fbpx

Julia Roberts po 20 letih razkrila resnico o kosmatih pazduhah!

Znani

Z izjavo, da njene razkošno kosmate pazduhe na slavnostni premieri filma niso bile nobena ‘feministična izjava’, je Julia razočarala ženske, ki ‘navijajo’ za naravno lepoto.

Julia Roberts je še vedno ‘čedno dekle’ in nesporna filmska ikona Hollywooda, meke celuloidnih sanj. Le kdo od njenih oboževalcev si ni za vselej zapomnil ‘zgodovinskega’ trenutka iz leta 1999, ko je prelepa igralka čarobno širokega nasmeha navdušeno pomahala zbrani množici in pri tem – groza vseh groz! – prisotnim ter ‘celebrity’ fotografom razkrila neobrite pazduhe!

Namesto gladke kože na tem delu telesa smo bili priča Juliji ‘au naturel’, z vsemi njenimi razkošnimi podpazdušnimi dlakami, ki ji jih je igralki namenila Mati narava. Ob posnetku je večina tabloidov planila v jok in stok, zaradi nekaj dlačic je nastal skoraj mednarodni škandal, kateremu so se posvetili tudi ‘resni’ časopisi.

Pri tem so očitno kolektivno pozabili, da se njihove matere in žene ali ženske sorodnice ter prijateljice vse do približno začetka 90. let niso brile pod pazduho, nova estetika maničnega odstranjevanja dlak po vsem ženskem telesu, z izjemo las, je namreč zaživela šele kot posledica novih trendov v pornografski industriji.

Kosmata Madonna leta 2014: ena prvih pobudnic ‘feminističnih dlak’

Če si recimo pogledamo arhivske posnetke pevke Madonne, bomo ugotovili, da je bila še leta 1987 na vseh nastopih nadvse kosmata pod pazduhami. Prav Madonna je bila (kot velika zagovornica feminizma) leta 2014 na čelu slavnih žensk, ki so javnosti brez sramu pokazale, da so povsem običajne ženske, ki jim prav tako, kot vsem drugim, rastejo dlake pod pazduhami! Madonna je bila med prvimi, ki je objavila zgornjo fotografijo na družbenih omrežjih.

Madonnina hči Lourdes prav tako zagovarja ‘nravnost’ v telesni podobi

A vrnimo se k Robertsovi. Medtem, ko so se tabloidi zgražali, kakšna nemarnica je, da se je očitno v naglici pozabila celo obriti, so bolj spoštovani mediji pisali dolge traktate na temo Julijinega ‘upora proti nadvladi umetne lepote’, uvodniki glavnih urednikov so vsi po vrsti namigovali na novi val feminizma v prvih hollywoodskih vrstah.

Julia leta 1999 na premieri filma ‘Notting Hill’

Spomnimo, kdaj se je omenjeni ‘škandal z dlakami’ zgodil: bilo je na premieri romantične komedije Notting Hill, v kateri je Julia igrala s Hughom Grantom. Julia Roberts je po skoraj dveh desetletjih končno spregovorila o škandaloznih dlakah v nedavni pogovorni oddaji ‘Busy Tonight’, ki jo vodi igralka Busy Philipps. Busy je izkoristila intervju, da je igralko vprašala, ali je z neobritimi pazduhami res imela namen ‘svetu poslati feministično sporočilo’ ali si je pač zgolj pozabila obriti pazduhe.

Julia Roberts, ki je do zdaj odklanjala odgovor na to vprašanje, se je končno odločila, da bo iskrena:

“Tisti trenutek se mi je vtisnil v spomin, tako, kot se je javnosti. Preprosto sem narobe ocenila dolžino rokavov na obleki in nisem preverila, kaj se bo videlo, če denimo pomaham množici,”

je povedala igralka in zatrdila, da to, kar so mediji imeli za ‘feministično izpoved’, ni bilo drugega, kot pozabljivost, saj si je pazduhe v naglici res pozabila obriti. Dodala je, da so bili debate v medijih in ugibanja v javnosti, ki so sledili, zanjo zelo neprijetni.

Pevka Miley Cyrus se je ravno zagrela za dlakave pazduhe, pa jo je Julia pustila na cedilu

Z izjavo, “da neobritost pazduh več pove o njenem pozabljivem značaju, kot o političnih stališčih”, pa je slavna igralka najbrž razočarala številne novodobne feministke, ki so jo zadnja leta zvesto posnemale.

 

D. S.

Foto: Etonline, YouTube, Index.hr, Evening Standard UK, Instagram, Refinery29, Stuff.nz


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam