fbpx

Je starost res ogledalo našega življenja?

Odnosi

Pregovor: Vse se vrača, vse se plača, še kako drži …

Pred kratkim se je na forumu znašel zapis, ki ga je objavila bralka. Zgodba, ki nam jo je zaupala, nosi s sabo močno sporočilnost.

Njen zapis objavljamo v celoti, brez slovničnih popravkov:

“Pred časom urejujem grob, mimo pride starejši par in se ustavi. Moški me nagovori z imenom in vpraša o pokojnih. Mu povem, potem pa me vpraša, če ga poznam, itak da ga nisem in ko mi pove kdo je in kaj tam dela, ter vso zgodbo, mi je v glavo vnesel nemir.
Takole gre:

Moja pokojna teta se je poročila z ljubeznijo in šolskih dni. Kako leto po poroki (imela je težave z donositvijo) se je pričelo šušljati o njegovi nezvestobi s sodelavko, ampak nekako do nje ni prišlo ali kaj jaz vem, vem le, da je kar naenkrat nastal velik špetir, ljubica je bila noseča, sledila je ločitev, on je šel k njej, teta je ostala z zlomljenim srcem.

Sledil je tragičen teden, dedek, tetin oče je umrl v prometni nesreči, dva dni po pogrebu je teta vzela usodni odmerek tablet. Šok v katerem smo se znašli in nedojemanje vse realnosti, nam je pomagal preživeti vso tragedijo, ampak najhuje je bilo v soboto pred pogrebom, ko so mimo naše hiše trobila vozila in srečni svati njenega bivšega moža, ki se je ženil. Babici je pustilo velike posledice in velikokrat je dejala, da ne glede na vse, bi lahko bil bolj uvideven in bi se ognil tistim dogodkom in da tudi njega čaka šiba. Tudi po moji oceni je bilo vse skupaj zelo neokusno.
Ampak od tistega dogodka je minilo že več kot 30 let.

Torej namen pisanja: Tale moj bivši stric hodi na groba svoje hčere (tiste, ki je bila spočeta ko je bil še poročen z mojo teto), namreč njuna hči je doživela usodo moje pokojne tete. On pravi, da sedaj razume preteklost, da verjame, da vsak človek na tak ali drugačen način dobi, kar si zasluži.
Poslovil se je z besedami, da se mu ves pekel vrača z obrestmi in da naj se učimo iz njegovih napak.

Ko sva se doma potem pogovarjali z mamo (staro čez 70) je rekla, da se ji vedno bolj dozdeva, da je starost ogledalo tvojega življenja in da opaža, da ne le, da je to najtežje obdobje zaradi starostnih tegob z zdravjem, pač pa je obdobje, ko se soočaš s seboj in svojimi slabimi dejanji saj se vračajo kot bumerang.
Pa vaše mnenje?”

Kakšna so bila mnenja bralcev, pa preverite TUKAJ.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam