fbpx

Kaj bomo nosili letošnjo pomlad?

Moda

Blagovna znamka Reserved, del skupine LPPSA z več kot 1700 trgovinami, ki so v letu 2017 ustvarile več kot 1.7 milijard evrov prihodkov, v bogato ponudbo modnih izdelkov na Slovenskem tržišču prinaša svež veter.

Trgovina Reserved, ki se bo odprla 11.4. v ljubljanskem nakupovalnem centru Citypark je že druga trgovina te blagovne znamke v Sloveniji. Prvo trgovino so odprli septembra 2018 v celjskem Citycentru. Blagovna znamka hitre mode srednjega cenovnega razreda z modnimi artikli za ženske, moške in otroke bo z bogato izbiro in novostmi, ki na police prihajajo dvakrat tedensko zagotovo prepričala tudi vas.

Zaradi vpliva poljske kulture so njihovi izdelki sveži in inovativni. V svojih kolekcijah Reserved odraža živahno dogajanje na Poljskem, dogajanje, ki žensko modo naredi bolj ženstveno, moško pa bolj možato, kot je zaznati pri njihovih zahodnoevropskih konkurentih.

DNA blagovne znamke se izraža v dveh kontrastnih konceptih: POLISHED (bleščeče) in UNPOLISHED (grobo, surovo); njihove kolekcije združujejo lepoto klasičnega oblikovanja z izvirnimi, bistvenimi in drznimi sodobnimi modnimi elementi. Kolekcije Reserved lahko najdete v 23 državah po celem svetu, v mreži, ki jo sestavlja več kot 450 trgovin, z vodilnimi trgovinami v središčih modnega dogajanja kot so London, Berlin, Moskva in Tel Aviv.

Reserved je svojo pomladno kolekcijo pričel z zelo naravno noto, v zemeljskih barvah. Gre za kolekcijo, ki izžareva modernost, ki jo poživijo posamezni retro elementi. Bistvo tokratne pomladne kolekcije je kombinacija izvirnega navdiha in edinstvenih krojev z uporabnostjo in nosljivostjo artiklov.

Ženska kolekcija in navdih 70-ih let

V ženski kolekciji prevladujejo oversize modeli; od oblek srednjih dolžin do tunik do tal, pogosto z elementi hipijevstva. Artikli so okrašeni s čipko, mrežastimi ali umetniškimi vzorci in akvareli. Pri lanenih bermudah in hlačah 3/4 dolžine, pa tudi pri belih srajcah in krilih je poudarek na širini in udobnosti krojev. Bistveni kosi kolekcije so plašči živih barv, kot na primer trenč živo rumene barve ali barve gorčice, geometrijskih oblik in ukrojeni v slogu 70-ih let prejšnjega stoletja.

Bolj vsakdanji del kolekcije predstavljajo kavbojke z visokim pasom, mini krila ravnih, pravokotnih krojev in puloverji z V izrezom v živahnih, fluorescentnih barvah. Slednji poživijo kolekcijo, v kateri prevladuje barvna paleta naravnih, zadimljenih barv, kot so rjava, jantarjeva, siva in rumena.

Bistven element ženske pomladne kolekcije so sandali z leseno platformo, izdelani v orientalskem slogu.

Odsev 90-ih let v moški kolekciji

Pri moški kolekciji je glavna geometrija. Plašči so krojeni v ravnih linijah, ki so izrazite tako pri trenčih v smetanasti barvi kot tudi pri prosojnih dežnih plaščih s kapucami. Enostavni kroji jaken z ovratniki nakazujejo na estetiko 90-ih let prejšnjega stoletja. Enake lastnosti so poudarjene tudi pri jeansu, katerega značilnost v tej sezoni so ozke, a ravno krojene hlačnice. Gre za sumljivo podobnost z jeans klasikami izpred dveh desetletij.

Novost so velike nakupovalne torbe (shopper bags) s specifičnimi potiski ali barvami in torbe, ki se zavežejo na vrhu (bucket bags) v XXL velikostih, kolekcija pa ne bi bila popolna brez najbolj vročega dodatka v tem trenutku, torbic za okoli pasu (bum bag), od elegantnih usnjenih, ki so primerne tudi za v pisarno, do bolj športnih, izdelanih iz trpežnega materiala v barvi breskve. Celostnost športnega videza zaključujejo superge z debelim podplatom, kakršne ponujajo tudi največje svetovne modne hiše.

Foto: Reserved


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam