Je ‘girl dinner’ le še en nezdrav trend?

26. avgust 2023

Je ‘girl dinner’ le še en nezdrav trend?

26. avgust 2023

Številne trende na TikToku si lahko vsak interpretira po svoje. Popoln primer tega pa je nov prehrambeni trend, ki se imenuje ‘girl dinner.’

V začetku tega poletja se je na TikToku pojavil nov trend, imenovan ‘girl dinner’ (v prevodu: dekliška večerja) – najprej je bil viden kot zabaven in smešen trend, a se je zdaj spremenil v skrb zbujajočo kulturo prehranjevanja.

Če se vrnemo na začetek, se je trend začel s TikTok ustvarjalko Olivio Maher, ki v svojem video govori o nekem TikToku, ki ga je v preteklosti zasledila na platformi in ob tem pokaže svoj ‘girl dinner’ – ki je bil sestavljen iz kruha, masla, sira in grozdja.

@liviemaher #girldinner #medievaltiktok ♬ original sound – Olivia Maher

Ni trajalo dolgo, da so se temu trendu uživanja v neobičajnih kombinacijah in preprostih večerjah pridružili tudi drugi. TikToku je bil nato dodan še smešen zvok in dobili smo trend dekliške večerje, v katerem ženske pokažejo, kaj jedo za večerjo – lepota tega je bila v tem, da smo se imeli priložnost nasmejati čudnim kombinacijam hrane ali pa se naučiti kakšnih novih receptov. Dekliška večerja je bila lahko popolnoma vse, kar smo želeli.

@brabbi_mo 🤌🏼🤌🏼 #girldinner#fyp ♬ original sound – karma carr

A zabava ni trajala predolgo – zabavni trend se je spremenil v meme in ljudi je začelo skrbeti pomanjkanje vsebine in kalorij v nekaterih večerjah. Začelo se je govoriti o tem, da dekleta spodbujajo motnje hranjenja in napačne predstave, da ženske potrebujejo manj kalorij s svojimi videoposnetki dekliških večerij. Nekateri menijo, da spodbujanje tej večerij daje ženskam misliti, da bi morale jesti manjše porcije kot moški ali pa poseben tip obroka v primerjavi z njimi. Toda ali je res tako?

To se je začelo kot smešen trend in ni prvič, da so na TikToku videoposnetke jemali preveč dobesedno in da se je njihov pomen spremenil do nerazpoznavnosti.

Foto: Unsplash

Trend dekliške večerje je eden od mnogih trendov, ki naj bi bili šala, a so se spremenili v nekaj povsem drugega. Ne smemo pozabiti, da veliko ustvarjalcev živi od TikToka in da tisto, kar objavijo, ni nujno točno – na TikToku lahko objavijo, kako za večerjo pojedo dve rezini kruha in sira ali pa tudi nič (ena ustvarjalka je pokazala, da gre za večerjo samo spat), da bi se povezali s trendom in ustvarili zanimivo vsebino, medtem ko imajo dejansko za kamerami popolno kalorično večerjo.

@itswhitney.0 The most important meal of the day, servin it up gary’s way #girldinner #sleepfordinner #tiredaf #fyp #fypage #fyp ♬ original sound – karma carr

Skrbimo za svoje zdravje in se ne pustimo zapeljati tem trendom, prav tako moramo vedeti, da vse na internetu ni res. Ustvarjalci objavljajo veliko, da bi pridobili več sledilcev in ogledov, zato ne bi smeli vsega jemati tako dobesedno – niti trenda ‘girl dinner.’

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic