fbpx

Znaki, ki razkrivajo, da je vaša simpatija v resnici ‘softboy’!

Lifestyle, nasvet, Odnosi, slider, Zanimivosti

Novost na ‘dating’ sceni nas je nasmejala! Kdo je ‘softboy’, kako ga spoznate? Morda ste ‘softboya’ že dobile na grbo? Ne skrbite, egoist jo bo hitro popihal, ve pa boste pametnejše za drago lekcijo.

Pravijo, da je treba v teh časih zmedenega sveta zmenkarij dobro poznati sovražnika, pardon, moškega, s katerim se nameravamo zaplesti, ko nas neka vražja magija vleče v njegovo smer, ali pa smo že podlegle mesenemu poželenju po njem.

Svet ‘dejtinga’ je danadanes krut. Bolj zapleten je od vsega, kar recimo raziskuje ženevski CERN. Sodobni dejting je znanost posebne vrste in v njem je sedaj zaradi kompliciranja ter sprotnega spreminjanja ‘zakonov’ veliko več ranjencev po ljubezenskih bitkah, podleglih, pa tudi takih, ki se zvijajo že kar v smrtnih mukah.

Vse to je bilo generaciji naših staršev in starih staršev prihranjeno. Pari so živeli skupaj, ločili so se res redko in skupaj dočakali starost ali pač smrt enega od obeh partnerjev. To, kar doživlja naša generacija, pa je – grozno. V zveze, večinoma navidezne, se vstopa vse hitreje in za vse krajši čas. Nekateri moški bodo vsaj približno pošteni in vam povedali, da nočejo resnega razmerja, drugi vas bodo nalašč skušali zmesti in zaplesti v mrežo, čeprav nimajo resnih namenov z vami.

Seveda najdemo taka primera pri obeh spolih, a pri moških znatno pogosteje, zato se je zanje že davno tega uveljavil urbani izraz ‘fuckboys’. Gre za tipčke, ki jih zanima izključno seks, čeprav bodo še tako hlinili zanimanje za ‘partnerko’, a le zato, da bi jo čim dlje obdržali v svojem življenju in samo za namene, ki koristijo njim samim.

Sposobni so vas vleči za nos (le zato, da bi jim ve ‘vlekle’ kaj drugega) dolge mesece, vmes vam bodo dali točno toliko pozornosti, da ne ovenite od suše in vztrajate z njim še naprej. Fuckboy epidemijo je poleg FB povzročil predsvem Tinder. Fuckboyse bi morala izkušena ženska prepoznati na kilometer, a bolj je zoprno, če na prvi primerek takega egoista ženska naleti šele pozno v življenju. Definitivno se bo ob sladkem blebetaču, namazanem z vsemi žavbami, hudo opekla.

Kot priše Samantha McMeekin za Glamour, morajo biti sodobne punce zdaj še dvakrat bolj pozorne! Že znanemu fuckboyu je namreč sledila sodobna verzija moškega, obremenjenega s strahom pred zvezo: posodobljeni model fuckboya se imenuje softboy. Urbani slovar nam razloži, da je softboy moški, ki je v svojem jedru sicer definicija fuckboya, toda brez očitnega napihovanja pred puncami in z navidez uglajenimi manirami. Softboy ne beži pred čustvi, vse vam bo na dolgo in široko razlagal, gostobeseden bo, odgovarjal na sporočila in se zanimal za globoke pogovore z vami, rad bo potrpežljivo poslušal vaše vsakdanje težave, v živo in po telefonu.

Tipičen sodoben (mladi) softboy

A enako kot njegova trda verzija ‘fuckboy’ tudi ‘softboy’ v resnici beži pred obveznostmi in noče resnega partnerskega odnosa. Lahko pričakujete že vnaprej, da boste v njegovem življenju le določen čas, dokler se vas ne naveliča ali se požene v lov na nov ‘plen’. Največja težava je, da vas bo ‘softboy’ na koncu veliko huje prizadel od ‘fuckboya’, ko vas bo brez usmiljenja zavrgel, ker od tega uglajenega tipa ne pričakujete tako umazanih potez! A verjemite, še kako jih je zmožen.

Softboyi niso nujno mladi moški

Pravilo za prepoznavanje softboya je: vedno gre za moškega, za katerega najmanj sumite, da bi lahko bil ‘softboy’. Tako benigen je, da ne prepoznate pravil, ki se jih drži, dokler ni že čisto prepozno, ve pa zaljubljene do ušes in mu v vsem ustrežete. Ne glede na njegovo uglajenost in benignost vas bo prav softboy v življenju najgrše prizadel. Ko bi vsaj taki moški hodili z opozorilno nalepko o toksičnosti na čelu, pa jim žal po zakonu ni treba, čeprav okoli sebe sejejo bolečino. Žal se boste morale znajti same: boljše za vas, da ste preveč previdne in nezaupljive, kot pa premalo!

 

D. S.

Foto: Instagram, Metro.uk, Pinterest, HerWay, Junkee.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam