Zakaj je obrazna joga ena najboljših metod proti gubicam?

10. september 2024

Zakaj je obrazna joga ena najboljših metod proti gubicam?

10. september 2024
Foto: Instagram @lorena
Zakaj je obrazna joga ena najboljših metod proti gubicam?

Zakaj je obrazna joga ena najboljših metod proti gubicam?

10. september 2024
Foto: Freepik

Obrazna joga združuje preproste vaje za obrazne mišice, ki vam lahko pomagajo doseči mladosten videz brez dragih in invazivnih tretmajev.

Obrazna joga je preprosta, a izjemno učinkovita metoda za izboljšanje videza vaše kože. Gre za prakso, ki vključuje specifične vaje, ki so namenjene krepitvi in toniranju mišic na obrazu. To vam lahko pomaga naravno doseči mladosten in svež izgled.

View this post on Instagram

A post shared by Glowin Face Yoga method (@glowinface.face.yoga)

Tako kot redna telesna vadba pomaga ohranjati mišice v dobri kondiciji, obrazna joga deluje na obrazne mišice, kar lahko pripomore k bolj čvrsti in napeti koži. Vaje so zasnovane tako, da spodbujajo krvni obtok, izboljšajo elastičnost kože ter zmanjšajo videz gub.

Kakšne so koristi obrazne joge?

1. Pomlajevanje kože

Redna vadba obraznih mišic pomaga izboljšati krvni obtok in tonus kože. To lahko pripomore k boljši elastičnosti in zmanjšanju gub ter povešanosti kože. Ko se obrazne mišice krepijo, se koža na naraven način napne, kar pripomore k mladostnemu videzu.

2. Zmanjšanje stresa

Obrazna joga ni le fizična vadba, temveč tudi sproščujoča praksa. Med izvajanjem vaj se sproščajo endorfini, naravni sproščujoči hormoni, kar pripomore k zmanjšanju stresa in napetosti. To lahko prispeva k bolj mirnemu in svežemu videzu ter izboljša vaše splošno počutje.

3. Izboljšanje videza

Vadba obraznih mišic pomaga pri odpravljanju zabuhlosti, povečuje sijaj kože in izboljšuje prekrvavitev. S tem lahko dosežete bolj enakomeren ten in zdrav videz.

4. Preprečevanje gub

Krepitvene vaje za obrazne mišice delujejo preventivno proti nastanku novih gub in gubic. Z rednim izvajanjem teh vaj lahko preprečite nastanek novih znakov staranja.

Kako začeti z obrazno jogo?

Za začetek lahko preizkusite nekaj preprostih vaj, kot so masaža ličnic, vadba za čelo ali vadba za oči. Te vaje lahko izvajate doma, brez posebne opreme. Za dodaten navdih in natančna navodila vam lahko pomagajo številni Instagram profili in spletne strani, ki ponujajo video posnetke in nasvete za obrazno jogo.

Eden izmed odličnih virov za učenje obrazne joge je tudi Instagram profil @glowinface.face.yoga, ki ga vodi Slovenka Karin Velikonja Kuliš.

Karin je izkušena specialistka za obrazno jogo, ki s svojimi strokovnimi nasveti, vajami in programi pomaga ljudem po vsem svetu doseči lepši in bolj zdrav videz kože.

S svojo strastjo in znanjem ponuja odličen vpogled v svet obrazne joge in je odličen vir za vse, ki želijo vključiti to prakso v svojo vsakodnevno rutino.

Style. Več novic