Kaj je “Sunday reset” rutina in kako jo prakticirati?

06. oktober 2024

Kaj je “Sunday reset” rutina in kako jo prakticirati?

06. oktober 2024
Foto: Instagram @miikaelajohanson
Kaj je “Sunday reset” rutina in kako jo prakticirati?

Kaj je “Sunday reset” rutina in kako jo prakticirati?

06. oktober 2024
foto. Instagram @conceptlinn

TikTok so v zadnjem času preplavili videoposnetki, ki prikazujejo, kako se ljudje v nedeljo ponastavijo in s čistim domom v miru zaključijo teden.

Na TikToku ste gotovo že naleteli na videoposnetke, ki prikazujejo urejanje, pospravljanje in čiščenje doma. V gledanju, kako se umazane površine spreminjajo v čiste, neurejene stvari pa spet znajdejo na svojem mestu, je nekaj nenavadno sproščujočega.

@lifewmartine Really needed this reset 🥹🧺🫧 #sundayreset #reset #sunday #cleaning #cleanroom #roomreset #bedroominspo #bedroom #aesthetic #foryou #inspo #pinterest #girlythings #cleangirl #roominspo ♬ BABY I'M BACK – The Kid LAROI

Nekateri pravijo celo, da ti posnetki sprožajo ASMR, odziv, ki pri posamezniku povzroča prijetne, sproščujoče in pomirjajoče učinke.

Nedeljska ponastavitev

Nedeljska ponastavitev, na TikToku znana kot “Sunday reset” rutina, je kombinacija čiščenja, priprave hrane in self-care rutine, ki omogoča, da teden zaključimo v miru in se brez stresa pripravimo na ponedeljek.

Foto: Pexels

Tisti, ki prakticirajo nedeljsko rutino, svetujejo, da si obroke pripravite kar v nedeljo, nato pa jih razdelite na manjše porcije in zamrznete. To vam bo prihranilo čas in omogočilo, da v njih uživate več dni v tednu.

@simple.home.edit Sunday reset ✨ I always notice such a big difference in my week when I take time to “reset” on a Sunday, it really does help set the tone for the week ahead. I try to keep some time on the calendar free so that I can do a little bit of meal prep, wash and fold our laundry, change our sheets and of course have time to relax without having anywhere to go or anywhere to be. @ecostore products are my go-to when it comes to caring for my home and family, their products are made with naturally derived ingredients that work so powerfully in keeping my home clean, while being made with respect to the environment. The 3x Concentrate Laundry Liquid is my choice for our bedding, it takes up so little space and 3 pumps is all you need to leave your washing clean and fresh. 🌱 #ad #ecostoreau #sundayreset #dayinthethelife #reset ♬ Life – Ben Lam

Nedelja pa je prav tako odličen dan za pranje umazanega perila, ki se je nabralo čez teden, sesanje, čiščenje in brisanje praha. Ker v teh opravilih verjetno nihče pretirano ne uživa, si jih lahko popestrite z glasbo ali zanimivim podkastom.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic