fbpx

Instadekle: Sara Jelen

Instaintervju, Zanimivosti

Na slovenskih modnih brveh in fotografijah priznanih slovenskih fotografov, kot je Matic Kos, lahko opazimo zadnje čase tudi mlado, postavno 22-letno Saro Jelen. Študentka pedagoške fakultete pa krasi tudi mesec marec ob Mazdi6 na našem ekskluzivnem koledarju Avto.Over.Net 2014, katere fotografije je posnel član uredništva, Anej Ferko. Umetniška duša, ki je zaključila v Gimnaziji Ljubljana […]

sara jelen instadekle 2014Na slovenskih modnih brveh in fotografijah priznanih slovenskih fotografov, kot je Matic Kos, lahko opazimo zadnje čase tudi mlado, postavno 22-letno Saro Jelen. Študentka pedagoške fakultete pa krasi tudi mesec marec ob Mazdi6 na našem ekskluzivnem koledarju Avto.Over.Net 2014, katere fotografije je posnel član uredništva, Anej Ferko.

Umetniška duša, ki je zaključila v Gimnaziji Ljubljana smer sodobni ples, trenutno biva v Škofljici in predstavlja samosvoj stil oblačenja. Lahkoten, drugačen. Pogosto si kakšen dodatek izdela tudi sama.

Kaj te v tem trenutku najbolj okupira?

Decembra sem imela veliko dela z ustvarjanjem daril, saj sem letos večino naredila sama. Januarja začenjamo z delavnico, na kratko, performensa, po knjigi Guillerma Gómez-Peña, ki vodi La Pocha Nostro. Čakajo pa me tudi obveznosti za faks, ki mu bom posvetila največ časa, več novih projektov se začenja februarja.

Kakšni so tvoji karierni cilji?

Končna destinacija je definitivno poučevanje na razrednji stopnji, vmes pa me zanima oblikovanje nakita in tudi oblačil, ne branim se tudi dela modela in manekenke.

sara jelen instadekle 2014Kdo je bil tvoj idol oz. odločilni, da si izbrala poklic, ki ga oziroma boš opravljala?

Pravzaprav nisem oziroma nimam nobenega idola, zaradi katerega bi se odločila za te poklice.

Za poklic učiteljice sem se odločila iz očitnega razloga: ker imam rada otroke. Drugi razlog je daljši, da na kratko povzamem: ker je število učiteljev, ki otrokom otrok ne znajo oziroma nočejo prisluhniti, kar veliko in se ne zavedajo, koliko škode s tem naredijo. Tako bo, upam, vsaj ena učiteljica več, na katero bodo otroci lahko imeli lepe spomine.

Za izdelovanje nakita sem se odločila, ker preprosto v trgovinah ne najdem nakita, ki bi bil zanimiv, inovativen in, ki bi ga nosila, če pa sem ga že našla cena ni bila dostopna meni kot študentki. In sem začela ustvarjati in predelovati nakit.

Kako bi na kratko opisala svoj stil oblačenja?

Težko bi se odločila, kako opisati svoj stil oblačenja, ker se oblačim na podlagi tega, kako se počutim tisti dan. V omari pa se najde vse od zelo elgantnih oblek, do vintage in casual kosov. Lahko rečem, da prevladuje črna barva, obožujem velike torbe in veliko, veliko nakita in modnih dodatkov.

sara jelen instadekle 2014V katerih barvah se najbolje počutiš?

Najljubša barva je definitivno črna, ki je preprosto vedno prisotna. Takoj za njo pa je na vrsti mint/tiffany barva in vsi odtenki rjave.

Koliko parov čevljev premore tvoja omara?

Pri čevljih sem bila vedno zelo izbirčna, zato število ni prav veliko. Približno iz glave se številka giblje nekje med 20 in 30 parov.

Brez katerega modnega dodatka ne greš nikamor?

Nikoli ne grem iz hiše brez moje ogromne torbe in prstanov.

Naj kos oblačila?

Uuf, v vsak kos, ki ga kupim se zaljubim, sicer nima kaj početi v moji omari. Če bi izbrala najljubšega bi ostalim naredila krivico, se pa nagibam k lahkotnim poletnim oblekam.

Kateri je trenutno “must have” artikel po tvojem mnenju?

Brez obotavljanja lahko rečem, da z over-sized puloverjem pač ne moremo zgrešiti.

Kateri modni oblikovalci so ti najbolj všeč?

Moja prva in največja ljubezen je Zuhair Murad, sledijo mu Elie Saab, Georges Chakra, Georges Hobeika, Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier… Spet težko izberem nekaj najljubših, ker je seznam zelo dolg.

Na kakšen način slediš modnim trendom?

Kadar imam čas, najprej pregledam internet, ker je najbolj obsežen in dostopen vir. Nisem zaprisežena sledilka modnih trendov, oblečem kar mi je všeč in ne kar je modni hit.

sara jelen instadekle 2014Kaj igra glavno vlogo pri izboru tvojih oblačil?

Prvi fakor je počutje, drugi je priložnost, za katero se oblačim. Ker počutje ni vedno skladno z dogodkom, žal.

Po kateri sladici najraje sežeš, ko ti pade sladkor?

Po vseh okusih, vrstah in oblikah čokolade.

Tvoji hobiji?

Moj fant, oblikovanje nakita, ples in dolga druženja s prijatelji.

Tvoja grda razvada?

Nakupovanje in hrana. Ko začnem preprosto ne znam nehati.

Domače male živali?

Imamo zelo lepo psičko Buffy, pasme shih tzu, ki bo kmalu dopolnila dve leti.

Saro najdemo na Instagramu pod imenom @saraielen.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam