fbpx

Kaj decembra početi v Ljubljani? Za vas smo pripravili »bucket list«!

Lifestyle, Novice, Prva stran

Kaj bomo lahko počeli med veselim decembrom?

Le še nekaj dni nas loči do prazničnega decembra, ko bodo tudi tisti, ki so novembra godrnjali nad prezgodnjim navdušenjem, veseli toplega kakava, majhnega darilca ali snežinke na nosu. Naša prestolnica se bo tudi letos odela v praznične luči, ki se bodo prižgale 1. decembra ob in uradno otvorile sezono zimske idile. Za vas smo preverili, česa letos ne gre zamuditi v praznični Ljubljani!

1. Drsajte na Kongresnem trgu!

Že imate nabrušene drsalke? V Ljubljani bo od 25. novembra do 7. januarja na Kongresnem trgu postavljena Ledena fantazija, pravljično drsališče s stezami na več kot 2000 kvadratnih metrih drsalnih površinah. Otroci do 6. leta bodo lahko drsali brezplačno, medtem ko bodo ostale vstopnice plačljive po dostopni ceni. Cenik si lahko ogledate tukaj.

2. Spijte vročo čokolado s penicami

Vse večje kavarne bodo sladkosnednežem postregle z vročo čokolado! Nas je med drugimi najbolj navdušila bela čokolada s sadnim pirejem v kavarni Zvezda. Seveda pa si lahko vročo čokolado pripravite tudi doma po tem receptu na blogu Malinca.

3. Kuhanček v stari Ljubljani

Decembrska tradicija, ki zahteva družbo prijateljev in prelep pogled na reko Ljubljanico. V starem delu mesta že diši po kuhančku, ki ga strežejo skoraj pri vsakem gostincu. Brez skrbi, za grelnike in dekice je poskrbljeno!

4. Odpravite se na koncert, balet ali v opero

December je krasen izgovor za obisk gledališča ali opere, saj si med letom za to ne vzamemo dovolj časa. Iz omare potegnite eleganten plašč ali svetlečo obleko, ki jo imate v mislih že mesec dni, in skočite na ogled tradicionalnega Hrestača.

5. Obiščite praznični sejem

Praženi mandlji, ročno izdelan nakit in rokavice … Sprehodite se po osvetljenih ulicah in obiščite ljubljanski praznični sejem, ki prav vsak december postane središče družabnega dogajanja v mestu.

6. Naredite dobro delo

Žal je december za mnoge tudi čas stiske in pomanjkanja, pa naj bo to finančno, denarno ali socialno. Mnogo ljudi ne more iz hiše, nima topline družine in si ne more privoščiti daril, med njimi so tudi otroci in starejši. Tisti, ki si lahko privoščimo zgoraj naštete radosti, torej pomagajmo in polepšajmo december tistim, ki ne morejo. Postanite Božiček za en dan, obiščite dom starejših ali posvojite kužka iz zavetišča, izbira je vaša.

Mi se že zelo veselimo decembra, druženja s prijatelji, kuhanja in zavijanja daril! Želimo vam radosten skok v praznično sezono!

Vir fotografij: visitLjubljana, Shutterstock, Google,TheEveryGirl


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam