fbpx

Jane Birkin ponovno pred fotografskim objektivom

Moda, Novice, Prva stran

Ženska, po kateri se imenuje najbolj kultna torbica v zgodovini in modna ikona 60 –ih in 70 –ih let, se vrača na modno sceno.

Ženska, po kateri se imenuje najbolj kultna torbica v zgodovini in modna ikona 60 –ih in 70 –ih let prejšnjega stoletja, Jane Birkin, se vrača na modno sceno.

V zadnjem času smo priča oglaševalskemu trendu, kjer se pojavljajo kot modeli legende modnih pist in zvezde, ki so šovbiznis obvladovali v preteklih desetletjih. Balmain je za zaščitni obraz kampanje izbral Cindy Crawford, v kampanjah Dolce & Gabbane ter Marc Jacobsa, pa sta nastopali televizijski divi Sophia Loren in Bette Middler. Hedi Slimane je trend zaokrožil z novo kampanjo za Saint Laurent s svojo najnovejšo muzo, Jane Birkin.

birkin

Legendarno francosko manekenko, igralko in aktivistko je fotografiral sam Hedi Sliman za kampanjo Le Smoking, ikonično modno jakno, ki je bila prvič predstavljana leta 1966, kot del Yves Saint Laurentove PopArt kolekcije.

birkin2

V tem času je svojo kariero gradila tudi Jane, zato je odločitev, da je prav ona obraz kampanje, idealna. 69 – letna Francozija je v tej vlogi nasledila prejšnje muze slavnega oblikovalca Joni Mitchell, Marianne Faithful in Kim Gordon. Fotografije so bile posnete kar v Parizu, na sedežu modne hiše.

Foto: Getty, Saint Laurent


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam