Je to najboljši recept za cimetove rolice?

04. november 2024

Je to najboljši recept za cimetove rolice?

04. november 2024
Foto: Instagram @helenemoo
Je to najboljši recept za cimetove rolice?

Je to najboljši recept za cimetove rolice?

04. november 2024
Foto: Unsplash

Ta priljubljena slaščica iz Severne Evrope, ki postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas, je popolna izbira za prihajajoče mesece, saj dom napolni z najbolj značilnim jesensko-zimskim vonjem – cimetom.

Receptov in trikov za pripravo cimetovih rolic je na spletu ogromno, a ta, ki ga je delila norveška vplivnica Helene Myhre, je vreden pozornosti.

View this post on Instagram

A post shared by Helene Myhre (@helenemoo)

Helene Myhre, ki na Instagramu več kot milijonu sledilcev deli ideje za avanturistična potovanja po Norveški, na svojem profilu pogosto testira in ocenjuje cimetove rolice. V videu je sledilcem razkrila svojo različico recepta za to priljubljeno sladico.

Sestavine za testo:

  • 1020 g moke
  • 1 paketek suhega kvasa (13 g)
  • 200 g sladkorja
  • 3 čajne žličke kardamoma
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 jajci
  • 6 dl (2,5 skodelice) vode
  • 200 g mehkega masla

Sestavine za nadev iz cimeta in kardamoma:

  • 200 g masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 jedilne žlice cimeta
  • 2 jedilni žlici sveže mletega kardamoma
  • 2 čajni žlički vanilijevega sladkorja
  • 0,5 čajne žličke soli

Opcijsko lahko v testo dodate tudi koščke čokolade za še bogatejši okus.

Priprava:

V večji posodi najprej zmešajte suhe sestavine: moko, suh kvas, kardamom, cimet in sladkor. Nato dodajte jajci in vodo ter dobro premešajte. Na koncu dodajte še mehko maslo in testo dobro pregnetite. Testo pustite vzhajati eno uro.

Za nadev zmešajte maslo, rjavi sladkor, kardamom, vanilijev sladkor in sol. Ko je testo vzhajano, ga razvaljajte in enakomerno premažite z nadevom. Po želji lahko dodate koščke bele ali temne čokolade za še slajše rolice.

Ko je testo nadevano, ga narežite na enakomerne trakove, ki jih zvijete v rolice. Pred peko naj rolice vzhajajo še 30 minut.

Rolice pecite 8–10 minut na 225°C.

Foto: Unsplash

Celoten postopek in dodatne nasvete, kako je cimetove rolice pripravila znana vplivnica, si lahko ogledate v videu.

Avtor
Piše

Nina Vidrih

Style.Več novic