Čas priprave:
15 min
Čas kuhanja:
50 min
Skupni čas:
1 h 5 min
Ravno pravšnji bučni pire, ki bo popestril praznike in obogatil vašo kuhinjo. Dodamo mu lahko malo muškatnega oreščka, semena in feta sir.
Sestavine:
- 2 kg hokaido buče
- sol
- poper
- bučna semena
- feta sir
Navodila:
- Bučo splaknemo pod tekočo vodo, jo dobro osušimo in razpolovimo.
- Iz buče z veliko žlico izdolbemo peške, nato narežemo na več manjših kosov, ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo jo na 180°C, približno 50 minut. Večkrat pokukamo v pečico, saj buča NE SME rjavo zapeči, saj bo tako dobila precej grenak okus.
- Meso buče z žlico ali vilico postrgamo z lupine in nalagamo v skledo. Spasiramo s paličnim mešalnikom.
- *Bučnemu pireju, ki ga bomo uporabili kot prilogo mesu, dodamo sol, poper in muškatni orešček, posujemo s praženimi bučnimi semeni in feta sirom.
- *Bučni pire nas bo v hladilniku počakal tri dni, v dobro zaprti posodi, lahko pa ga tudi zamrznemo za takrat, ko se nam bo “zaluštal” bučni zavitek, bučni kruh s koščki čokolade ali pa morda bučni njoki.
Prispevek je bil prvotno objavljen na Recepti.Over.Net