Izognite se tem napakam pri ličenju poleti in vaš make up bo trajal

10. julij 2019

Izognite se tem napakam pri ličenju poleti in vaš make up bo trajal

10. julij 2019

V poletni vročini je težko ohraniti svež make up, zato se izognite naslednjim napakam in tako bo vaš make up tudi pri temperaturah nad 30 stopinj videti svež.

Uporaba pudra za matiranje

V poletnih dneh se koža zaradi visokih temperatur in povečanega izločanja znoja bolj sveti. Nekatere ženske to zelo moti, zato si večkrat dnevno nanesejo puder za matiranje, ki pa s preveč sloji daje videz razpadajočega ometa ali tako imenovan »cakey effect«. Da bi preprečili to, raje preskočite puder in pustite koži, da sije oziroma uporabite lističe za matiranje.

Ne uporabljate kreme z zaščitnim faktorjem

Če se kaj še posebej poudarja, je to uporaba kreme z zaščitnim faktorjem. Kreme z SPF bi morali uporabljati čez dan skozi celo leto in če je še nimate, vam toplo priporočamo, da jo kupite čim prej.

Dermatologi so si edini, da je krema z zaščitnim faktorjem »must have« izdelek. Ni dovolj, da uporabite puder ali obarvano kremo z SPF, ampak je nujno, da pod tekočo podlago oziroma na obraz zjutraj vedno nanesete kremo, ki ima SPF vsaj 30. Na ta način bo koža zaščitena, poleg tega pa boste upočasnili znake staranja.

Style priporoča: Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 ali Ultra Light Daily UV Defense Aqua gel SPF 50

Vnos nezadostnih količin vode

Kljub temu, da na vsakem koraku opozarjajo, da je telesu potrebno zagotoviti zadostne količine vode, nekateri pijejo le ob obrokih, kar pa je premalo. Pitje vode pa ima velik vpliv tudi na lepoto, saj ohranja vlažnost kože. V poletnih dneh je dobro, da imate v torbici tudi vodo v razpršilu in tako še dodatno poskrbite za ohranjanje vlažnosti.

Preveč slojev ličil

Tako kot poleti poskrbimo, da so naša oblačila lahka in iz zračnih materialov, bi morali poskrbeti tudi pri izbiri ličil. Make up bo na ta način obstojnejši. Po nanosu kreme z zaščitnim faktorjem, na kritična mesta nanesite malo BB ali CC krem in boste pripravljeni.

Style priporoča: Chanel CC cream

Uporaba vodoodpornih izdelkov samo na plaži

Nekatere uporabljajo vodoodporna ličila na plaži ali bazenu. V vročih poletnih dneh, ko se make up rad kar topi, vam priporočamo, da so vodoodporna ličila kar stalnica. Tako bo vaš videz vedno svež.

Style priporoča: essence Lash Princess False Lashes Effect maskara

Foto: Instagram, promo

Avtor
Piše

Style. Več novic