fbpx

Je Keanu Reeves najbolj otožen igralec v Hollywoodu?

Lifestyle, Prva stran

Kljub več kot 100 milijonom USD v banki živi povsem preprosto in skromno ter uživa v vožnji s podzemno in klepetih z neznanci.

Ameriški igralec Keanu Reeves je že več kot tri desetletja med najbolj iskanimi v svojem poklicu. Čeprav ga povprečen gledalec najbolj pozna po vlogi glavnega junaka Nea v ZF trilogiji Matrica (‘Matrix’), je mož otožnega obraza upodobil še mnogo drugih pomembnih vlog, za katere je prejemal najvišja priznanja.

Keanu ima sedaj 53 let, videti pa je še vedno kot mladenič, ustvaril je zavidljivo igralsko kariero svetovnega slovesa, toda njegovo zasebno življenje je bilo pogosto kaotično in predvsem tragično, posejano s številnimi izgubami njemu najdražjih.

Vse to mu ni zlomilo duha, danes pravi, da so ga prav najhujše tragedije preobrazile v (še) boljšo osebo in človeka. Keanu je nadvse prizemljen in zagotovo najprijaznejši stanovalec Hollywooda, ki rad ustreže svojim oboževalcem in se slika z njimi.

“Sem najbrž eden redkih holivudskih zvezdnikov, ki ne živi v vili, nima telesnih stražarjev in ne nosi drage obleke. Na banki imam več kot sto milijonov dolarjev, a se vseeno vozim s podzemno železnico in v tem uživam. Močna oseba lahko preživi najhujše preizkušnje, a še vedno uživa v majhnih stvareh. Ne glede na to, kaj konkretno muči zdaj vas same, to lahko premagate,”

je povedal v pogovoru igralec, ki bi z lahkoto prevzel tudi vlogo psihoterapevta, se vam ne zdi?

Ko je imel tri leta, je njega in družino zapustil oče, skupaj s sestrami je zato odraščal pri babici in dedku, saj se je mati kar naprej poročala in ločevala z različnimi moškimi. Zato je Keanu, tako kot sestre, stalno menjal naslove in šole. Zaradi nemira so ga vrgli iz šole, ker pa je trpel zaradi neugotovljene disleksije, ni končal niti gimnazije.

Blestel pa je v hokeju in celo upal na nastop na Olimpijskih igrah. Zaradi poškodbe se je moral od hokeja posloviti, interes pa mu je zbudilo igranje. Začel je z igranjem v gledališčih in v reklamah, hitro je dobil prve vloge v najstniških filmih. V začetku 90. let so se začele vrstiti prve resnejše vloge za lepega igralca, ki je še 30 let kasneje nadvse čeden.

Keanu in pokojni River med nastopom v filmu Moj mali Idaho

Kariera se mu je strmo vzpenjala, tedaj pa so se začele vrstiti tragedije. Njegov najboljši prijatelj in prav tako igralec River Phoenix je leta 1993 umrl zaradi predoziranja, star samo 23 let. Keanu Reeves pravi, da njegove smrti ni nikoli prebolel.

“Bil je izjemen človek in odličen igralec. Dobro sva se razumela. Hudo ga pogrešam, pogosto mislim nanj,”

je dejal pred kratkim Keanu v nekem nastopu na televiziji.

Malo zatem je ena od njegovih sester zbolela za levkemijo, a je na srečo ozdravela. V času njenega boja z boleznijo je dobrosrčni Keanu ustanovil dobrodelne sklade za zbiranje sredstev za zdravljenje bolnikov z levkemijo. Po koncu snemanja Matrice je kar 70 odstotkov svojega zaslužka pri tem filmu podaril bolnišnicam, kjer zdravijo bolnike s to nevarno boleznijo.

Najprej je umrl njun otrok, le malo zatem še ona – Keanujeva punca Jennifer

Zaljubil se je v igralsko kolegico Jennifer Syme in kmalu sta pričakovala prvega otroka. Ravno, ko je snemal nov film, mu je usoda zadala nov grd udarec: njegovo dekle je splavilo v 8. mesecu nosečnosti, za deklico sta imela že izbrano ime Ava Archer Sim-Rivs. Čeprav sta se ljubila, je bilo breme smrti otroka preveliko, zato sta se razšla in ostala dobra prijatelja – vse do njene smrti.

Še ena grda igra usode – isti dan sta se s Keanujem še videla, preden se je Jennifer zgodila grozna avtomobilska nesreča. Spomladi 2001 je Jen šla na zabavo k pevcu Marilynu Mansonu, ki je bil njen prijatelj. Ko se je vračala domov, je bila pod tolikšnim vplivom kemičnih substanc, da se je zaletela v tri avte in pri tem od sile udarca poletela iz džipa, ki ga je vozila.

Oboževalci Keanuja Reevesa pogosto vprašajo, kako na svojih plečih uspe nositi toliko bremen preteklosti in udarcev usode.

“Ljudje pogosto menijo, da morajo biti srečni, da bi živeli, jaz sreče ne potrebujem za življenje,”

ima pripravljen odgovor ta zanimivi in nedvomno nadvse nadarjeni igralec, ki ga bomo kmalu videli v filmu The Whole truth poleg Renée Zellweger, prihodnje leto pa v kina pride že nadaljevanje uspešnega akcijskega trilerja John Wick, tudi v tretjem delu bo, podobno kot v prvih dveh, glavno vlogo odigral Keanu Reeves.

Morda pa je to njegov recept in smisel življenja, delo namreč, ki igralca nadvse veseli? Če želite slediti temu človekoljubu in posebnežu, lahko to naredite tudi preko njegovega Instagram profila na @keanucharlesreeves.

 

Foto: PageSix, YouTube, Celebrity Reporter, Just Jared, Instagram, IndieWire, SheKnows, Esquire


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam