fbpx

Kaj bomo nosili jeseni? Namig: hit sezone bo rdeča barva!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Ženska moda

To jesen in zimo boste ljubiteljice rdeče barve res prišle na svoj račun.

Rdeča barva je vedno veljala za nekako aristokratsko barvo, saj je bila skozi zgodovino rezervirana predvsem za plemenitaše, bogati sloj prebivalstva, za cesarje, kralje, cerkvene oblasti in druge vrste ‘imenitnežev’.

Svoje mesto je našla v kulturi, umetnosti, pa tudi v modnem svetu. Gre namreč za intenzivno in vznemirljivo barvo z močnim vizualnim pečatom. To jesen bo, po videnem sodeč, rdeča zares zakraljevala v naši garderobi, celo od glave do pet, kaj šele, ko bodo v igri modni dodatki ali ‘it’ oziroma ‘statement’ kosi!

Giorgio Armani za letošnjo hladno sezono

Modni oblikovalci so trumoma posegli po tej barvi v predstavljenih kolekcijah za jesen in zimo 2017/2018. Od utripajoče oranžno-rdeče barve do zamolklo rdeče z vijoličnimi podtoni… Kar pomislite: rdeča barva je bila vedno rezervirana za najbolj vpadljive modne stvaritve – naj si bo to ženska obleka, čevlji ali torbica…

torba Louis Vuitton za jesen 2017

Rdeča se je vedno lepo vklopila v kombinacije z bež barvo in nevtralno paleto, avantgardni dizajnerji pa so šli celo tako daleč, da so ‘sestavili’ načeloma ‘prepovedano’ kombinacijo pink in rdeče barve. Toda to jesen si bomo z rdečo res lahko dali duška – in sicer v t.i. monokromnem videzu, torej od glave do peta.

Valentino Haute Couture jesen-zima 2017/2018

Prilega se k vsem tkaninam: videli jo bomo na lahkotnih in zračnih šifonih, tilu, na čipkasti tkanini, pa seveda tudi na mehkih pleteninah. Od bleščečega satena do plastike in vinila, rdeča barva zares poudari vsako teksturo, ko gre za tkanine.

Če dobro pomislim, je popolnoma nevede in nehote rdeča stopila tudi v moje življenje. Ne vem, kako se je začelo, a pred nekaj leti sem klonila pred rdečo barvo, do danes pa se je v mojih omarah nabralo že kar nekaj lepih modnih dodatkov in tudi osnovnih kosov oblačil ter klasike v različnih odtenkih rdeče barve.

Kot je znano iz raziskav, je rdeča barva zelo všeč tudi moškemu spolu (ko jo nosijo ženske, namreč). Nič presenetljivega: to je namreč barva globoke strasti, seksualnosti in življenja samega! Že naša kri je rdeča in to pove dovolj ali celo vse. To jesen bomo tako to nadvse zanimivo, opazno ter uporabno barvo videli na številnih kosih oblačil, ki so krojeni enostavno, toda vpadljivi bodo ravno zaradi barve.

Dolce&Gabbana jesen-zima 2017/2018

Na klasičnih kosih garderobe bo rdeča primerna za vsakodnevne priložnosti in poslovno garderobo. Naj bo rdeča izbor, ko boste kupovale jesenski ali zimski pulover, srajco, puli, suknjič, obleko, hlače in kajpak tudi zimski plašč. Po drugi strani pa bo rdeča dodala nadvse sofisticiran seksapil vsemu, kar bo prozorno, iz prosojnih tkanin, ki so naplastene druga na drugo, na šifonu, svili, vsemu, kar ima naborke, volančke in utripa v ritmu romantike, zabave ter velike doze šarma.

Privoščite si torej rdečo barvo v velikih količinah, to jesen in zimo boste namreč njene ljubiteljice res prišle na svoj račun.

 

Foto: High Snobiety, YouTube, Le 21ème, Pinterest, Vogue

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam