fbpx

Julianne Moore: Ne verujem v Boga, verujem pa v dobrega psihiatra!

Znani

Slavna ameriška igralka je do zdaj osvojila skoraj vse nagrade, ki jih lahko igralci osvojijo. V vlogo se preobrazi brez kakršne koli težave in nikoli nas s svojim modnim izborom na rdečih preprogah ne razočara.

Vendar Julianne v življenju ni bilo vedno postlano z rožicami. V zgodnih tridesetih se je počutila izgubljeno. Njena kariera je napredovala, zasebno življenje pa je bilo v krizi.

»Bila sem osamljena,«

je priznala.

»Nisem bila srečna. Moje zasebno življenje ni bilo tako, kot sem si ga želela. V dvajsetih letih sem se gnala za kariero, v resnici pa sem si želela družine.«

Ne vedoč, kaj si v resnici želi, se je Julianne zatekla v terapiji.

»Takrat sem ugotovila, da je moje zasebno življenje pomembnejše od kariere. Če želite najti partnerja, se poročiti in imeti otroke, ne smete čakati – morate stopiti v akcijo. To je enako kot kariera. Če hočete v karieri napredovati, morate ves čas delati in se truditi,«

je povedala simpatična rdečelaska.

Ko je prišla do tega spoznanja, je Julianne povedala, da ne veruje v Boga, ampak v dobro psihoterapijo. Ko je na terapiji, odkriva samo sebe in v življenju se ji je vse obrnilo na bolje. Poročena je že 19 let in ima dva otroka.

Julianne z družino, ko je prejela svojo zvezdo na hollywoodskem pločniku slavnih.

Ena izmed najbolj iskanih igralk v Hollywoodu ima možnost, da sama izbira vloge, v katerih se bo pojavljala. Velja za pravo modno ikono, saj še nikoli ni naredila modnega faux pas na rdeči preprogi.

Julianne na Met Gala leta 2017.

Kadar ni na snemanju, je njeno življenje v New Yorku čisto običajno. Vstaja ob 6.30, trikrat tedensko se ukvarja z jogo in veliko bere, saj je tudi sama pisateljica. Leta 2007 je izdala knjigo za otroke, ki je bila, pri kritikih in bralcih zelo dobro ocenjena.

Za vlogo v filmu Still Alice (za katerega je prejela Oscarja) se je zelo resno pripravila. Redno je obiskovala srečanja obolelih za Alzheimerjevo boleznijo in se celo sama dala testirati, da bi odkrila, ali njeni možgani delujejo pravilno.

To je še nekaj zanimivosti o Julianne Moore:

Rojena je kot Julie Anne Smith, 3. decembra 1960. svoje ime je spremenila v Julianne Moore in zgradila slavo.

Za vlogo v Still Alice je osvojila Oscarja, Zlati globus in BAFTA nafrado.

Preden je osvojila Oscarja, je bila za prestižno nagrado nominirana štirikrat. Za Zlati globus je bila nominirana sedemkrat.

Kot otrok je želela postati farmacevt.

Prvo pravo vlogo in slavo v Hollywoodu je dosegla šele pri tridesetih letih.

Mlada Julianne Moore

Vloge izbira šele potem, ko prebere scenarij. Je ena izmed maloštevilnih igralk, ki si to lahko privošči.

Julianne se je poročila dvakrat. Prvič 1986, vendar se je 1995. leta ločila. Drugič se je poročila leta 2003 za deset let mlajšega režiserja in producenta Barta Freundlicha, s katerim je poročena še danes. Par ima sina in hčerko.

Foto: REX


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam