Kaj je 200 žensk privedlo do skupinskega umora enega moškega

29. november 2022

Kaj je 200 žensk privedlo do skupinskega umora enega moškega

29. november 2022

Nova dokumentarna serija Indian Predator vam bo odgovorila na to vprašanje.

Netflix je že nekaj časa priljubljena platforma, ki med drugim redno prinaša super zanimive resnične kriminalne zgodbe. In dokumentarna serija Indian Predator ni izjema, predvsem vas bo prevzela tretja sezona z naslovom Murder in a Courtroom, ki je ne bo izpustil noben ljubitelj tega žanra.

Ta dokumentarna serija, ki v zadnji epizodi prikazuje dramatične rekonstrukcije, se ukvarja s primerom umora, ki se je zgodil leta 2004 in je šokiral Indijo, pa tudi preostali svet.

Čeprav je umor, še posebej tisti z elementi nasilja, nekaj, kar vsak član civilizirane družbe obsoja, v konkretnem primeru skoraj nihče ni sočustvoval z žrtvijo, ampak so se vsi postavili na stran storilca umora, natančneje več kot 200 žensk.

Če gremo na sam začetek: Bharat Kalicharan, alias Akku Yadav, je v svojem kratkem kriminalnem življenju zagrešil številne zločine, vključno s številnimi ropi, ugrabitvami, celo vrsto posilstev, izsiljevanj in umorov, a največja težava je bila, da je sistem, ki naj bi ga kaznoval, odpovedal vsakič.

Podkupljena policija

Akku je že od rane mladosti povzročal težave, čeprav ni bil niti reven niti iz težavne družine. Njegovo teroriziranje prebivalcev mesta Nagpur, v predmestju katerega je živel, pa je trajalo kar 13 let. V tem obdobju je neštetokrat vlomil v tuje domove, iz katerih je ukradel vse, kar je šlo, včasih pa le uničil, kar je želel, nadlegoval in fizično trpinčil sodržavljane, grozil ljudem z namenom izsiljevanja, umoril več ljudi, posilil več kot 40 žensk, od katerih so bile nekatere mladoletne, in vse to, ne da bi policija kar koli storila, da bi ga ustavila. In daleč od tega, da niso vedeli.

Zoper njega je bilo v preteklih letih vloženih veliko ovadb, a policija ne le da ga ni aretirala, ampak ga je tudi varovala, saj jih je redno podkupoval, vedeli pa so celo, kdo ga je prijavil, da se je lahko maščeval.

Začetek konca

Med enim od svojih številnih pohodov je Akku naletel na nepričakovan odpor svoje žrtve Narayane, čigar hišo je obkolil s približno štiridesetimi možmi in ki jo je ta pogumna ženska uspela razgnati s plinom, s katerim je grozila, da bo razstrelila sebe in njih. To pa je navdihnilo mnoge druge da se zedinijo in mu končno nasprotujejo.

Foto: Youtube

Prav tisti trenutek, ko mu je 6. avgusta 2004 nekdo zažgal hišo, je bil začetek njegovega konca, saj je bil Akku končno tisti, ki je začel čutiti strah, ki ga je širil dolga leta.

Kdo je morilec?

Akku je nato zahteval policijsko zaščito in bil aretiran, teden dni kasneje pa je bil razpisan za zaslišanje ob varščini. Sodržavljane so razjezila ugibanja, da bi se lahko izognil nekaznovanju in da bo v zaporu le kratek čas, dokler se razmere nekoliko ne umirijo, zato so se odločili pravico vzeti v svoje roke.

Več kot 200 žensk je na dan načrtovane obravnave vdrlo v sodno dvorano in Akkuja ubilo na izjemno boleč in nasilen način z ostrim orožjem in kamenjem. Pet izmed njih so aretirali takoj po linču nad Akkujem, a so jih po demonstracijah po mestu izpustili.

Da ni šlo za umor, ampak za socialno pravičnost, menijo številni – s tem vidikom se ukvarja tudi omenjena sezona dokumentarne serije, ki je napeta od prve do zadnje minute. Kot je zapisal sam Netflix, je kriminalca Akkuja Yadava sredi nabito polne sodne dvorane šokantno linčala skupina žensk, ki so trdile, da so njegove žrtve.

Toda, kakšna je resnica za tem umorom? Kdo je bil pravi morilec – ženske ali Akku?

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic