Giorgio Parisi je v Italiji razburil z zapisom na Facebooku, v katerem je ljudem predlagal, naj testenine skuhajo ob ugasnjenem štedilniku. Tega naj ugasnejo, ko voda s testeninami zavre, nato pa naj pustijo posodo dobro pokrito, dokler se testenine ne skuhajo.
Pravi, da bi s tem načinom sredi krize vse višjih življenjskih stroškov prihranili energijo in denar, poroča STA.
Znan kemik potrdil, da sistem deluje
Številni ljubitelji testenin so na družbenih medijih izražali dvom v njegov predlog, znan kemik Dario Bressanini pa je potrdil, da sistem deluje. “To ni nekaj novega,” je za italijanske medije dejal Bressanini, čigar posnetke na prav to temo si je ogledalo že več kot milijon ljudi.
“Že 200 let vemo, da ni vrela voda, njeno vrenje tisto, kar opravi kuhanje, temveč temperatura vode, ki nato toploto prenaša na testenine, riž ali jajce,” je razložil. Obenem pa je priznal, da so številni zbegani, ker so ljudje navajeni kuhati testenine v vodi, ki vre, pogosto pa pri tem ne uporabljajo niti pokrovke.