fbpx

Instafant: David Hojnik

Instaintervju, Zanimivosti

22-letnega Mariborčana Davida Hojnika, poznamo kot stilista, ki je oblekel že kar nekaj slovenske estradne scene (Majo Keuc, Dorotejo Premužič in Diamantke, Natalijo Verboten, Špelo Grošelj, Sebastiana, Gašperja Rifelja in vrsto slovenskih modelov in manekenk) ter kot oblikovalca nakita in oblek, ki so ga prav tako nosile že omenjene osebe. Trenutno je prezaposlen, saj je […]

davidhojnik instafant

davidhojnik instafant22-letnega Mariborčana Davida Hojnika, poznamo kot stilista, ki je oblekel že kar nekaj slovenske estradne scene (Majo Keuc, Dorotejo Premužič in Diamantke, Natalijo Verboten, Špelo Grošelj, Sebastiana, Gašperja Rifelja in vrsto slovenskih modelov in manekenk) ter kot oblikovalca nakita in oblek, ki so ga prav tako nosile že omenjene osebe.

Trenutno je prezaposlen, saj je tik pred diplomo iz medijskih komunikacij, dela kot stilist v eni izmed največjih modnih trgovin pri nas in poleg tega z vso vnemo ustvarja nakit, različne dodatke in oblačila pod imenom DH fashion.

Kaj te v tem trenutku najbolj okupira?

“Trenutno mi največ časa vzame ustvarjanje in kreiranje nove kolekcije nakita za ženske in moške ter nadaljevanje zgodbe o prav tako unikatnih kravatah, ki sem jo začel konec lanskega leta in je požela veliko zanimanja. V pripravi pa je tudi že en večji projekt, ki se bo najverjetneje zgodil ob prehodu v poletje, o katerem podrobno pa zaenkrat še raje ne bi. Zaupam lahko samo to, da bo v prihodnjih dneh predstavljen promo video, ki smo ga ustvarili z znanima slovenskima modeloma Aido Muratovič in Janom Ternjakom, ta pa je uvod v omenjeno novo kolekcijo nakita.”

Kakšni so tvoji karierni cilji?

“Rad bi še naprej širil svojo vizijo o modi in jo delil z istomislečimi. Meja si ne postavljam, cilji so pa tam nekje visoko med oblaki, vendar verjamem, da se s trdim delom in predanostjo doseže še tako visokoleteče.”

Kdo je bil tvoj idol oz. odločilni, da si izbral poklic, ki ga opravljaš?

“V bistvu nikoli nisem imel točno določenega idola po katerem bi se zgledoval. Sicer so dizajnerji, ki so mi blizu po stilu in načinu dela, vendar to ni bilo odločilno, da sem se odločil za to delo oz. zvrst ustvarjanja. Nasploh ljubezen do mode in estetike je bila tista, ki me je speljala na ta pota, za kar sem zelo vesel in imam še vedno metuljčke v trebuhu, ko ustvarjam.”

davidhojnik instafantKako bi na kratko opisal svoj stil oblačenja?

“Rad eksperimentiram, poskušam nove in drugačne kombinacije ter vsak stajling začinim z različnimi dodatki. Nisem žrtev modnih trendov in ne menjujem garderobe vsako sezono, jo pa dopolnjujem in kombiniram ter tako razvijam svoj lasten stil.”

V katerih barvah se najbolje počutiš?

“Mislim, da je ni barve, ki je ne bi dal nase. Sicer je tudi pri meni črna tista, ki prevladuje v omari, vendar se jo zelo trudim popestriti na različne možne načine. Ni mi toliko pomembna barva, temveč celotna kombinacija, ki mora funkcionirati, da se v njej dobro počutim.”

Kateri parfum uporabljaš?

“Tako kot look, rad menjujem tudi vonje, ampak eni od ljubših so mi Carolina Herrera 212 VIP, Boss Bottled in pa sladek Paco Rabanne 1 Million.”

Brez katerega modnega dodatka ne greš nikamor?

“Zelo rad pretiravam z nakitom in vedno skombiniram vsaj nekaj različnih kosov, prevladujejo pa zapestnice in prstani.”

Naj kos oblačila?

“Tudi tukaj se stanje spreminja sorazmerno s koledarjem. Trenutno so to raznorazne prehodne jakne, ki lahko odlično zaključijo celoten izgled.”

Kater je trenutni “must have” artikel po tvojem mnenju?

“Must have je definitivno DH fashion nakit in kravate, nova kolekcija bo nora!”

davidhojnik instafantKatere znamke so ti najbolj všeč?

“Nisem pristaš vseh mogočih znanih blagovnih znamk. Kupujem, kar mi je všeč, ne glede na etiketo, še raje pa si kaj naredim sam.”

Na kakšen način slediš modnim trendom?

“Večinoma nove trende spremljam kar direktno iz pist v modnih prestolnicah (žal zaenkrat samo preko spleta) in pa preko modnih blogerjev na različnih socialnih omrežjih.”

Kaj igra glavno vlogo pri izboru tvojih oblačil, poleg dobrega počutja?

“Glede na to, da sem zelo vizualen tip, vsekakor morajo dobro izgledati. Rad sem drzen in drugačen in prav to v veliki večini primerov odtehta mojo izbiro. Če pa že sam kos ni preveč poseben, poskrbim da bo kombinacija zagotovo.”

Kakšen stil te na ženski najbolj privlači?

“Všeč so mi urejene punce. Ne nujno v zadnjem trendu, vendar s smislom za modo. Naj bo to casual stajling z jeansom ali elegantna večerna obleka, vedno štejejo detajli, na katere mnoge pozabijo.”

Znamka avtomobila, ki najbolj odgovarja tvojemu stilu?

“Mojemu stilu zaenkrat še najbolj odgovarja moj par nog in dobri profili na čevljih.”

Kako skrbiš za postavo?

“Jem, ko utegnem. Sicer sem tiste bolj lene vrste, kar se športanja tiče, ampak na srečo se mi to na telesu ne pozna.”

Po kateri sladici najraje sežeš, ko ti pade sladkor?

Mislim, da je ni sladice, ki je ne bi želel na svojem jedilniku. Sem zeeeloooo sladkosneden.”

davidhojnik instafantS čim se ukvarjaš v prostem času?

“Vso to kreiranje in ustvarjanje vzame ogromno časa, zato je velik del prostega časa zdaj namenim delu. Vseeno pa si tu in tam vzamem kak dan za druženje s prijatelji, nočni izhod ali pa preprosto dan za spanje.”

Tvoja grda razvada?

“Če bi lahko, bi spal do poznega popoldneva, ostale razvade pa niso grde.”

Imaš kakšno Domačo žival?

“Ne.”

Davida najdemo na družabnem omrežju Instagram pod imenom @davidhojnik.

#me #miss #summer #tbt #fashion #photo @krambergeruros

A photo posted by DH fashion (@davidhojnik) on


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam