fbpx

Jane Fonda: skrivnost odličnega videza pri 78. letih

Lifestyle, Odnosi, slider, trend, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

“Še vedno smo kljub letom pametne in noro zabavne, še vedno smo aktivne in še vedno si želimo dobrega seksa!”

Znana igralka Jane Fonda, ki je zaslužna, da smo dobili aerobiko, slovi po svojem ostrem jeziku in gorečem feminizmu, ki z leti, očitno, prav nič ne jenja. Zadnji angažma, ki ga je dobila v TV seriji Grace in Frankie, kaže neverjeten igralski razpon ter talent te 78-letne igralke, ki je še vedno lepa in mladostna ter ima zavidljivo postavo.

Fonda pa se je pri tem vseeno obregnila ob sodobno družbo z naslednjimi besedami, ki jih je povedala v intervjuju pred kratkim:

“Nihče več se ne zanima zate, ko nisi več mlad in lep!”

Temu moramo vseeno ugovarjati, draga Jane. Še vedno nas zanimaš in še vedno z veseljem prisluhnemo temu, kar nam imaš povedati, še z večjim veseljem pa te gledamo v vseh filmih in serijah, kjer si kdaj igrala in z enako predanostjo bomo spremljali humoristično in obenem čudaško nanizanko Grace in Frankie na Netflixu, v kateri igraš s svojo prijateljico Lily Tomlin!

Ta serija, ki je ponovno oživela, govori o dveh prijateljicah (Jane in Lily sta, kot rečeno, tudi zares dobri prijateljici) in njunega življenja po trenutku, ko izvesta, da sta njuna soproga v resnici homoseksualca, potem pa ostaneta sami. Sporočilo serije je kratko in jedrnato: tudi v zrelih letih lahko vedno obrnemo novo stran v knjigi življenja, se lotimo novega poglavja in zaživimo s polnimi pljuči!

Odličen dokaz za to je – kljub svojemu pritoževanju o letih in mladosti – kar Jane sama. V nedavnem intervjuju je odkrila še nekaj zanimivosti in potrdila, da je kljub navideznemu napredku družbe ostala prepričana feministka, ki se še vedno bori za priznanost, enakopravnost in pravice žensk.

Kaj vam je še posebej všeč pri vašem liku, torej Grace?

“Precej bolj živčna in konzervativna je od mene, vsekakor pa imava tudi kaj skupnega. Vedno je zanimivo igrati nekoga, ki ti ni čisto podoben. V dveh letih snemanja nanizanke sem jo kar dobro spoznala, postala mi je nadvse zabavna. Kar pa me preseneča, je ne le to, da je nanizanka Grace in Frankie med gledalci ena od treh najljubših serij, ki jih predvaja Netflix, ampak da je zelo priljubljena prav pri mladih ženskah!”

Najljubše pri nanizanki Grace in Frankie pa vam je…?

“…snemati z Lily Tomlin! Res sem vesela, da sodelujem prav z njo, komaj čakam na nov dan, da ga preživiva skupaj, saj se ves čas smejeva in noro zabavava! Ponovno snemava skupaj, v tem času, kar nisva sodelovali, sva bili ves čas v stikih. Obe sva politično angažirani aktivistki in rada se pojavim na njenih dobrodelnih dogodkih. Tudi ona mi z veseljem vrne uslugo.”

Grace in Frankie je ena redkih serij, ki govori o ženskah vaših let. Imate sporočilo o tem, kako je biti ženska v 70., 80. letih?

“Glavni razlog, da sem želela snemati to TV serijo, je bila prav možnost, da na drugačen način predstavim starejše ženske. V starosti se pojavijo skrbi, kot je recimo strah pred padci zaradi kolkov, prav tako občutek, da se nihče več ne zmeni zate, ker pač nisi več ne mlad ne lep, pa tudi to, da imamo še vedno ljubezenske skrbi zaradi moških in tudi to, kako sprejemajo naše postarano telo. Vseeno pa želimo s to serijo povedati naslednje: “Hej, še vedno smo tu, računajte na nas! Še vedno smo pametne in noro zabavne, še vedno smo aktivne in še vedno si želimo dobrega seksa!”

Ste znana feministka, imate kakšno sporočilo za mlade ženske?

“No, mimogrede, lik Grace ni feminističen, mislim, da je Frankie bolj feministka. Mladim ženskam pa sporočam: nikoli se ne predajte in nikoli stvari ne jemljite za samoumevne, tudi svojih sedanjih pravic ne!”

V seriji dokazujete, da ste še vedno neverjetno gibčni. Zaupajte nam svojo skrivnost!

“Preprosto sem ves čas telesno aktivna. Plezam, hodim na hitre sprehode, tečem, izvajam pilates in jogo. Pomembno je gibanje! Mlado telo vam prav vse oprosti, ampak takoj, ko nehate biti aktivni ob prehodu v srednja leta, kaj šele zrela, se to hitro maščuje, posledice so takoj vidne. Čim več se gibajte in boste tudi same občutile razliko.”

 

 

Foto: Bustle, Vulture, Hollywood Reporter, Getty Images, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam