fbpx

Izberite popolna sončna očala glede na obliko obraza

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Sončna očala so tisti modni dodatek, ki lahko polepšajo vaš obraz – ali nasprotno.

Zjutraj sneg, opoldne že sonce – tako nekako izgleda današnji dan. Poleg dežnika bomo glede na muhasto vreme že kmalu spet potrebovale sončna očala. In še malo, pa bodo spet obvezna oprema, ko bomo zapuščale dom ali pisarno.

Izbira sončnih očal res ne bi smela biti podobna zapleteni znanosti o vesolju – na trgu je veliko znamk, že dolgo pa tudi vemo, da se za več denarja dobi več glasbe in da na kakovosti sončnih očal ne bi smeli varčevati. Seveda do določene mere: kajti modno znamko bomo vedno (pre)plačali, sami pa moramo najti najbolj ustrezno ravnotežje med ceno in kakovostjo, pri čemer so za zdravje oči kajpada najbolj pomembne kakovostne leče, ki povsem ščitijo pred UV žarki, slednji namreč poškodujejo oko.

Scarlett Johansson nosi mačje oblike okvirjev

To nam je že bolj ali manj znano, zato sedaj poglejmo, kako z zgornjim nasvetom v mislih poiskati najbolj primerna sončna očala zase. Sončna očala so namreč tisti modni dodatek, ki je precej opazen, imajo pa še eno zanimivo lastnost, da namreč lahko naš obraz naredijo prikupnejši in lepši, lahko pa gre zadeva seveda tudi v nasprotno smer: napačna velikost in oblika okvirjev ali morda neprimerna barva leč in okvirjev lahko poudari vse tisto, kar bi sicer na obrazu želele skriti!

Olivia Wilde

Zgodnja pomlad je tudi najprimernejši čas za nakup tega modnega (in z zdravstvenega vidika upravičenega) dodatka, ki slovi po svoji čutnosti in zapeljivosti – spomnimo se samo sončnih očal v mačji obliki, ki jih je nosila (in za vedno v modo zapisala) Audrey Hepburn! S pomočjo teh nasvetov boste zagotovo izbrali primerno obliko očal zase.

Selena Gomez zvesto sledi trendom tudi, ko gre za sončna očala

Okrogel obraz

Okrogel obraz, kot ga ima denimo Selena Gomez, bi kazalo optično podaljšati, razmerja na obrazu pa lahko uravnotežite s pomočjo sončnih očal geometričnih oblik. Tudi pravokotni okvirji bodo obraz navidezno podaljšali. Mačja oblika okvirjev pa bo malce ublažila pretirano izražene ličnice.

Anna Dello Russo z aviatorkami

Pravokoten obraz

Pravokotna oblika obraza včasih daje preveč možačast in celo nekoliko grob videz, pa čeprav je njegova lastnica lahko nadvse ženstvena, čutna in mehkega, toplega srca. Tak obraz ima denimo Anna Dello Russo, ki resda ni klasična lepotica, še lepotica ne, toda svoj obraz nosi s tako dozo karizme in samozavesti, da ji nobena lepotička ne seže do gležnjev. Vseeno vam lahko pravilno izbrana sončna očala pomagajo, da grobe poteze obraza ublažite. Izbirajte ukrivljene in zaobljene okvirje, tako kot Olivia Wilde. Lepo vam bodo pristajale tudi klasične aviatorke v stilu Ray-Ban.

Kylie Jenner

Srčast obraz

Če imate tudi ve široko čelo in ozko bradico, kot denimo Kylie Jenner, se lahko odločite za kar se da neobičajne oblike in proporce, izbirajte pa sončna očala z okvirji, ki imajo širše oziroma čvrstejše ročke oziroma nosilce. Tudi aviatorke bodo videti dobro na vašem obrazu, ker predstavljajo s svojo obliko nasprotje vašemu obrazu, enako velja za geometrične oblike.

Rihanna

Ovalen obraz

Res imate srečo. Na ovalen obraz se lahko natakne karkoli, pa je videti odlično. Ovalna oblika obraza omogoča modno eksperimentiranje brez meja. Tako kot Rihanna lahko nosite prav vse, kar vam pade na pamet. Okrogle ‘lennonke’, aviatorke, mačje oblike, ‘over-size’ oziroma prevelike okvirje, igrati se smete z geometrijskimi oblikami ali s slogom 80. let, lahko posnemate tudi hipsterje. Privoščiti si smete vse, kar vam srce poželi.

 

Foto: Huffington Post, Facebook, Just Jared, Celeb Mafia, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam