fbpx

Izdelajte si masko za obraz!

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Učinkovita in dostopna …

Čeprav se nam zdi, da so obrazne maske za enkratno uporabo poceni, se nam računica zalomi, ko ugotovimo, da jih moramo po vsaki uporabi dati v smeti. Zato smo za vas pripravili nasvet, kako naredite masko za obraz iz materiala, ki preverjeno deluje.

Maske za enkratno uporabo, narejeno iz platna, so v zadnjem času navdihnile številne lepotne navdušenke, ki so pridno objavljale fotografije na Instagramu, vendar pa to ni edini razlog, zakaj so nam všeč.

Platnene maske so odličen izdelek, ki kam služi kot pomoč pri negi obraza, saj vlaži in tonira kožo.

diy-face-mask-blemish-free

Vse, kar potrebujete, je tanka bombažna gaza, ki jo dobimo v lekarni po zelo nizki ceni. Ob vsaki uporabi gazo obrežete v velikosti obraza ter naredite luknje za nos, oči in usta.

Masko lahko popolnoma personalizirate in nanjo nanesti vse, kar nam koristi, kot je na primer vlažilna krema in olje za obraz, lahko pa tudi eksperimentirate z naravnimi organskimi sestavinami. Koža bo vpila toliko, kot potrebuje, višek pa bo ostal na maski.

Lahko kombinirate kreme, serume, maske in olja, za katere veste, da delujejo. Sestavine pomešajte v posodi, nato v vanjo potopite gazo, pri tem pa pazite, da z nje ne kaplja, saj to pomeni, da je na maski preveč zmesi.

diy-face-mask-oily-skin

Masko položite na obraz in pustite delovati 15 do 20 minut. Gazo nato operete, jo posušite in shranite za naslednjo priložnost.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam