fbpx

Intervju Sanja Grohar: London in Slovenija sta kot Mars in Venera

Intervju, Lifestyle, slider

“Priznam da sem, odkar sem v Londonu, bolj drzna kar se tiče mode in nisem obremenjena s tem kar si kdo misli.”

Simpatična temnolaska, ki jo najbolje poznamo po tem, da je osvojila naslov Miss Slovenije, je ambiciozna, samozavestna ženska, ki je svoj doma našla v velikem Londonu. Globalno mesto ji nudi vse tisto, kar rabi za kakovostno življenje. Raznolikost, kreativnost in ljubezen do mode. Njen blog z imenom Theycallmebambam je v Londonu dosegel nove razsežnosti. Prav tako pa se je razvil Sanjin stil. Zrastla je v še bolj drzno in samosvoje dekle.  Je pa Sanja v Londonu “le” dekle z ulice, ker tam ne živi v soju žarometov. Pravi, da ji to še bolj odgovarja.

3-copy1

 

Mojo pozornost je pritegnil tvoj vzdevek, ki se mi zdi zanimiv in nenavaden. Zakaj Bam Bam?

Ime BamBam sem dobila od kolegice iz Londona, saj sem pogosto nosila čopek, kar je njo spomnilo na punčko iz Kremenčkovih. Čeprav sem ji rekla, da je BamBam pravzaprav fantek, je bilo prepozno, saj se je moj novi nadimek že prijel (smeh).

Svoj rojstni kraj Kranj si zamenjala za megalomansko mesto London. Minilo je že več kot dve leti odkar si se preselila. Kaj je bil povod, da si sprejela tako pogumno odločitev in zapustila Slovenijo?

Naenkrat se mi je zdelo da sem “zataknjena”na enem mestu: kreativno in na splošno. Pri nas je tako, da karkoli narediš bo prej slabo kot dobro, vse je v vezah – v tem, koga poznaš, vsak se v vsakogar vtakne in tega sem imela dovolj. Želela sem si več svobode, več možnosti in tako sva se s fantom preselila.

IMG_4697

Zagotovo se tvoj način življenja močno razlikuje od prejšnjega. S čim se zdaj ukvarjaš ?

Moj način življenja je bolj kvaliteten, bolj miren, saj sem tukaj ena izmed punc iz ulice in nisem Sanja Grohar, kar mi zelo paše. Včasih sem drugače gledala na to, na prepoznavnost … Sedaj mi je pa prej odveč kot karkoli drugega. Moja glavna okupacija je sedaj moj modni blog Theycallmebambam , glasba in sedaj tudi to, da delam v oglaševalstvu na projektih za svetovno investicijako firmo. Za to sem se odločila, ker ko podelam blog in ga objavim enkrat, dvakrat tedensko, mi ostane kar nekaj časa. Jaz pa nisem človek, ki bi posedal doma. Poleg tega so zaslužki tukaj kar visoki. Zelo uživam. Spoznala pa sem kar nekaj novih prijateljev iz celega sveta.

London in Slovenija sta neprimerljiva pa vendar, kaj je tisto, kar ti London nudi in v Sloveniji nisi našla? Najverjetneje na ulicah vidiš marsikaj.

London in Slovenija sta kot Mars in Venera (smeh). Naša lepa Slovenija je mala, vsi se poznamo, imamo mogoče dva “kluba” kamor se gre čez vikend in in na izlet na Bled ali Obalo. V Londonu pa bi se lahko človek dejansko izgubil. Samo London ima cca 11 mio prebivalcev, ulice so vedno polne, odprtih kuhinj oz food marketov je nešteto, parkov, zabaviščnih parkov, adrenalinskih parkov, eventov, barov, klubov… s fantom vsak vikend počneva kaj drugačnega in novega pa se mi vseeno zdi, da v dveh letih nisva  še nič videla.  Mesto je urbano, ljudje so ali odtrgani ali pa se držijo zase. Sigurno so bolj odprti kot smo mi in hrana … izbira je ogromna. Stil Londončanov je odtrgan. Nekateri so ravno prav urbani, drugi elegantni, tretji čisto odtrgani in potem so tu se ljudje,ki ne izstopajo, kar se mode tice. Priznam, da sem tudi jaz bolj drzna, odkar sem v Londonu in nisem obremenjena s tem kar si kdo misli. Mesto je inspiracija in se popolnoma prepustim domišljiji.

IMG_5594

Misliš, da so Londončani bolj odprtega duha kot Slovenci? Kakšen odnos imajo do drugačnosti in izstopanj? Kaj je npr. na londonskih ulicah popolnoma sprejemljivo, v Sloveniji pa si se zgražali nad tem?

Ja, seveda Londončani so bolj odtrgani. Sicer pa je v Londonu toliko priseljencev, da na koncu dneva niti ne veš ali si na ulici ravnokar videl Španca ali Londončana. Sigurno so bolj odprti in si upajo bolj eksperimentirati, kar se stila tiče. Morda tudi zato, ker je mesto tako veliko … tu se ne obremenjuješ s tem, kaj kdo misli, če te  vidi na ulici tisto sekundo, ko gre mimo tebe. Pri nas pa smo tako majhni in se vsi poznamo, da se “sosedova Micka” in pol mesta zgraža še ce mesec naprej (smeh). Tukaj na ulici vidiš vse, od transvestitov, do vseh ras in ver. Punco z roza tatuji, zvezdicami po obrazu in še in še …  Ampak to je pač London.

IMG_4243

Vedno si nekako izstopala po svojem načinu oblačenja, kasneje si svojo ljubezen do mode preusmerila tudi v svoj blog. Kaj je v bistvu vizija in namen tvojega bloganja? V čem se razlikuje od vseh ostalih modnih blogov? Opazila sem, da objavljaš tudi videe z uporabnimi nasveti.

Vedno sem si želela biti drugačna od ostalih, ker sem se morda vedno tako tudi počutila … Potem pa se je to razvilo v blog They Call Me BamBam in tako sem lahko svojo ljubezen do mode delila z ostalimi. Vsak od nas je unikat in tako je tudi moj blog drugačen. Mešanje stilov, igranje z barvami in ja, seveda tudi kakšnimi video nasveti za makeup, kar sedaj tudi bolj razvijamo. Tukaj je toliko blogerk in vse smo si različne.

Težko bi rekla … morda so kakšne bolj drzne, ampak seveda je to bolj odvisno od karakterja blogerke in ne njene lokacije. Seveda je pa razlika ta, da v Londonu se od bloga dejansko da živeti.

IMG_4669

Kako bi ti sama opredelila svoj stil oblačenja? Se ga sploh da opredeliti glede na to, da si kot modni kameleon? 🙂

Haha hvala! Rada eksperimentiram in hitro se naveličam enega looka. Težko bi opredelila svoj stil, ampak če bi ga ze mogla bi šla v street chic. Moje največje pravilo je, da mi je udobno in vedno imam rada kanček swag-a ?.

Prisegaš na modne znamke ali ti je popolnoma vseeno, kaj nosiš?

Nisem freak na znamke! Seveda jih nosim in imam par IT kosov ampak ni pa nujno. da bi morala nositi samo znamke. Če mi je kos všeč, ga bom vzela tudi če je neznan brand. Sodelujem pa z večimi brandi in trgovinami, kot so Asos,  Missguided, Ax Paris, EosAdria, House of CB….

Kaj misliš, da bi morala imeti čisto vsaka ženska v svoji omari?

Svetle natrgane jeanse,ne morejo iz mode in se dajo pokombinirati na 1001 način. P.s prosim zažgite crne pajkice (smeh).

IMG_6070

Katera oseba na svetu ima po tvojem mnenju najboljši modni okus?

Queen Rih sigurno, ker ne upošteva pravil.

Katere tri stvari, ki jih najdemo pri tebi v omari, te najbolj označujejo? (mogoče lahko dodaš tudi kakšno sliko teh stvari)

Sigurno strgani jeansi, jakna iz umetnega usnja in Nike superge.

Veliko spreminjaš svoje pričeske, vedno pa se vrneš k temni barvi. Je to zato, ker verjameš, da je naravno najlepše? J

Ja, ker sem naravno temna se seveda vedno vrnem nazaj. Je pa super eksperimentirati. Če se pa postrižem me pa rešujejo podaljški.

Kaj je zate popoln outfit?

Popoln outfit je takrat ko se počutiš kot “million dollar babe” pa tudi če ni niti ena stvar na tebi znamka. Če se odlično počutiš tudi drugi opazijo.

Foto: osebni arhiv Sanja Grohar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam