fbpx

Je vaš frizer povzročil katastrofo? To so triki, s katerimi popravite najhujšo škodo

Lasje, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, slider, Zanimivosti

Če ne drugega, je obupna pričeska priložnost, da eksperimentirate z videzom (in se nasmejete ob našem zadnjem nasvetu po vrsti).

Ste se od frizerja ali frizerke že kdaj vrnile domov v solzah? Da ne? Potem ste menda ena redkih srečnic. Še skoraj vsaki ženski se je zgodilo, da si je želela eno, dobila pa povsem drug rezultat. Lase so ji preveč ostrigli ali pobarvali v napačno barvo, morda pa ji samo oblika nove pričeske prav nič ni pristajala. Z eno besedo – katastrofa.

Stvar je taka, da dobra frizura naredi precejšnjo razliko v videzu. Imeti lepo pričesko, s katero se počutimo samozavestno in za stopničko boljše od tega, kot se v resnici dojemamo, je pač pomembno. Na srečo lasje rastejo, a tako hitro spet ne. V vsakem primeru boste morale nekaj časa živeti s frizuro, ki jo komaj gledate in prenašate.

Kakšno zvezo ima s člankom Robert Pattinson, sprašujete? Ja, preprosto, tu ima obupno pričesko in je dokaz, da so lahko zaradi nje tudi slavni igralci videti grozno.

Vseeno pa obstaja nekaj trikov, da vsaj malce omilite najhujšo škodo, ki vas je doletela. Najboljše bi bilo, da se s frizerjem dogovorite za novo barvo ali da vam lase drugače postriže, toda če je preveč opletal s škarjami, boste vsekakor morale počakati, da lasje spet zrastejo. Lekcijo pa si zapomnite za naslednjič! Tu je nekaj nasvetov, kaj storiti za zdaj, da omilite

# Dajte si več časa

Ste v salonu skoraj zajokale, doma pa se navsezadnje ni zdelo tako hudo? To je zato, ker lasje potrebujejo malce časa, da se ‘uležejo’ po vsem tistem oblikovanju in stiliranju. Morda pa rezultat ne bo videti tako grozen po prvem pranju? Dajte si kakšen dan razmisleka, ali je to, kar vidite, res tako grozno.

# Likalnik za lase

Tudi po nekaj dneh še vedno nesrečne? Pomagajte si z likalnikom za lase, ki bo te zravnal. Če so lasje zravnani, je frizura videti bolj ‘izenačena’, če vas je frizer postrigel na prekratko, pa boste tako vsaj nekoliko vizualno ‘podaljšale’ lase.

# Uporabite izdelke za stiliranje las

Če jih do sedaj niste pretirano uporabljale, je lahko nova frizura priložnost, da se poigrate z njimi. Sprej za lase, ki daje teksturo, bo vsaj malo prikril nepravilnosti, gel za učvrščevanje las pa bo opravil s prameni, ki silijo v neželeno smer.

# Spremenite prečo

Najhitrejši in najlažji način za spremebo frizure je menjava preče z ene strani na drugo. Morda je to tudi dober način, da rešite situacijo in popravite videz nove pričeske. Vsekakor nimate s tem poskusom kaj izgubiti.

# Eksperimentirajte

Ste do sedaj lase spenjali v čop? Poskusite mlace eksperimentirati. Morda boste že kmalu slišali komentarje znancev, da ste sedaj videti bolj drzno in zanimivo in da ste bili z vedno eno in isto pričesko prej že malce dolgočasni. Lase spnite v figo, če vam dolžina to dovoljuje in pustite, da krajši prameni prosto padajo okoli obraza. Lahko uporabite tudi modne dodatke, kot so trakovi, sponke za lase in podobno.

# Spremenite barvo

Okej, oblika je videti obupno, torej kaj lahko sploh izgubite, če k temu dodate še novo barvo? Morda pa bo vse skupaj potem videti veliko boljše ali pa vsaj… eksotično? Ni vam treba barvati vseh las, lahko se odločite samo za nekaj pramenov.

# Frizerju povejte svojo pridigo

Takih sicer ni veliko, saj večina ljudi raje potrpi krivico, toda če se s frizerjem poznata že dlje časa in ste njegova stranka, se vrnite v salon in povejte, kar vas teži. Še boljše pa da mu to poveste kar takoj. Če imate s frizerjem opraviti prvič (in najbrž zadnjič), pa mu stresite obtožbe v obraz takrat, ko ne bo ravno držal škarij v rokah…

 

Foto: StyleCaster, Huffington Post, Pinterest, Getty Images


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam