fbpx

Intervju s Piko Zrim (The 50th Avenue): V modi ne poznam tabujev!

Intervju, Lifestyle, slider

Ženske pri 50 – ih smo še vedno polne energije, se počutimo kot ženske, rade spremljamo trende in smo svetovljanke!

Mama. Žena. Babica. To so besede, ki jih je Pika zapisala pod svojo predstavitev na blogu The 50th Avenue, kjer je svojo modno zgodbo začela pisati lansko jesen. K temu opisu bi sama dodala še Ženska, z velikim Ž. Samozavestno sprejema svoja leta in se postavlja ob bok mlajšim blogerskim kolegicam. Sama redno spremljam slovenske modne blogerke in priznam, da me je njen blog navdušil. Navdušila pa me tudi Pika sama, s svojo neverjetno energijo, neposrednostjo, iskrenostjo ter ljubeznijo do mode in estetike.

Prepričana sem in želim si, da bo njeno modno potovanje v prihodnosti zaznamovalo tudi globalno blogersko sceno, saj je njeno sporočilo mlajši generaciji, da smo ženske po 40. leto še kako žive in polne energije, zelo resnično.

S Piko sva klepetali v ljubljanski slaščičarni Lolita, ki se med drugim, lahko pohvali tudi z najboljšim sladoledom na svetu.

1

neimenovano

To vprašam prav vsakogar. Estetika v treh besedah?

Lepota, harmonija, umetnost.

Kaj vas je pritegnilo, da ste začeli objavljati vaše outfite na blogu?

Z razvojem socialnih omrežjih sem si rekla, zakaj ne bi svojega znanja in ljubezni do mode delila skozi fotografije tudi z drugimi. Ker nikoli ni prepozno spremeniti svojega življenja, sem se v nekem trenutku odločila za to modno potovanje.

_MG_5520

Je za vašim blogom The 50th Avenue kakšno posebno sporočilo?

Da smo ženske pri 50-ih še vedno lahko polne energije, se počutimo kot ženske, lahko sledimo trendom, smo svetovljanske in pokažemo da smo žive. Jasno damo vedeti, da nam ni vseeno in  smo lahko zgled mlajšim generacijam.

Resnično občudujem vaše outfite na blogu. So trenutna inspiracija, ali jih načrtujete vnaprej?

Ker je moj vsakdan raznolik, se večinoma načrtujejo vnaprej in so odvisni od aktivnosti naslednjega dne. Lahko je to predstavitev kozmetike, poslovno kosilo, ogled predstave ali pa preživljanje dneva z vnukom.

DSC05467

Vas aktivnosti na blogu in družbenih omrežjih omejujejo pri vsakdanjem življenju, ali je to postalo že del vašega življenja?

Danes smo vsi na internetu in preprosto je to del mojega vsakdana. Na začetku je bila to  zabava, ki se je z začetkom bloga spremenila na poslovni nivo.

4

Kateri je bil do sedaj najboljši nasvet, ki ste ga prejeli na temo bloganja?

Če si aktiven na svetovnem spletu, razmišljaj globalno.

DSC03604

Kdo je odgovoren za vaše fotografije?

Na začetku me je slikal fotograf  Žiga Mihelčič, s katerim smo naredili že nekaj projektov, zdaj me pa zaradi časovne uskladitve slika moj mož.

Ali so, po vašem mnenju, blogerji večji vplivneži v svetu mode, kot modni uredniki?

Mislim, da so postali celo bolj pomembni kot uredniki in kritiki. Njihovo mnenje ravno tako šteje, predvsem pa imajo bolj oseben odnos s svojo publiko. V velikem številu blogerjev vsakdo najde sebi enakega in se poistoveti z  njegovim videzom, načinom življenja in stilom. Je kar nekaj blogerjev, ki na socialnih omrežjih po številu sledilcev presegajo modne urednike.

Na koncu v modni industriji šteje prodaja, za kar so z objavo določenega produkta mnogokrat zaslužni ravno oni.

DSC01044

Obstaja za vas kakšen tabu, kar se tiče mode?

Ne.

Ali se Slovenke znamo obleči ali le slepo sledimo trendom?

Slovenci nimamo nekega prepoznavnega stila, kot ga imajo Italijani in Francozi. V neki meri se znamo obleči, vendar bi bilo lahko kljub veliki ponudbi in informacijam bolje.

Mladi so veliko bolj osveščeni glede mode, trendov in imajo dober streetstyle, vendar se sprašujem kam to izgine, ko ta mladina odraste.

5

Velikokrat smo priča neprimernim outfitom na neprimernih postavah. Pretirana samozavest ali pomanjkanje okusa?

Oboje. In rezultat je katastrofalen. Samozavest je pozitivna, pretirana pa že vodi v narcisoidnost in čustveno krhkost.

Katerega trenda na vas nikoli ne bomo videli?

Oprijete bombažne majice, hlač z naramnicami in sivih las. Vendar nikoli ne reci nikoli.

DSC05760

Kateri kosi so za vas »must have« prihajajoče pomladi in poletja?

Sandali s platformo, »Jumbo Size« uhani, asimetrična srajca z razgaljenimi rameni, ….

Kaj naj bi po vaše odražal osebnostni stil in kako bi opisali svojega?

Osebnostni stil naj bi odražal način življenja, interese in celoten videz. Povezan je z osebnostjo, zato je  moj stil  svojevrsten in to sem jaz. Obožujem dizajnerje in lepe stvari v življenju. Zelo pomembno je to, da ne šteje samo tisto, kar je na nas, ampak tudi tisto, kar je na notranji strani.

Kateri je tisti kos oblačila, ki lahko naredi ali uniči celoten outfit?

Čevlji!  Lahko imaš še tako drago, lepo ali posebno obleko katero pokvariš z zastarelimi, ponošenimi, umazanimi čevlji. Ta »trend« žal  prepogosto opažam tako pri moških kot pri ženskah.

Kateri so vaši ključni kosi v garderobi?

Bela srajca, hlače, čevlji s peto.

DSC04025

Če bi s seboj lahko vzeli en sam kos oblačila, kateri bi to bil?

Črn kombinezon.

Kateri so vaši najljubši lepotni produkti?

Od krem najbolj pogosto uporabljam otroško kremo Penaten, za čiščenje obraza Bioderma Sensibio H2O, kremo za roke L’ Occitane, krema za telo L’ Occitane ultra rich body cream, piling za telo Collistar, puder Chanel Vitalumiere, parfum Black Orchid od Tom Forda in Love in White od Creeda, lasna kozmetika Paul Mitchell. Nekatere produkte uporabljam že leta in se težko prepričam v kaj drugega. Občasno pa posežem tudi po drugih znanih znamkah.

Modni kiks?

Ne morem reči ravno kiks, a kljub takratnemu trendu se nisem najbolje počutila v paž frizuri.

Sladke pregrehe?

Nutela, čokolada, vanilijevi makronsi, indijanček.

Kateri so vaši naslednji projekti?

Konec meseca obisk FW Milano, drugače pa trenutno delam na treh projektih, tako da boste ob spremljanju bloga že kmalu spoznali prvega, potem pa postopoma še ostale. Naj zaenkrat ostane skrivnost. Se pa definitivno tiče žensk vseh starosti.

Foto: Žiga Intihar, The 50th Avenue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam