fbpx

Izbrali smo najlepše ‘high street’ modne kose iz 100 % svile

Moda, Novice

Lani kašmir, to jesen pa svila, še ena brezčasna tkanina, ki osvaja ljubiteljice mode in jim je zdrsnila na kožo, zato je postala celo sestavni del novih ‘high street’ kolekcij.

V zadnjih modnih sezonah smo lahko celo v kolekcijah ‘high street’ znamk začeli videvati finejše, bolj kakovostne in dragocene materiale, iz katerih so izdelana oblačila. Lansko zimo je bil na primer izjemno priljubljen kašmir, ki je obogatil mehke pletenine.

Kajpak je to pomenilo malce višjo ceno izbranega oblačila, a vseeno je kašmir zaradi visoke kakovosti nadvse zanesljiv izbor tako v ženski, kot moški garderobi. Še ena brezčasna tkanina je svila, ki je ljubiteljice mode že pred časom osvojila in jim zdrsnila na kožo, zato je sčasoma postala tudi sestavni del ‘high street’ kolekcij.

svileni prestiž britanske znamke Hawes&Curtis

Pazite, ne gre za kose oblačil, ki so izdelani iz mešanice materialov, ki ji je dodane malce svile, niti za umetne tkanine, ki s fluidnostjo svojega padanja sicer posnemajo svilo, a ne omogočajo tako udobnega nošenja, kot je to v primeru svile, ki je naravni material.

Bodite torej pozorne na sestavo, ki je zapisana na etiketi oblačila. V aktualni sezoni jesen 2018 lahko vidimo veliko bluz in srajc iz svile, ki dajejo silhueti fluidnost ter delujejo nežno, ženstveno in elegantno. Z njimi lahko to jesen in zimo kontrastno kombinirate bolj robustne in ‘konkretne’ materiale, kot sta usnje in tvid.

svilena bluza H&M

svilena bluza Massimo Dutti

svilena bluza &Other Stories

svileno krilo Topshop

svilena bluza Mango

svilena bluza Uterque

svilena srajca Zara

S tem boste ustvarile zanimivo ‘igro’ tekstur, ki bo delovala trendi in stajliš. Ne pozabite na nežne in romantične svilene slip tope na tanke naramnice, ki se prelepo ujemajo s klasičnimi črnimi ali žametnimi hlačami. Tak svilen top je lahko ‘it kos’, ki v trenutku transformira celotno kombinacijo oblačil in vaš stil.

svilen top Uterque

svilen top Massimo Dutti

svilena slip obleka COS

svilena ruta H&M

svilena obleka Massimo Dutti

svilena obleka COS

Prav tako je modna poslastica te sezone svilena obleka, katere nakup pomeni dolgoročno naložbo za vašo garderobno omaro. Zato smo za vas prečesali high street in spletne trgovine ter našli oblačila in modne dodatke, ki so izdelani iz 100-odstotne svile. Oglejte si jih zgoraj.

 

D. S.

Foto: Instagram, kolekcije modnih znamk


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam