fbpx

Intervju Manja Plešnar: Zanimajo me takšne stvari, ki jih nihče ne bi nosil

Intervju, Lifestyle, slider

Zaupala nam je, kako se je spremenilo njeno življenje, odkar je delo na terenu zamenjal studio.

Energična modna mrha, Manja Plešnar, kot jo poznamo v javnem svetu, se je na našem portalu že predstavila v vlogi Instadekleta, zdaj pa jo lahko spremljamo tudi v vlogi mlajše sestre Velikega Brata oz. trenutno najbolj aktualnega resničnostnega šova pri nas, Big Brotherja. Delo na televiziji jo veseli že od nekdaj in televizijsko delo ji je, čisto iskreno, res pisano na kožo. Zaupala nam je, kako se je spremenilo njeno življenje, odkar je delo na terenu zamenjal studio, njen pogled na modo in kako se loteva spomladanskega čiščenja svoje omare.

Zdravo Manja. Kako si? Kje si? Kaj počneš v tem trenutku?

Živjo Sarica. Sem še vedno jutranje, čeprav je ura že dvanajst – malo počasi sem danes vstala, tako da se še zbujam. Trenutno sem v stari Ljubljani, uživam zajtrk. Zdaj sem se najedla in sem vesela. Lahko začnem dan.

Novinarske vode in delo modne navdušenke si zamenjala za vodenje resničnostnega šova Big brother. Kako je na tvoj način življenje vplivala takšna sprememba?

To ni čisto tako, ker v bistvu še vedno delam za založniško hišo Adria Media, tudi v času, ko vodim Big Brotherja. Še vedno sem modna urednica revije Lea in Nova in modna mrha v Novi. Poskušam usklajevati vse te posle skupaj, kar je včasih težko, zato pa si sem ter tja privoščim malce daljši spanec. Moj način življenja se je kar spremenil, ampak moram priznati, da v pozitivnem smislu. Opazila sem, da sem bila prej veliko bolj pod stresom, kot zdaj. Očitno sem našla tisto, kar me osrečuje in sem na nek način bolj izpopolnjena. Življenjski stil je še vedno v normah novinarskega življenja. Saj veš, sestanki, kavice, delo doma in na terenu, ki ga je zdaj zamenjal studio. V tem smislu nič drugače, ampak nivo stresa je zdaj manjši, kar je prav neverjetno. Mislila sem, da bo ravno obratno!

Manja BB0009

Kakšen je tvoj tipičen stil, ko v studiu ugasnejo luči in se izklopijo kamere?

Zdi se mi, da je najbolj nehvaležno opisati svoj stil…Je živ in konstantno spreminjajoč, ker vedno iščem kakšne nove, zanimive stvari. V bistvu me malo manj zanima tisto, kar že vsi nosijo. Bolj me zanimajo takšne stvari, ki jih nihče ne bi nosil (smeh). Kar se stila tiče, veliko dam na udobje, ki je na prvem mestu in v zadnjem času so petke zamenjale superge, tako da če sem bila prej bolj na nizkem sem zdaj malo zrasla.
(smeh)

Kdo skrbi za tvojo garderobo oz. celotno podobo v času BB kluba?

Za mojo podobo v času Big Brotherja skrbi moj “Glam squad” (smeh) – tako smo se poimenovale v šali. Drugače pa so to Liza Rihar in Lara Oven. Lara skrbi za make-up in pričesko, hodim tudi v Mič Styling, kjer me urejajo, barvajo in lepo skrbijo za moje laske in sem zelo vesela. Stilistka Liza Rihar pa je tista, ki me obleče. Poznam jo že od prej in res je lepo sodelovati z njo. Če sta Liza in Lara prezaposleni, jima pomagajo še super dekleta Ana, Lea in Jana, ki rade volje priskočijo na pomoč.

Kateri kosi prevladujejo v tvoji omari?

V moji omari vsekakor prevladujejo jakne in plašči. Z njimi sem kar malo obsedena, iskreno. Res sem nora na usnjene jakne, ki jih imam v vseh barvah. Ta ljubezen izhaja že iz mladosti, ker sem rada poslušala Rock ‘n’ Roll in tudi odrasla sem v tem duhu.

Manja BB0016

Katere tri stvari, ki jih najdemo pri tebi v omari, te najbolj označujejo?

Navaden bel T-shirt, svetel jeans in usnjena jakna. Čisto prečiščeno in enostavno.

Tvoj prvi spomin na modo?

Modo sem vedno povezovala z glasbo in z vsem kar mi je bilo vizualno všeč preko gledanja videospotov na MTV-ju. Opazovala sem bolj skozi glasbene oči in tako sta bili moja inspiracija predvsem Madonna ali pa Courtney Love, ki je imela takrat res dober stil, pa tudi kakšna hip-hop diva, kot je recimo Lauren Hill. Te stvari so izoblikovale moj pogled na modo.

Kakšna so tvoja pravila dobrega outfita?

Pravila so zato, da se jih krši oziroma pravil ni (smeh). Hecam se. Všeč mi je misel od Coco Chanel, ki gre tako; “preden se odpraviš ven, se znebi enega dodatka”, zato tudi pravim “manj je več” in to absolutno velja. Res se mi zdi pretirano nase “navleči” preveč stvari, saj nisem ta, ki se rada čebulno oblači, ampak sem bolj minimalistična kar se tega tiče. Preproste stvari so vedno tiste, ki najbolj “zažgejo”, vsaj po mojem mnenju. Moraš pa imeti vsaj en vpadljiv kos, recimo eno dobro torbico ali pa nekaj izrazitega, edinstvenega.

Tvoji trije must have kosi za pomlad/poletje 2016?

Vsekako dolga bela srajca ter svetleča ali zlata tunika in pa čevlji v stilu sedemdesetih let. Jaz sem se letos kar malo poklonila glam rock-u.

Manja grafike1

Spomladansko čiščenje si že opravila? Se težko ločiš od svojih oblačil?

Zdi se mi, da vedno nekaj čistim iz omare, ker imam v omari preveč stvari, ki jih ne nosim. Velikokrat v letu čistim omaro in kose podarjam, kakšnega tudi prodam prijateljici ali trgovini, kjer odkupujejo rabljene kose. Sploh tiste, ki so posebni ali pa se mi zdi, da potrebujejo novo zgodbo in bi bila bolj vesela, da jih dobi nekdo, ki si jih res želi. Sicer pa se ne ločim težko od svojih oblačil, ker vem, da me čaka še veliko nakupovanja v življenju. Moda se spreminja, zato je treba vedno narediti prostor za nove stvari.

Kaj imaš oblečeno ta trenutek?

Ta trenutek sem oblečena zelo ležerno. Na sebi imam bele superge, popackan svetel jeans, ki je videti kot bi bil na obisku malar, navaden pleten bel pulover, plašč kamelje barve in črno torbico.

Si pristašica modnih znamk ali ti je popolnoma vseeno, kaj nosiš?

Sem pristašica modnih znamk absolutno, niso pa prioriteta. Veliko dobrih stvari najdem tudi v H&M-u, kamor res rada zahajam. V kakšne posebne kose, kot so čevlji, torbice pa rada investiram. Recimo zanimive suknjiče ali pa usnjene jakne. Je kar nekaj znamk, ki so mi všeč. V Beogradu rada zahajam v trgovino Dondup in pa Distante outlet kamor zavijem večkrat, saj se najdejo kakšni res dobri in lepi čevlji. Kupujem pa samo na popustih, to pa.

Manja BB0007

Kaj misliš, da bi morala imeti čisto vsaka ženska v svoji omari?

Vsaka ženska bi morala v svoji omari imeti vsaj en res dober suknjič, potem se mi zdi zelo pomembno, da imaš kakšno vintidž/predelano/podedovano stvar in pa seveda res odličen par čevljev, ki ti bodo vedno prišli prav in ti bodo vedno stali ob strani.

Tvoj največji modni kiks?

Ha ha, jih je preveč (smeh). Zelo veliko jih je. Ko se spomnim recimo mladosti sem bila v osnovni šoli malo mahjnena na grunge – tisto obdobje je bilo “O, MOJ BOG!”, ko gledam slike za nazaj, mi je kar slabo.

Kaj počneš, ko ne vodiš BB kluba?

Ko ne vodim BB kluba, se pripravljam na sobotne izločevalne večere in pa na nedeljo, ko lahko počivam. Med tednom čez dan delam za revije, kot sem že omenila in grem na kakšno kavico s prijateljicami, da me ne pozabijo.

Foto: Pro Plus


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam