fbpx

Italijanske dinastije čevljarjev, ki modi vladajo že desetletja!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Skrbno varovane skrivnosti izdelave vrhunskih čevljev – tu so 3 družinske zgodbe!

Italijanska obutev slovi po vsem svetu. Kaj jo dela tako posebno? Poleg tega, da je narejena iz vrhunskih materialov? Je to klasično, večno lepa in modna oblika? Italijanom je še posebej pomembno, da ima izbrani kos obutve, ki ga nosijo, neko tradicijo, dediščino kakovosti, ki je v družini ohranjena skozi desetletja.

Italija slovi po modi, a tudi po ‘dinastijah’, ki skrbno varujejo družinske skrivnosti najfinejše ročne izdelave ter jo prenašajo iz roda v rod. Predstavljamo vam tri vrhunske čevljarske delavnice, iz katerih prihajajo najbolj zaželeni čevlji, naj si bodo to visoke pete ali mokasini, sandali ter druga obutev, ki je nepogrešljiva v garderobni omari vsakega modnega navdušenca.

Casadei

Cesare Casadei

Quinto Casadei je ustanovil svojo znamko skupaj s soprogo leta 1958. Čeprav je za kreativnega direktorja postavil svojega sina Cesarea, je stari Quinto še naprej vsak dan v tovarni ob osmih zjutraj. “Quinto ima najboljše oko,” z občudovanjem pove njegova vnukinja Arianna, tretja generacija hiše Casadei, ki vodi marketing in odnose z javnostmi. “Tudi najmanjše napakice mu ne uidejo.”

kultni model Blade

Sestanki v tej družini potekajo tudi ob nedeljah ob kosilu. “Ni nasprotovanj, so samo razlike v mnenjih,” v smehu pravi Cesare. Prav Arianna je predlagala, da začnejo obutev prodajati tudi po spletu. Cesare se ni strinjal, češ da je to preveč neosebno, tudi Quinto ni bil zagret za zamisel. Pa so potem vseeno sprejeli idejo. Menedžerka proizvodnje je sedaj Alessandra, druga žena Cesarea in tudi Ariannin zaročenec Nicoloa dela v podjetju. Tu je še pes Blade, ki so ga imenovali po kultnem modelu ženskih salonarjev.

Caovilla

Prostrana terasa milanskega ‘štaba’ Renea Caoville nudi neverjeten razgled na mesto in katedralo Duomo v daljavi. V prostoru kraljuje kovinska skulptura ženskih sandal v kačjem usnju, ki je postala zaščitni znak znamke in jo je izdelal Rene Caovilla mlajši leta 1969.

Edoardo Caovilla

Njegov sin Edoardo zdaj vodi podjetje in je obenem kreativni direktor. Tudi sam priznava, da gre za zahtevno mešanico zadolžitev. “Ne bom trdil, da sem najboljši,” pravi, “vendar pa sem odraščal ob gledanju prednikov pri delu in vdihaval vonj čevljarstva ter usnja že od malega.” Čevlje še vedno izdelujejo v isti tovarni blizu Benetk. Edoardo pa je znamko naredil za globalni fenomen, s pestrim profilom odjemalcev. Letos odpirajo tudi butik v New Yorku.

Rossi

Gianvito Rossi

model iz kolekcije jesen/zima 2017

“Vse, kar vem o čevljih, sem se naučil od očeta,” pove Gianvito Rossi o legendi čevljarstva, Sergiu Rossiju. Ko je odraščal nad tovarno v San Mauro Pascoliju, je bil mladi Gianvito vedno poleg očeta Sergia. Delala sta skupaj, dokler ni podjetja odkupila skupina Gucci (zdaj Kering) leta 1999. Sedem let zatem je Gianvito lansiral staro-novo znamko s priimkom Rossi.

“Oče je bil nesrečen, da je moral prodati podjetje, toda zelo ponosen, da družina nadaljuje kakovostno delo. Njegov moto je ‘Vedno se da še boljše’.” Tudi Gianvitov sin Nicola je vključen v poslovanje podjetja. “Ko imate družinsko podjetje, je težko ločiti zasebno življenje od posla, ljudje pa od vas pričakujejo še več. Upam, da bo Nicola vseeno imel pogum, da obstane v tem čudovitem svetu čevljev.”

 

Foto: Shoes Post, Vogue, YouTube, C Social Front


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam