fbpx

To je starost, pri kateri ženska najbolj uživa v seksu!

Lifestyle, Novice, Prva stran

Znanost je dognala leto, kdaj začnejo ženske v seksu resnično uživati in imajo največ orgazmov!

Eden najbolj zakoreninjenih predsodkov je, da količina spolnosti ali zanimanje za seks z leti upadata in da je vroče dogajanje med rjuhami oziroma v postelji (ali kjerkoli že) rezervirano samo za mlade in po možnosti take s popolnimi telesi.

Na srečo pa najnovejša raziskava Univerze v Pittsburghu dokazuje vse kaj drugega. Kar se tiče žensk, te še zdaleč ne uživajo v spolnosti najbolj v mladih letih. Točneje, raziskava s svojimi izsledki potrjuje, da največjo stopnjo spolnega zadovoljstva in najbolj izpolnjujoč seks doživljajo ženske, stare 45 let in več!

Ženskam po 40. letu je spolnost še vedno izrazito pomembna, v raziskavi, ki so jo naredili na omenjeni univerzi, pa je bilo prav 45. leto tisti mejnik, ko se ženskam dobesedno odpre seksualni raj in najdejo svoj ‘spolni sveti gral’. Če imajo spolnega partnerja, seveda.

“Pogosto je mišljenje, da ženskam po vstopu v srednja leta ni več toliko do seksa, obstaja pa tudi zakoreninjen mit, da jim je manj do spolnosti, kot njihovim enako starim vrstnikom,”

je izsledke študije komentirala dr. Laura Berman, psihologinja, spolna terapevtka in svetovalka za pare ter avtorica knjige Pravi seks za prave ženske (Real Sex for Real Women), ki je že dolga leta na seznamu največjih uspešnic New York Timesa.

“A to je daleč od resnice. In ta raziskava tako, kot še mnoge druge, dokazuje, da ženske ne nehajo uživati v seksu le zato, ker pridejo v srednja leta. Nasprotno, to je šele starost, ko se spolni užitek lahko resnično razvije do neslutenih meja,”

je dodala Bermanova.

Psihologinja meni, da k temu prispeva več dejavnikov: manj zavor v spalnici in zunaj nje, boljše poznavanje lastnega telesa, pripravljenost na iskreno in odprto komuniciranje z izbranim spolnim partnerjem ter večja naklonjenost eksperimentiranju. Če ženska poleg tega še dobro skrbi za svoje telo, je le še bolj samozavestna, kot je bila v mladosti.

Zrela ženska torej v primerjavi z 20- ali 30-letnico v seksu uživa veliko bolj, pogosteje pa tudi doživi orgazem, ki ga jemlje kot ‘svojo pravico’. Še ena od raziskav, naredil jo je psiholog dr. David Buss z Univerze v Teksasu, je celo ugotovila, da je prav moškim srednjih let manj do seksa, kot enako starim ženskam, kar tudi pojasnjuje, zakaj si ženske po 40. letu vse pogosteje omislijo znatno mlajše ljubimce, ki so kos njihovim spolnim potrebam in povečanemu spolnemu apetitu.

 

Foto: Huffington Post, Lifehack, Independent, Shape magazine


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam