fbpx

Instadekle: Azra Selimanovič

Instaintervju, Zanimivosti

Azro Selimanovič, tokratno instadekle sem spoznala že v času svojega poznega otroštva, saj sem pod njenim vodstvom naredila svoje prve hip hop korake. Ob koncu osnovne šole nas je pripravljala na valeto, ob koncu srednje pa na maturantski ples in seveda vsakoletno četvorko. Da se danes znam vrteti po plesišču in se ne lomim ob […]

instadekle azraAzro Selimanovič, tokratno instadekle sem spoznala že v času svojega poznega otroštva, saj sem pod njenim vodstvom naredila svoje prve hip hop korake. Ob koncu osnovne šole nas je pripravljala na valeto, ob koncu srednje pa na maturantski ples in seveda vsakoletno četvorko. Da se danes znam vrteti po plesišču in se ne lomim ob hip hop glasbi se lahko, zahvalim tudi njej. Čeprav zase pravi, da je deloholik, je vedno nasmejana in že od daleč izžareva pozitivno energijo in resnično ljubezen do svojega dela.

Vidi se, da ljubi, kar dela in da ples ni samo njena služba, pač pa tudi njena velika strast in življenjski stil. Na naši sceni smo jo lahko videli kot plesalko skupine Mrhe d.o.o., v takrat zelo priljubljeni tv oddaji “Brez zapor” z Jonasom Ž. Poleg plesnih tekmovanj je stala tudi na odru s številnimi glasbeniki, se pojavljala v njihovih videospotih ter nastopila v številnih oddajah in prireditvah. Danes je vodja Libero dance centra, plesna učiteljica, koreografinja številnih prireditev pa tudi televizijska voditeljica oddaje Razred talentov, ki smo jo lahko gledali lansko leto.

Kako običajno poteka tvoj dan? Kaj te v tem trenutku najbolj okupira?

“Moji dnevi so zelo raznoliki in odvisni od obdobja v katerem se nahajam. Spomladanski meseci so predvsem namenjeni pripravam na tekmovanja, ki sledijo v juniju, organizaciji tekmovanj ter dogodkov in pripravi dejavnosti čez poletje, ki jih imamo v plesni šoli. Običajno se zbujam nekje med 8 – 9o uro zjutraj, si v miru vzamem čas za kavo ter moja ljubljenčka (pes in mačka). Nato pa sledijo sestnaki, priprave, delo v pisarni, ki poteka nekje do 16ih. Nato se preselim v plesno dvorano, kjer poučujem do poznih večernih ur in se nekje med 20 – 22o uro odpravim proti domu. Trenutno pripravljam projekt Preplešimo počitnice – počitniško varstvo za otroke, organiziram pokalni turnir za plesalce MTP, pripravljam projekt Naravno lepe in delam načrte za novo plesno sezono.”

instadekle azraKdo je bil tvoj idol oz. odločilni, da si izbrala poklic, ki ga opravljaš?

“Kot poslovnež in sanjač hkrati Tomaž Ambrož, on me je naučil, da je vse kar nastane v naši domišljiji moč realizirati. Plesati sem začela zaradi sošolke in prijateljice Anje, da bo to moj poklic, pa sem vedela že v osnovni šoli.”

Kaj ti pomeni ples in kaj je tisto, kar ti daje izzive za naprej?

“Ples je del mene. Težko je opisati kaj mi pomeni, zame je to način življenja, ki ga obožujem in drugega sploh ne poznam in ne želim početi. Izzivi za naprej? srečo imam, da ne prenašam dolgčasa in da me neverjetno veliko stvari zanima, zato se vedno lotevam novih podvigov in izzivov. Vsak dan se spomnim nekaj novega in se mi zdi, da če si nebi nič več zadala imam trenutno toliko izzivov v svoji glavi, da se lahko do konca življenja ukvarjam le s temi.”

Kaj je prva stvar, ki jo narediš zjutraj in kakšna je tvoja jutranja lepotna rutina?

“Najprej dvignem v posteljo kužka Jaggerja in sledi 15 minutno cartanje, kateremu se pridruži še mucka Kepi. Ko se končno dvignem iz postelje, si najprej pristavim vodo za kavo. Če sem pri volji sledi ura joge, če ne se vsedem za računalnik in pregledam spletno pošto ter facebook. Šele za tem se odpravim v kopalnico, kjer tuširanju in umivanju zob sledi nanos dnevne kreme in nanos maskare.

instadekle azraTvoja prva asociacija na besedo moda?

“Modne piste, draga oblačila ter obutev in svet, v katerem se ljudje ukvarjajo predvsem s tistim kar
se vidi navzven.

Najljubši modni citat?

“A smile is the prettiest thing you can wear.”

Kaj imaš oblečeno ta trenutek?

“Spodnji del pižame, volnene nogavice, bombažno majčko in čez, preveliko volneno jopo – sem pri
svojem jutranjem opravilu.”

Sodeluješ s slovenskimi modnimi oblikovalci? Kdo skrbi za tvojo garderobo na raznih dogodkih?

“Sodelovala sem z Nino Šušnjara pri oblikovanju svoje kolekcije športnih oblačil Allthat, za Viktorje me je
oblekla Mojca Celin – Princip, to pa je v večini to. Ponavadi se za dogodke oblečem kar sama, pobrskam po svoji omari, kjer je tako ali tako preveč stvari.”

Ali v tvoji omari obstaja oblačilo, ki ga tvoj dragi ne prenese?

“Seveda, veliko njih. Predvsem moje razvlečene majice, trenirke ter vse kar na meni izgleda preveliko. To se pravi večino tega.”

V katero trgovino najraje zaviješ, ko kupuješ oblačila?

“Če kupujem v Sloveniji je to zagotovo Deha shop, večino oblačil in dodatkov pa si naročim preko spleta in sicer znamki Abercrombie in American Eagle.”

instadekle azraKje si nazadnje kupovala in kaj si kupila?

“Nazadnje sem si v Dehi kupila čudovito olivno zeleno trenirkico in rumeno majico.”

Katera pesem te najboljše opiše?

“Beyonce, I was here.”

Katera je tvoja najljubša barva?

“Obožujem barve in je to res odvisno od letnea časa in razpoloženja. Ampak zagotovo so to zemeljski
toni ter roza, modra, rumena,..”

Kater je po tvojem mnenju “must have” artikel, ki bi ga morala imeti vsaka ženska?

“Noro sexi jeans hlače, ki ti poudarijo super zadnjico.”

Najboljši modni nasvet, ki si ga kdajkoli prejela?

“Ne vem če sem kakšnega, se pa sama držim načela, da nosim le tisto v čemer se počutim dobro in sproščeno.”

Najboljši modni nasvet, ki si ga kdajkoli dala?

“Uff teh je veliko. Zagotovo bi vsakemu dekletu rekla manj je več, v smislu naj bodo stvari preproste in naj ponazarjajo tvojo osebnost. Ne maram razkazovanja, zato se držim tega, da je lahko tudi skrito privlačno in
zapeljivo.”

Ples je tvoja strast in način življenja. Kako še drugačne ohranjaš svojo lepo postavo? Katere so tvoje lepotne skrivnosti?

“Z jogo in tekom. Veliko se sprehajam s svojim psom. Predvsem menim, da je naravno najlepše in moraš najti način kako poudariti svojo naravno lepoto in se ne pretvarjati da si nekaj kar nisi. Uporabljam predvsem naravne izdelke. Za lase Harologi, za obraz predvsem kreme, ki so 100% naravne, na telo nanašam čim manj, ker se koža hitro razvadi. Glede ličenja pa v večini nanašam le maskaro ter senčilo za lica, in to je to. Mislim, da je lep vsak človek, ki ima lepo dušo in to se vidi – skozi oči, nasmeh in mimiko telesa.

instadekle azraKateri je tvoj zaščitni znak?

“Srce. Skoraj vedno narišem srce, v smsih, mailih, statusih na FB-ju,..”

Kateri je tvoj skrivni talent?

“Izdelovanje pohištva.”

Kakšen stil ti odgovarja pri moškem?

“Športno eleganten. Kavbojke, majica ali srajčka, All starke … ne vem če bi se obrnila za moškim v poslovni obleki.”

Kaj počneš v svojem prostem času?

“Pobegnem na morje, kjer je čez 30 stopinj in lahko surfam.”

Azro najdete na družabnem omrežju Instagram pod imenom @azralibero


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam