fbpx

Instagram je tej manekenki uničil življenje!

Fit, Lifestyle, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Plavolasi Alexis Ren sledi 9,3 milijona ljudi. Posledica slave? Huda anoreksija in duševni zlom, oboje je premagala.

Alexis Ren ni tako znana kot Kendall Jenner, a ravno tako spada med mlada dekleta, ki slovijo zaradi svojega Instagram profila. Za razliko od Kendall pa je Alexis svojo slavo zgradila izključno s pomočjo tega družbenega omrežja. Mladenka pravi, da se je od nekdaj zavedala, da lahko s seksualizirano podobo zgradi kariero.

In res, drznih poz ter tesnih oblačil, iz katerih gledajo dolge noge, zadnjica in prsi, na njenem profilu ne manjka. Z vsem tem je začela že pri 15 letih (ob čemer se sprašujemo, kje so bili ta čas njeni starši oziroma, kakšna je politika objavljanja slik na Instagramu v povezavi z uporabnikovimi leti), zadeva pa je vseeno imela svojo ceno.

Ta je prišla v obliki hude anoreksije. “Fotografije na Instagramu so prikrivale, kako nesrečna sem bila v resnici,” danes pravi Alexis, ki sedaj objavlja malce manj drzne fotografije, a je videti bistveno bolj zdrava. “Pogledala bi svoj profil in si mislila, lej punco, ki živi super življenje, v sebi pa nisem čutila nobene hvaležnosti za to,” je povedala za britanski časopis Metro.

Naenkrat je postala obsedena s telovadbo in vnosom hrane. Počutila se je krivo, ko je kaj pojedla, zato je jedla vse manj. Dobesedno si je odtrgovala hrano od ust. Posledice so bile hitro vidne, sploh v povezavi s stresom, ki ga je doživljala in pogostimi potovanji, zato je bila pogosto bolna. Vsi so jo spraševali, kaj je z njo narobe, a kaj, ko je bila prepričana, da je drugim všeč samo zaradi svojega videza.

K sebi je prišla po koncu zveze z manekenom in producentom Jayem Alvarrezom, s katerim sta slovela kot ‘Instagram parček’, z njim je prepotovala velik del sveta in postala tudi zaradi te zveze slavna. Danes je videti neprimerno bolj zdravo!

Ko je dosegla dno, je ugotovila, da ima težave, poiskala je pomoč nutricionista in osebnega trenerja. “Danes jem zdravo in telovadim vsak drugi dan, družbena omrežja pa uporabljam, da pomagam dekletom s podobnimi težavami, kot sem jih imela sama. Lepo je gledati druge ženske in od njih črpati navdih, primerjati z njimi pa se je nezdravo, ker to povzroča stres in sovraštvo do lastnega telesa.”

 

Foto: Pinterest, Instagram, Howtcelebs, Flipboard


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam