fbpx

Instafant: Anej Ferko

Instaintervju, Moda, Moška moda, Zanimivosti

Uživa v vseh vlogah, ki jih ima. Njegovo življenje je polno doživetij, akcije…

anejferko instafant

Pozitiven in duhovit, predvsem pa ambiciozen 27-letni Anej Ferko že od rojstva živi v Črnučah. Kmalu bo uradno postal magister upravnih ved, drugače pa je fotograf, izvršni urednik Avto.Over.Net, ustanovitelj projekta Avto Nasveti, strokovnjak za spletni marketing, novinar, dolgoletni vodič in animator na maturantskih in absolvenstkih izletih. Pod črto predvsem človek, ki zna izkoristiti svoj talent in ima neverjetno veselje do življenja.

Uživa v vseh vlogah, ki jih ima. Njegovo življenje je polno doživetij, akcije in je sestavljanka različnih zgodb, ki jih ustvarja.anejferko instafant

Kaj te v tem trenutku najbolj okupira?

“Trenutno ravno zaključujem svoje magistrsko delo, ki povezuje mojo strast do avtomobilov s pravom Evropske Unije. Sem mnenja, da je potrebno formalno izobraževanje nenehno povezovati s praktičnimi znanji in izkušnjami. Samo tak strokovnjak je na trgu dela lahko uspešen.”

Kakšni so tvoji karierni cilji?

“Sem človek mnogih talentov in moje življenje je zelo zelo razgibano. Nenehno želim napredovati in dosegati nove cilje. Človek je lahko uspešen pri svojem delu, če dela tisto, kar ga res veseli. Želim da bom na »stara leta« rekel: užival sem življenje in vedno sem počel to, kar imam rad in imel ob sebi ljudi, ki so me v vsem podpirali.”

anejferkoinstafantKdo je bil tvoj idol oz. odločilni, da si izbral poklic, ki ga opravljaš?

“Nikoli nisem imel idolov, je pa veliko ljudi vplivalo na mojo pot in iz povsem naključnih srečanj je nastala prava zgodba. Začel sem v dijaških politiki, kjer mi je vodstvo šole dajalo nenehno podporo. Kasneje sem ogromno odnesel od Jupitra. Tam sem prvič nastopal pred 2.500 ljudmi v Ambasadi Gavioli kot voditelj programa, kasneje izučil veliko mladih, ki še danes delajo v turizmu. Nikoli ne bom pozabil, ko sem bil prvič v vlogi PR-ovca in skrbel za dogodek Spring Break s preko 2.000 ljudmi in veliko medijsko odmevnostjo. Za fotografijo me je navdušil velemojster Matjaž Očko. V avtomobilsko področje me je recimo pripeljal sošolec Iztok Franko. Vendar drug za drugega v času prvega letnika faksa sploh nisva vedela, ker sva bila oba zatopljena v svoje delo na povsem drugih področjih. Vedno pravim, da nikoli ne veš, kdo vpliva na tvoje življenje.”

Kako bi na kratko opisal svoj stil oblačenja?

“Sicer odvisno od priložnosti vendar večinoma elegantno.”

V katerih barvah se najbolje počutiš?

“Vsekakor bela barva. Sploh poleti.”

Kateri parfum uporabljaš?

“Zadnje leto prisegam na Antonio Banderas in Playboy. Prej sem bil dolgo časa zvest Hugo Bossu.”

Brez katerega modnega dodatka ne greš nikamor?

“Zagotovo kontaktne leče Carl Zeiss. Eden najboljših izumov za vse, ki smo slabovidni.”

Naj kos oblačila?

“Srajca.”

Kateri je trenutni “must have” artikel po tvojem mnenju?

“Vsekakor iPhone. Mala napravica, ki poenostavlja življenje. In nekateri pravijo, da je to še modna ikona.”

Katere znamke so ti najbolj všeč?

“Nisem človek, ki bi prisegal na blagovne znamke. Če mi je stvar všeč, se super počutim tudi v majčki za pet evrov.”

anejferko instafantNa kakšen način slediš modnim trendom?

“Po mojem mnenju je Pinterest sodobni nosilec trendov. Tam vidiš neskončno idej in slediš zgodbam, ki te zanimajo. Tudi Instagram lahko navduši.”

Kaj igra glavno vlogo pri izboru tvojih oblačil, poleg dobrega počutja?

“Priznam, da se kar hitro navdušim. Če mi je določena stvar všeč, ne bom dolgo premišljeval in jo bom enostavno kupil. Očitno trenutni navdih oz. navdušenje vpliva na moj izbor oblačil.”

Kakšen stil te na ženski najbolj privlači?

“Po mojem mnenju je najpomembnejša ženska privlačnost – pozitivna energija. Glede stila priznam, da so mi izjemno všeč izdelki Calzedonia. Njihove pajkice in kopalke so eden najboljših modnih izumov zadnjega desetletja.”

Znamka avtomobila, ki najbolj odgovarja tvojemu stilu?

“Profesionalno, kot testni voznik, vozim vozila vseh znamk. Meni najpomembnejši lastnosti vozila sta udobje in avtomatski menjalnik. Zato zasebno prisegam na Mercedes-Benz, najstarejšo avtomobilsko znamko na svetu.”

Kako skrbiš za postavo?

“Očitno imam srečo, da imam »dobre gene«. Zadnje čase prakticiram delovne sestanke na terenu, kjer v gibanju iščemo rešitve. Super ideja. Drugače se s punco še najraje odpraviva na kakšen sprehod.”

anej4Po kateri sladici najraje sežeš, ko ti pade sladkor?

“Sladoled, sem tudi velik ljubitelj zmrznjenega sadja.”

S čim se ukvarjaš v prostem času?

“Ko živiš moj način življenja težko potegneš ločnico med poslom in prostim časom. To je zagotovo najboljša stvar mojega dela.”

Tvoja grda razvada?

“Da hočem imeti vedno čist avto.”

Imaš kakšno Domačo žival?

“Ne.”

Aneja najdemo na družabnem omrežju Instagram pod imenom @anejferko.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam