fbpx

Intervju Loui Ferry: Fant, ki je friziral Kendall Jenner

Intervju, Lifestyle, slider

Pod njegovimi prsti so se pletli lasje manekenk Giselle Bundchen, Naomi Campbell, Adriane Lima, Care Delevinge in Mirande Kerr.

Temni skodrani lasje, iskriv pogled in neverjeten talent za oblikovanje las. Navdih črpa iz narave, za katero pravi, da je zgodba, ki se nikoli ne konča. Njegova zgodba o uspehu pa se je šele začela, saj se 24 letni Ptujčan Vili oziroma umetniško, Loui Ferry, giblje v visokih krogih mode in zabave. Pod njegovimi prsti so se pletli lasje manekenk Giselle Bundchen, Naomi Campbell, Adriane Lima, Care Delevinge in Mirande Kerr. Vendar to so le nekatere. Njegov vsakdan poteka v družbi zvezd svetovnega formata, tako se je zabaval s Snoop Dogom, spoznal Kim Kardashian, friziral njeno sestro Kendall in še bi lahko naštevali.

kendall

kim

Svojo poklicno pot si začel že kot 14-letni deček na Ptuju. Potem si se preselil v Ljubljano in se hitro odločil, da je Slovenija zate premajhna. Kako je prišlo do tega?

Ko se odločiš, da želiš slediti svojim ciljem ter ko vidiš da zate v Sloveniji ni več izzivov, to se mi je zgodilo že pri 18. letih, in ko ti začnejo drugi ljudje metati polena pod kolena, sem si želel spremembe in London je bil super izbira. Po treh letih super življenja v Londonu spet padeš v t.i. “cono udobja”. Ker veš da je ključ do napredka izven te cone, sem se preselil v Los Angeles, kjer trenutno živim.

Kje si se naučil največ frizerskih veščin, ki ti pridejo prav tudi danes?

Sigurno je prava oseba Marinka Volmajer v Kamnici pri Mariboru, pri kateri sem se naučil dela v salonu, življenjskih modrosti in občutil, da je  pravi odnos med zaposlenim in delodajalcem takšen, kjer se gledata  kot sodelavca, ne pa kot šef in delavec.
Pot me  je ponesla v dva boljša salona v Ljubljani, kjer sem se naučil nekaj novih izkušenj dela v velikh salonih, ki je drugačen od butičnih salonov, ki so mi še vedno najbolj pri srcu. Seveda znanje iz fashion weekov in fotografiranj ne manjka na seznamu. 🙂

0819

 Kako bi se opisal s tremi stavki?

– Vem kaj si želim in kaj ne.
– Smeh je moje sredinsko ime.
– Integriteta pa dober prijatelj.

Tvojo pravo ime je Vili Koderman. Vendar uporabljaš umetniško ime Loui Ferry. Zakaj ravno takšno ime?

LF_LOGO_GOLDIme oz znamka Loui Ferry je nastala pri mojih 17. letih, ko sem bil pri kolegu Tiborju. Tema je prešla na mojo delo in Tibor je predlagal, da si nadanem umetniško ime, ki ga bom uporabljal, ko bom živel in delal v tujini (seveda so to takrat bile še sanje in živel sem v Sloveniji). Začel je sestavljati in iskati črke in iz njih je nastalo ime Loui Ferry.

Že hiter pregled tvojega insta pofila nam odkrije, da sodeluješ z modnimi velikani kot so Givenchy, Tom Ford, Elie Saab, Burberry… Kdo še?

Da, na Instagramu @louiferry lahko sledite mojemu življenju in norijah po svetu ter med drugim vidite delo ki je povezano z t.i. “modnimi velikani”) Med drugim so: Fifth Harmony, Kendall Jenner, Jane Wu.

 Nazadje si delal tudi za prestižno podelitev Oskarjev?

Drži, delal sem frizuro za Jane Wu, ki je odšla na podelitev Oskarjev, tako da lahko rečem da se moje trdo delo obrestovalo, da se je lahko pričeska izpod mojih rok sprehodila po rdeči preprogi Oskarjev 2106.  🙂

image-3

1024_2000

V letu 2015  si objavil sliko na katri je tudi Kim Kardashian. Kje si jo srečal in kako je bilo?
Srečal sem jo v New Yorku, ko sem delal modno revijo za Givenchy z Ricardom Tisscijem. Spregovorila sva par besed o modni reviji ter o oblačilah,  potem sem prišel na idejo za sliko, o kateri govoriva. Da ne pozabim povedati, da so vsi ti ljudje oz. celebrity zame zgolj ljudje, je res da frizirati njih je malo drugačen navdih, to pa je tudi to.

kimk

 Zasledila sem tudi fotografijo s trenutno eno najbolj vročih in znanih manekenk Caro Delevinge. Si tudi njej urejal lase?

Burberry show v Londonu 2014, kjer sem imel prvič čast frizirati še vedno no. 1 manekenko na svetu, je trenutek, ki ostane v spominu, kajti Cara je “zakon deklina” svetovne elite v modnem svetu. Fajn je imeti pa redne modele pod rokami, na showih kot sta bila Chanel in Fendi.

loui

Katerih las se še nisi dotaknil, a sanjaš o tem?

Angelina Jolie je pravi odgovor na tole vprašanje. 🙂

Malo za šalo malo za res nas zanima, katera od teh manekenk in modelov pa ima najbolj mehke lase? 😉

Mehke lase? (smeh) Od modelov bolj malo, ker delajo veliko showov ter kot vemo da nič ni večno tudi lasje padejo na lestvici kvalitete. 🙂 Karlie Kloss bi pa pristala vseeno na prvem mestu.

karliekloss_i600

Glede na to, da si vsakodnevno v stiku z znanimi, te je kdo od njih s svojim obnašanjem pozitivno oziroma negativno presenetil?  Ali kdo komplicira pri pričeski oziroma striženju ali se samo prepustijo?
Osebnost v tem primeru je zgolj ena maska, ki jo ljudje nosijo na javnih mestih, tako da si ne dovolim, da bi me te osebe negativno presentile. Pod mojimi rokami je pravilo, da če mi ne zaupaš, se sploh ne lotim dela. 🙂

 Tudi tvoj izgled je poseben in stil unikaten. Kako bi ga sam opisal? Po čem se razlikuješ od ostalih?

Moj stil? Preprost. Cool. Priročen. Ponavadi kratka majica, kratke hlače, pod katerimi so t.i. legice različnih barv in vzorcev. V omari pa so zgolj rdeči, črni, beli in zeleni kosi oblačil.

stil

Imaš mogoče že postavljen dolgoročni cilj? Je Slovenija kje na seznamu? Bi se rad vnil domov?

Življenje je spontano potovanje, v katero smer je naslednji premik pa se prepustim in ne mislim preveč na cilj, ker ko bo čas se bo sam pojavil. Morda sem v tujini še  lahko 7 dni, 3 leta ali 16 let pa sedaj ni pomembno.

Frizerstvo je garaško delo. Kaj pa sporočaš mladim, ki si želijo postati frizerji?
Od tebe je odvisno ali sprejmeš izziv ali pa si ne upaš in ostaneš doma na varnem. Pred vami noro potovanje! Pod pogojem, da delate maksimalno, kar lahko, in da delo opravljate kvalitetno, je edina pot ki se obrestuje na dolg rok. In nikoli ne obupajte! To delajo povprečni ljudje. 😉

Foto: Zasebni arhiv, Instagram- Loui Ferry


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam