fbpx

Kaj je pravzaprav mikro-varanje?

Odnosi, Prva stran

Ste bili kdaj že v precepu, če delate nekaj narobe? Kljub metuljčkom v trebuhu, pomislite na posledice!

Ste že kdaj slišali za mikro-varanje? Mikro-varanje je vrsta navidezno nedolžnih potez, ki kažejo, da ste čustveno ali fizično osredotočeni na nekoga, s katerim niste v razmerju.

Ne gre za intimne odnose. Morda se na skrivaj spogledujete z nekom, morda ste z nekom v skrivni vezi na družbenih omrežjih, morda razkrivate svoje intimne poglede. Če to delate brez vednosti partnerja, gre za mikro-varanje.

Mikro-goljufanje je zelo subtilna izdaja, za katero so potrebni čas, energija in napor. To so sporočila, ki jih izmenjujete za hrbtom svojega partnerja, pogovori, ko mislite, da vas partner ne sliši, spogledovanje in tudi šale, ki si jih izmenjujete z nekom, ki ni vaš partner.

Varanje je varanje, vendar pa imamo vsi različne poglede na to, kaj pravzaprav sploh je varanje. Seveda, se velikokrat zgodi, da si definicijo varanja prikrojimo tako, kot ustreza nam in se na ta način tolažimo, da nekaj, kar počnemo, ni varanje. Čeprav si ne želite priznati, točno veste, kdaj ste prešli mejo. Morda si lažete, da gre le za prijateljski klepet, vendar, če to skrivate pred partnerjem, potem veste, da delate nekaj prepovedanega. Takrat je čas, da si zastavite vprašanje, kako bi bilo vam, če bi odkrili, da partner to počne za vašim hrbtom.

Če v partnerski zvezi ena oseba misli, da je v redu, če se spogleduje z drugimi, deli intimne misli in želje z osebo, ki ni njen partner, partner pa ima o tem drugačno mnenje, potem ste v težavah.

Po raziskavah revije Men’s Health, večina žensk meni, da je varanje že, če si partner izmenjuje intimna sporočila z drugo žensko. Neverjetno je, da pravzaprav četrtina moških misli, da je to čisto v redu, da to ni prevara. Ko gre za varanje, imajo moški in ženske popolnoma drugačne poglede.

Če vam torej ni jasno, kaj pravzaprav je prevara (čeprav smo prepričani, da veste), vprašajte partnerja, kaj si misli o tem, da si pošiljate seksi sporočila z nekom, za njegovim hrbtom. Vedeti morate, kaj je in kaj ni dovoljeno v vašem odnosu. In edini način je, da o tem iskreno spregovorite.

Verjetno veste, kdaj je nekaj narobe. Lahko temu rečete intuicija, zdrava pamet, čudni občutki, ko vidite, da je partnerjevo obnašanje drugačno.

Če partner namerno skriva nekaj pred vami, in to vključuje še tretjo osebo, potem lahko govorimo o mikro-varanju. Besedica »mikro« je v tem primeru nepomembna, ker če partner komunicira z drugo žensko, ki je v imenu shranjena kot Avto servis Tine,ali celo govori, da ni vezan, vi pa to ugotovite, potem nič od tega ni »mikro«. Takoj postane »makro« težava, saj ste zagotovo prizadeti. Vsi instinktivno vemo, kdaj je kaj narobe, zato se ne pretvarjajte, da je to nepomembna težava

Mikro-varanje sicer zveni kot nekaj neškodljivega, pa vendar, če nekaj označimo kot majhen prekršek, s tem lahko preprečimo resne posledice takih dejanj. Zato je pomembno, da postavite jasne meje v svojem odnosu. S partnerjem imejte odkrit odnos, iskreno komunikacijo o tem, kaj je sprejemljivo v vajinem odnosu in kaj ne. Če menite, da je za vas nekaj varanje, to partnerju tudi povejte in seveda obratno. Le tako bo vajin odnos ostal čist.

In zaupajte svoji intuiciji, saj vas opozori na neke stvari, še preden se jih zavedate.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam