fbpx

John Galliano: »Danes svoje muze najdem na »Instagramu!«

Izbor urednice, Moda, Novice, slider, Znani

Odličen intervju z infant terrible modnega ustvarjanja

Tim Blanks, znano ime v svetu modnega novinarstva, je pred kratkim gostil modnega oblikovalca Johna Galliana. Z infant terrible modnega ustvarjanja, sta se pogovarjala o tem, kako nastajajo fantastične kreacije in kako delujejo modni procesi v današnji digitalni dobi.

»Zelo malo je ljudi, ki svojo ustvarjalnost predstavljajo na tako dober način, kot to počne Galliano že celo kariero.«

S temi besedami je Tim predstavil znanega oblikovalca in njegovo delo.

Naj je oblikovalec najbolj navdušil z duhovitim odgovorom, na vprašanje nastajanja njegovih kreacij in sodelovanja študentov v samem delovnem procesu, saj John že nekaj časa dela z mladimi ustvarjalci.

»Študenti dobijo priložnost, da opravijo prakso v moji mali ekipi in menim, da je to zelo pomembno, saj se kdaj pa kdaj med njimi najde odličen oblikovalec. No, da se razumemo, nekdo mora biti zadolžen tudi za kuhanje kave, čaja in fotokopiranje skic,«

je v smehu povedal oblikovalec.

Glede na prejšnja leta pravi, da se počuti bolj svobodnega in umirjenega in svoj navdih in nove muze išče v virtualnem svetu. Kadar jih najde, nikoli ne okleva, ampak jih pokliče, da lahko sodeluje v ustvarjalnem procesu nastajanja kolekcije.

»Trenutno svoje muze iščem na Instagramu in to so moje Instagram babes. Ena izmed njih je Paulina, katere delo me je navdušilo. Fantastične fotografije, čudovite ideje, za katere razumem, od kot prihajajo, ona pa jih je dvignila na novo raven. Njen videz in slog sta neverjetna. Vse, kar je povezano s to mlado damo oziroma otrokom, saj je namreč zelo mlada, je zelo navdihujoče. Prosil sem jo, da sodeluje z mojo ekipo na enem projektu. Medtem ko sem si poskušal predstaviti lastno vizijo, ki je bila vedno vezana na neko zgodbo, sem ugotovil, da je prav ona tista oseba, s katero bi rad delal. Takoj sva se ujela in rekel sem ji: Vidiva se v torek«,

je zaključil Galliano.

Kaj vse je še slavni oblikovalec povedal v tem, res odličnem intervjuju, pa si oglejte v video prispevku:

Foto: BOF


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam