fbpx

Iščeš navdih za božične okraske? Preberi, kaj ti svetuje horoskop!

Dekor, Lifestyle, Novice, trend, Zanimivosti

Božični prazniki se bližajo in lahko začneš razmišljati, kako okrasiti svoj dom. Poglejmo si, kakšen novoletni dekor je pri srcu različnim horoskopskim znamenjem!

Meniš, da je še veliko prezgodaj za razmišljanje o božičnih okraskih in prazničnih dekoracijah? Pogled na koledar nam pravi, da ni! Do novega leta nas loči le še dober mesec in pol. Čas pa še kako hiti v mrzlični poplavi obveznosti in kmalu se bo začel tudi veseli december ter prednovoletna praznična srečanja.

Bolje je torej biti pripravljen malo bolj zgodaj. Božični prazniki se bližajo in lahko začneš razmišljati, kako okrasiti svoj dom. Tokrat se nam je utrnila zamisel, da bi pogledali v astrologijo, kaj ti glede na tvoj horoskop pri okraševanju ‘domačega kraljestva’ svetujejo zvezde. Morda pa celo kaj od tega zares drži? Oglejmo si, kakšni novoletni okraski naj bi bili blizu posameznemu zodiakalnemu znamenju!

# Oven: manj okraskov, več zabave

Oven je rojen avanturist in ljubi izzive. Fina božična zabava in vrhunska atmosfera sta njegovo poslanstvo. Božič rad oplemeniti z glasbo, ljubi božične pesmi, toda dekoracije ne smejo zavzeti preveč prostora. Raje v dom več ljudi in manj okrasnih bunkic, je njegov moto. Najraje ima klasično rdečo v kombinaciji z zeleno barvo.

# Bik: čas za družino

Bik najbolj uživa v dobri hrani in pijači, zato so zanj božični prazniki priložnost za čisti hedonizem, odvečni kilogrami gor ali dol. Smrečica je lahko pri biku enostavna, toda praznična miza se mora šibiti od dobrot. Za mizo pa spada še družina!

# Dvojčka: najprej kreativnost

Dvojčki slovijo kot izvirni in kreativni ter so naklonjeni umetnosti. Njihove božične dekoracije so vedno pred svojim časom. V letošnjih praznikih vas utegnejo presenetiti z belim božičnim drevescem, kajpak umetnim. Obožujejo ročno izdelane okraske. Nered po vsej tej kreativni vihri bodo pospravili – po praznikih.

# Rak: v znamenju steklenih angelov

Rak je vodno znamenje, zato mu ustreza novoletno drevesce z veliko steklenih okraskov. Simbol angelov se pogosto povezuje s horoskopskim znakom raka ali rakice, zato naj vas stekleni angelčki na drevesu ne začudijo. Rakom so všeč tudi modre lučke. Zanimiva kombinacija, ki je morda še niste videli?

# Lev: vse v zlatu

Lev je znamenje pod zaščito Sonca. Ni čudno, da je levom zlata barva tako blizu. Radi jo izpostavijo povsod. Na vrhu smrečice bo gotovo ‘sijala’ zlata zvezda. Pozlačen papir pa bodo uporabili za darilne ovoje in tudi posoda na praznični mizi bo skoraj gotovo v – zlati barvi. Kajpak bo tudi novoletna jelka ogromna!

# Devica: bistvo je v lučkah

Devica slovi po ostrem očesu za podrobnosti. Njihova božično-novoletna drevesca so vselej usklajena z najnovejšimi smernicami v okraševanju. Zadnja leta ta zodiakalni znak stavi na lučke. Barve so lahko različne, toda zagotovo se bo vse svetilo. V hiši device in zunaj nje!

# Tehtnica: v družbi najdražjih

Božični čas je za tehtnice ponavadi poln nostalgije, zato svoj dom okrasijo tako, da jih spominja na najsrečnejša leta njihovega življenja. Držijo se tradicije, zato bodo tehtnice pele božične pesmi in gledale tipične božične komedije. Seveda v družbi. Za tehtnico božiča pač ni brez njegovih najdražjih…

# Škorpijon: prezira kič

Škorpijoni malce zviška gledajo na ves dekor in božični rom-pom-pom. Na njihovi smrečici bo ena, največ dve barvi. Letos bodo nemara posegli po temno vinsko rdeči in ravnotežje dosegli z belim božičnim drevescem ter z diskretno osvetljavo lučk.

# Strelec: uporabil bo vse, kar mu je všeč

Znano je, da se za novoletne praznike daleč najboljše zabavajo strelci. Nikoli ne trpijo zaradi predprazničnega stresa, niti zaradi ponovoletne depresije. Smisel praznikov je pač v dobri zabavi! In zato bodo strelci še kako barvito okrasili svoj dom, ne bodo se obremenjevali s kombinacijami. Pri njih se najde vse, od orehov do angelov in jaslic!

# Kozorog: otroci dajejo smisel Božiču

Kozorog ima rad živali in to se bo odrazilo tudi na novoletni dekoraciji. Živalce bodo igrale ključno vlogo tudi pri jaslicah. Kozorogi tudi verjamejo, da je Božič namenjen otrokom in radi jih bodo povabili, naj sodelujejo pri okraševanju doma.

# Vodnar: odmerek futurizma

Vodnar je bitje, zazrto v prihodnost in to se ponavadi pokaže tudi pri okraševanju doma. V letošnjih praznikih lahko od vodnarjev pričakujemo okraske v nežno rožnati barvi z dodatkom bleščic. Občutek, da nastopamo v Zvezdnih stezah, bo ublažila družinska atmosfera in vodnarjevi prijatelji, s katerimi bo pri mizi delil stare in tradicionalne recepte ter seveda kuhano vino.

# Ribi: tradicija + novost

Občutljive in čustvene ribice so močno navezane na tradicijo, to se pokaže tudi v njihovem domu. Pričakujte veliko zvezdo na konici smreke, vonj po medenjakih in doma pečenih keksih, praznične pesmi in veliko, veselo družbo. Morda bodo ribe in ribaki letos tradiciji navkljub dekoracijam dodali še ščepec umetnega snega.

 

 

D. S.

Foto: Instagram, Pinterest, Home Design Interior


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam