Japonski umetnik Murakami zasnoval edinstveno mavrično uro

20. februar 2023

Japonski umetnik Murakami zasnoval edinstveno mavrično uro

20. februar 2023

Japonski umetnik, znan po mavričnih umetninah, Takaši Murakami, je za znamko Hublot oblikoval edinstveno zapestno uro.

Motiv številčnice je znameniti emblem umetnika Murakamija in sicer cvet s smeškotom. Mavrični motiv je ovit v 45-milimetrsko ohišje iz črne keramike, ki je kombiniran s paščkom iz gume. Cvet sestavlja dvanajst cvetnih lističev, ki tvorijo popoln gradient rubinov, safirjev, ametistov, tavoritov in topazov.

Zapestna ura navdušuje s posebnim sistemom krogličnih ležajev, ki so ga razvili Hublotovi inženirji. Ta omogoča, da cvetni lističi ustvarjajo barvni spektakel, saj se ob vsakem premiku zavrtijo okoli osi. Kinetični učinek lističev ustvarja osupljiv učinek, središče nasmejanega cveta pa je postavljeno na vrh safirnega stekla, ki ustvarja tridimenzionalni učinek.

Foto: Hublot

V okviru sodelovanja in počastitev 13 novih modelov ur – poleg te kolekcija vključuje še 12 drugih modelov, ki bodo razkriti v kratkem – so predstavili tudi 13 NFT-jev, za katere je umetnik navdih poiskal v klasičnih japonskih videoigrah in tistih iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Ti NTF-ji so namenjeni zbirateljem kot nagrada za nakup zadnjih dveh modelov ur, ki jih je Murakami zasnoval ter zbirateljem spremljajočih NFT-jev. To je sicer že četrto sodelovanje umetnika in znamenite švicarske znamke, prvič so moči združili leta 2021.

Foto: Hublot

“Ko je bilo napovedano naše sodelovanje, smo dali vedeti, da bomo sprejeli nove oblike umetniškega izražanja. Potem ko smo skupaj ustvarili vse ure in digitalna umetniška dela, zdaj predstavljamo nove načine dostopa do sodobne umetnosti,”

je ob naznanitvi kolekcije povedal Takaši Murakami.

Prestižna znamka Hublot uporablja za izdelavo ur prestižne materiale kot so zlato, safirji in črna keramika ter je bila prva, ki je združila na prvi pogled nezdružljivo – gumo in zlato. Podjetje z več kot 40-letno tradicijo je v 100-odstotni lasti francoskega luksuznega konglomerata LVMH.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic