fbpx

James Dean in Pier Angeli: prepovedana ljubezen

Lifestyle, Novice, slider, Zanimivosti, Znani

Ljubezen, ki spominja na znano zgodbo o Romeu in Juliji. Velika, nesrečna in na koncu neuresničljiva.

62 let je minilo od premiere filma Upornik z razlogom, ki je med večne zvezde izstrelila mladega Jamesa Deana. James je bil eden izmed največjih hollywoodskih ikon, oboževale so ga ženske iz celega sveta. Upreti se mi niso mogle niti Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Joan Crawford in Judy Garland.

Skoraj v vsaki sobi najstnice konec 50-ih let je videla podobna mladega upornika s cigareto v ustih.

Na veliko se je ugibalo, koga v resnici ljubi James, dokler se ni pojavila Italijanka vitke postave in popolnega obraza. James se je v igralko Anna Mario Pierangeli (v javnosti je uporabljala ime Pier Angeli) zaljubil v trenutku in je nikoli ni prebolel. Čeprav v zvezi nista bila dolgo, je bil njun skupni čas nekaj posebnega, česar nihče od obeh igralcev kasneje ni doživel.

Pier Angeli

Obstaja veliko razlogov za njun razhod, največjega pa je predstavljala igralkina mama.

Kot večina Italijank v tistem času je imela mlada igralka strogo vzgojo, zelo se je spoštovala vera, kar pa je igralkini mami predstavljalo največjo težavo, saj James Dean ni bil katolik. Prav tako pa tudi njegov divji življenjski slog, hitre vožnje z avtomobili in uporniški način oblačenja, niso prinesli simpatije pri Annini mami.

Pritiske zaradi zveze je doživljal James tudi s strani svojih filmskih kolegov, saj so ga poskušali odvrniti od poroke z italijansko lepotico. Dean je mladi igralki tudi sam priznal, da ni pripravljen za tako velik korak, kot je poroka.

Česar pa priljubljeni zvezdnik ni pričakoval, je to, da je Anna zelo hitro po njunem razhodu razglasila zaroko s pevcem Vicom Damonom, ki ji je kmalu sledila poroka.

Pier Angeli in Vic Damone

James je bil šokiran, njegovo srce pa zlomljeno.

Da bi se prepričal na lastne oči, da se je njegova ljubezen odločila za drugega, se je na dan njene poroke z motorjem pripeljal pred cerkev. O dogodku ni igralec nikoli javno spregovoril.

14 let po koncu njune zveze je končno spregovorila Anna:

»Skupaj bi odšla na kalifornijsko obalo in živela v hišici ob plaži, čim dlje od javnosti in zvedavih pogledov. Večino časa sva preživela na plaži in se zabavala kot študenta na fakulteti. Pogovarjala sva se o sebi, najinih težavah, filmih, igranju, življenju in življenju po smrti. Bila sva kot Romeo in Julija, vedno skupaj in neločljiva.«

Igralka je kasneje priznala, da je bil James ljubezen njenega življenja, kar lahko sklepamo po njenih nesrečnih zvezah.

V zakonu z Vicom Damonom je bila štiri leta, nato pa se je poročila z italijanskim skladateljem in pianistom Armandom Trovajolijem, ki jo je po sedmih letih zapustil.

Anna Maria je imela 39 let, ko je umrla zaradi prevelikega odmerka zdravil, ki jih je predpisal njen zdravnik.

James Dean je v Hollywoodu preživel pet let in posnel tri izjemne filme: Vzhodno od raja, Upornik brez razloga in Velikan. Napovedovala se mu je ogromna slava in uspešna kariera, žal pa je le mesec pred premiero Upornika 24-letni igralec umrl v prometni nesreči.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam