev AS – Adoptee’s Society, ki ga je ustanovila leta 2009, pisateljica prve spominske knjige za posvojene otroke: Naših prvih 1095 korakov, avtorica prve aplikacije spominskega albuma za posvojene otroke na svetu, ki je trenutno v nastajanju in blogerka na temo posvojitev. Prvič smo jo v javnosti zasledili leta 2004, ko je pri svojih 16-letih javno spregovorila o posvojitvi v oddaji z Ljerko Bizilj.

Kaj te v tem trenutku najbolj okupira?

“Izdelava aplikacije po vzoru moje spominske knjige za posvojene otroke Naših prvih 1095 korakov, ki bo predvidoma dokončana v decembru in predstavljena v januarju 2014, v katero sem kar aktivno vključena.”

instadekle katarina tomšičKakšni so tvoji karierni cilji?

“Moj trenutni karierni cilj je uspešno predstaviti aplikacijo, na kateri trenutno delam. Mislim, da so karierni cilji zelo relativna stvar v življenju, ki se morajo stalno spreminjati. Če ostaneš samo pri določenih kariernih ciljih, potem ne napreduješ. Mislim, da si moraš pri vsakem doseženem cilju, zastaviti novega in stremeti k temu, da ga dosežeš, saj se le na ta način lahko razvijaš in prav tako tvoje nove ideje. Tudi nič hudega ni, če kakšen cilj ne uspe, tako kot si si ga zamislil. Važno je, da si zastaviš novega in vztrajaš. Mislim, da noben človek ne more uspeti, če ni kdaj tudi padel, ali pa se vsaj malo spotaknil in tudi, če ne tvegaš, ne moreš nikoli vedeti, kaj vse bi morda lahko dosegel.”

Kdo je bil tvoj idol oz. odločilni, da si izbrala poklic, ki ga opravljaš?

“Hmm… Moji idoli so vsi dobri ljudje. Vedno sem recimo občudovala princeso Diano – spomnim se dneva, ko je umrla in vedno sem si želela, da bi lahko delala to kar je ona – nekaj dobrega za ljudi, ki to potrebujejo – oddajala je tako toplino, da si to lahko začutil že, ko si jo pogledal, Martina Luthra Kinga Jr., Hellen Keller, Christiane Felscherinow, avtorico knjige Mi, otroci iz postaje ZOO, očeta Pedro Opeka… Pred kratkim je na Facebooku zaokrožil posnetek iz CNN-a, ki se me je zelo dotaknil in ta gospod je sigurno eden izmed mojih idolov, pa čeprav niti ne vem imena, niti ne, iz katere države prihaja. Lahko bi bil idol in vzor marsikomu od nas, da bi morda komu polepšali dan. Gospod je pred približno 10 leti začel kuhati in razvažati hrano za brezdomce in za ljudi, ki živijo res v pomanjkanju. Dan jim polepša s flašo vode. Prav tako za njih skrbi, jih postriže, jih objame itd. – skrbi za del družbe, nad katerim so vsi obupali in jih pozabili ter ga ni strah dotika teh ljudi. V intervjuju so se mi zelo vtisnile v spomin njegove besede v kontekstu: “Food is one part, love is another part and everybody has 5,5 liters of blood.” Nekaj časa nazaj sem prebrala odlično knjigo Somaly Mamm, ki je prav tako odlična… Vedno sem cenila ljudi, ki so znali iz svojih slabosti oz. slabih izkušenj narediti nekaj dobrega in pozitivnega za druge. To se mi zdi v življenju najbolj pomembno in to tudi sama jemljem za inspiracijo in zgled. Vsako svojo življenjsko izkušnjo lahko vzameš na način, da se smiliš sam sebi do konca življenja, ali pa iz tega narediš nekaj pozitivnega zase in nekaj, s čimer lahko pomagaš še drugim. Kot idola pa bi definitivno omenila, ko smo že pri modi Coco Chanell – močno, ostro žensko, ki je postala ikona modne industrije, ki je dokazala, kaj vse lahko človek doseže, če le ima voljo in strast ter verjame v to kar dela pa čeprav čisto po svoje. In pa definitivno enega izmed mojih največjih idolov, Steva Jobsa, ki je najbolje dokazal, da, če dovolj srčno verjameš v svoje “nore” sanje lahko postanejo čez čas najlepša genialna stvaritev. Kdo pa je bil odločilen za poklic, ki ga opravljam? Če govorimo o ukvarjanju s posvojitvami, potem definitivno življenje samo. Sama pravim, da se vsaka stvar zgodi z razlogom. Če gledaš, ali se vsaj trudiš gledati iz te perspektive, potem vidiš kar nekaj plusov, tam kjer bi morda sicer opazil same minuse.”

instadekle katarina tomšič Kako bi na kratko opisala svoj stil oblačenja?

“Rekla bi, da preprost, klasičen, eleganten, pomešan s čim modnim. Morda na trenutke celo skoraj malo »konzervativen«.”

V katerih barvah se najbolje počutiš?

“Črna in rdeča. Zelo mi je všeč tudi kombinacija rjava, bež.”

Koliko parov čevljev premore tvoja omara?

“Veliko več, kot jih dejansko nosim in potrebujem. 😉 Nisem še preštela, ampak nekako nisem tip ženske, ki bi bila hudo obsedena s čevlji. Druga pesem pa so parfumi.”

Brez katerega modnega dodatka ne greš nikamor?

“Brez rute ali šala. Če bi me to vprašali še kakšen mesec nazaj bi verjetno odgovorila pozlačena ura, ki so jo krasili Swarowski kamenčki, ki je bil definitivno moj najljubši kos nakita in zelo dragoceno darilo moje rejnice ob rojstnem dnevu, ki sem ga na žalost izgubila pred kratkim in krasi tudi večino mojih slik na instagramu. A kot pravijo, materialne stvari niso bistvene v življenju, ampak le trenutki, ki jih preživimo z osebo. In te imam kljub izgubljeni uri še vedno v spominu.”

Naj kos oblačila?

“Rdeča obleka, ki sem jo kupila za predstavitev svoje knjige junija lani.”

instadekle katarina tomšič Kateri je trenutno “must have” artikel po tvojem mnenju?

“Must have, ki ne gre nikoli iz mode: Iskren nasmeh, rdeča šminka in dober parfum. Sama prisegam na Chloe Love.”

Kateri modni oblikovalci so ti najbolj všeč?

“Modo sicer spremljam, a kot sem že prej omenila, prisegam precej na klasično eleganco in nisem ravno ekstravagantna glede tega. Sama sicer nisem tip ženske, ki bi bila goreč zagovornik designerske mode, saj menim, da za to, da si lepo oblečen ni pomemben všitek na obleki, ampak je to stvar okusa. Sama si npr. ne bi nikoli kupila kakšne pregrešno drage obleke, ker je pač to “must have” letošnje sezone, ampak le v primeru, če bi mi bila obleka resnično všeč. Tukaj mi je res pri srcu citat: “Money can’t buy stlye”… Pa kakršnega koli že imamo. Sicer pa po mojem okusu od tujih nikoli ne zgreši Coco Chanell. Sama sem velika ljubiteljica Zare. Od slovenskih oblikovalcev pa bi morda izpostavila Jernejo Podbevšek Zhembrovskyy, ki me je resnično navdušila s svojo zadnjo kolekcijo zimskih oblačil. Predvsem s prefinjenimi modnimi elegantnimi kroji, ki so mi zelo všeč, saj so odlična zmes klasike in modnih smernic obenem, in pa z odlično kombinacijo barv.”

Na kakšen način slediš modnim trendom?

“Pravzaprav vse, čeprav moram priznati, da že kar nekaj časa nisem bila na nobenem modnem eventu.

Kaj igra glavno vlogo pri izboru tvojih oblačil?

“Sama bi se težko opredelila glede izbora oblačil, saj nikoli ni nič čisto določenega, kaj mi bo ali pa ne bo všeč. Enostavno, ko stvar vidim, vem, da je to to.”

katarina2 Po kateri sladici najraje sežeš, ko ti pade sladkor?

“Nisem ravno sladkosneda, a imam par sladkih man… Zvezdin tiramisu, Asova jagodna torta in sladoled iz Rustike v čisto čudni kombinaciji: straciatella in limona. In nikakor se ne morem upreti Jaffa piškotom in črnim Ferrerom.”

Tvoji hobiji?

“Sprehodi, kofetkanje s prijateljicami, potovanja, pisanje svojega bloga in preživljanje časa z mojo krščenko Tijo, ki je pravi svetel žarek, pa naj bo še zunaj taka tema.”

Tvoja grda razvada?

“Včasih znam kakšne stvari pretirano analizirati in razčleniti res na prafaktorje. In ne prenesem nerazčiščenih stvari in takrat znam biti kar težka. Zanimivo je recimo, da v življenju res sovražim pisati smse in ponavadi na njih sploh ne odgovarjam in raje pokličem. Je pa zadeva precej drugačna, ko imam s komerkoli – pa najsibodi to prijateljica ali pa kdo drug kakšno nerazčiščeno stvar, ki me muči… Takrat pa je lahko sms tako dolg, da bi iz njega človek lahko izdal cel roman.”

Domače male živali?

“Moja zlata prinašalka Lija, ki pa na žalost ne živi več z mano.”

Katarino najdemo na Instagramu pod imenom @katarinatomsic.
Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam