fbpx

Internetni uporabniki po vsem svetu prosijo, da blogerki ukinejo vsa družbena omrežja!

Moda, Novice, Prva stran

Skrbi jih opravičeno!

22-letna blogerka, Eugenia Cooney iz New Yorka ima skoraj milijon strastnih sledilcev na svojem YouTube kanalu. Vendar pa med njimi obstaja veliko tistih, ki se po svojih najboljših močeh trudijo, da bi zaprli vse njene račune na vseh družbenih omrežjih, saj slabo vpliva na druge ljudi, še posebno na mlada dekleta, ki si želijo njenega videza.

Pogosto slišimo, da je vzrok za anoreksijo (in bulimijo) moda, vendar ta k pojavu te motnje prispeva le v manjši meri. Po mnenju internetnih uporabnikov je Eugenia zaskrbljujoče suha in ljudje se opravičeno bojijo, da spodbuja anoreksijo. Ona jo zanika.

Ljudje pravijo, da slabo vplivam na dekleta. Nikoli nisem želela vplivati na kogarkoli, še posebej ne na slab način. Nikoli nisem komurkoli priporočala neko svojo metodo za izgubo telesne teže, niti nisem nikoli nikomur priporočala, naj shujša.

Sama preživlja ne ravno najlepše obdobje, saj vsakodnevno dobiva kup žaljivih sporočil in groženj od ljudi, ki menijo, da spodbuja anoreksijo. Tako je več kot 18.000 ljudi podpisalo peticijo, da bi ji trajno prepovedali objavljanje videov na kanalu YouTube in da bi morala obvezno poiskati zdravniško pomoč.

111s

Mogoče ne namerno vpliva na gledalce, vendar njen videz vsekakor ne pomaga dekletom, ki so negotove v svoje telo in se borijo z anoreksijo. Stalno je bila na dieti, ker je želela biti kot Eugenia. Ima le 12 let in je trenutno v bolnišnici.

Piše v peticiji, ki jo je podpisala ženska, ki trdi, da jo je njena sestrična skoraj umrla, ker je poskušala biti kot Eugenia.

Veliko sledilcev opozarja, da se njen videz drastično spreminja iz leta v leto. Eden od sledilcev je celo zapisal, da tudi v njenem glasu ni več moči, kaj šele telesu.

Kakšno pa je vaše mnenje? Je treba Eugenijin kanal prepovedati?

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam