fbpx

Izginila je steklena piramida pred pariškim Louvrom!

Dekor, Prva stran

‘JR au Louvre’

Zahvaljujoč delu uličnega umetnika JR, pariške znamenite steklene piramide, ki je na vhodu v veličastni muzej Louvre, ni več.

Seveda ne čisto dobesedno 🙂 Izginula piramida je del projekta optične iluzije, ki ni bil ravno mačji kašelj. Zahtevala je kar nekaj dela in močnih rok, da so stekleno piramido prekrili s črno-belo fotografijo, s podpisom umetnika.

»To je popolnoma noro, da Parižanom, ki hodijo vsakodnevno mimo piramide, lahko vnesem tako spremembo, ki je zaokrožila po celem svetu,«

je komentiral JR. Umetnika je najel Louvre sam, da preoblikuje I.M. Peijev arhitekturni triumf, v javno inštalacijo. Optično iluzijo je JR poimenoval JR au Louvre, odraža pa arhitekturo stavb v ozadju in bo na ogled do 27. junija.

[huge_it_slider id=”38″]

JR je znan tudi po projektu Women Are Heroes iz leta  2008, kjer je v brazilskem Rio de Janeiru, kjer je  fotografije, na katerih so bile podobe lokalnih žensk, prilepil na stene v favelah in drugih javnih prostorih. Projekt pa je ponovil tudi v Sierra Leone, Liberiji, Keniji, Indiji, Kambodži in Le Havru. Njegova dela lahko preverite na tej spletni strani.

Louvre-JR-7

Rio de Janeiro

Foto: JR


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam