fbpx

Jutranja rutina, ki je vedno učinkovita!

Lepota

Prebudite se v 10-ih minutah s pomočjo teh odličnih 5 trikov

Prvih deset minut dneva je lahko mučenje ali pa čudovita priložnost za nove izkušnje. Da vam bi pomagali vstajati vsako jutro z nekoliko manj kislim obrazom in da vam naloge, ki vas čakajo čez dan, ne bi predstavljale težav, samo za vas pripravili pet odličnih trikov, ki vam pri tem lahko pomagajo.

Brez zamude

Najtežja oblika zamude se imenuje dremež, ki ga imajo vsi mobilni telefoni ter budilke. Ko enkrat začnete pritiskati na ta gumb, se začne odlašanje vseh ostalih jutranjih rutin. Če vstanete 15 minut kasneje, preložite za isti čas jutranje prhanje in posledično lahko celo prvi sestanek. Zato poskušajte telo navaditi na en alarm in ob prvem zvoku vstanite iz postelje. Verjemite nam, da bo potem vse lažje.

Raztezanje

Tudi če niste športnik, bi bilo pri vstajanju iz postelje odlično, če bi se tega lotili s sedečega položaja, pa tudi kasnejše raztezanje med jutranjimi opravili je zlata vredno. Porabili boste le nekaj minut, telo pa vam bo izjemno hvaležno.

Zajtrk

Ni zaman, če rečemo, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva. Vzemite si 15 minut časa ter pripravite skodelico z ovseno kašo, ocvrite jajce, naredite avokadov toast ali narežite sveže sadje z oreščki. Privoščite si še prvo kavo ali čaj, prebudite metabolizem in se lotite novih izzivov.

Brez mobilnih telefonov

Prve pol ure pozabite na mobilni telefon. Izklopite obvestila ali preprosto izklopite zvok in bodite sami sebi največja prioriteta. Če pričakujete pomemben klic ali menite, da vas bo takrat kdo potreboval, imejte mobilni telefon blizu, vendar med zajtrkom pustite družbena omrežja in neskončno drsenje med novicami za kak drug del dneva. V nasprotnem primeru vas to lahko zadrži v ležečem ali sedečem položaju dlje, kot ste načrtovali in to vas posledično lahko celo uspava.

Zgodnje jutranje obveznosti

Odličen način za zgodnji začetek je, da se, še preden zapustite dom, dogovorite za jutranje obveznosti. V primeru, če vam ni treba nujno takoj zjutraj v službo, je dobra ideja jutranja kava s prijateljico, obisk tržnice, trgovine ali telovadnice. Če boste zjutraj opravili te obveznosti, boste dan bolje izkoristili in imeli pozneje zvečer več prostega časa.

Processed with VSCO with a6 preset

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam