fbpx

Je dobro ali slabo, da z anti – age nego začnemo zgodaj?

Lepota, Novice

Staranje je neizbežen naraven proces in nič nimamo proti, če smo čim dlje videti mladostno, kajne?

Kdaj je pravzaprav pravi čas za preprečitev staranja kože? Proces staranja se začne med 20. in 30. letom, potrošniške navade pa narekujejo, da z anti-age nego začnemo, kar se da zgodaj.
V skladu z globalnim trendom, ki mladostni videz postavlja kot največji dosežek, nekateri trdijo, da je z nego treba začeti s 25. leti, prave in močne anti-age kozmetike pa ne bi smeli začeli uporabljati pred 30. letom.

Anti-age kozmetika vsebuje bogate aktivne sestavine, ki imajo fantastičen učinek na zrelo kožo. Retinoidi in hidrokarbonske kisline pospešujejo obnovo celic, kar upočasnjuje staranje. Pri mladi koži se celice same hitro obnavljajo, zato ti izdelki na kožo nimajo učinka, prej nasprotno, učinek je lahko negativen, saj zaradi njihove moči lahko kožo izsušijo.

Prav zato morate biti pri izbiri izdelkov previdni in kljub tem, da verjamemo, da lahko anti-age izdelke začnemo uporabljati že pri 25. letih, kupujte tiste, namenjene za mlado kožo. Prav tako ne kupujte izdelkov za 40 +, saj ne bo nobene koristi.

Predvsem pa se osredotočite na zdrav življenjski slog, z raznovrstno hrano, zadostno količino vode, ne kadite, telovadite in vedno si nanesite zaščitni faktor.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam