fbpx

Kaj nas jeseni čaka na velikih platnih?

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, PR novica, Prva stran

Čaka nas pestra filmska jesen.

DOJENČEK BRIDGET JONES (BRIDGET JONES’S BABY) – 15. september

DOJENČEK BRIDGET JONES_15.9.

Naša najljubša filmska junakinja pričakuje dojenčka!

Prikupno zmedena Londončanka, ki je v iskanju prave ljubezni lovila izmuzljivo idealno težo ter se držala karseda zmernih količin popitega alkohola in pokajenih cigaret, je ob prelomu tisočletja postala globalni kulturni fenomen. Dvanajst let po našem zadnjem filmskem druženju se priljubljena Bridget Jones vrača v nepričakovanem veselem pričakovanju!

Pet let je minilo, odkar sta se Bridget in Mark Darcy razšla. Ponovno samska junakinja vztrajno gradi svojo kariero in uživa v družbi prijateljev. Ko spozna privlačnega Američana Jacka Qwanta, vzcveti tudi njeno ljubezensko življenje, za dodatno popestritev pa poskrbi še iskrica, ki za eno noč vzplamti bivšo romanco z Darcyjem. Kmalu Bridget v presenetljivem preobratu ugotovi, da je noseča. Glavno vprašanje pa se glasi, ali je oče njenega otroka Mark ali Jack?!

  • EKSKLUZIVNA PREDPREMIERA: 14. september ob 20. uri v Cineplexxu Kranj
  • PREMIERA: 15. september ob 20. uri v Koloseju Ljubljana
  • BRIDGEFEST PREMIERA: 15. september od 17.00 do 22.00 v Koloseju Maribor

Klik na napovednik

*Niti igralska zasedba ne ve, kako se bo končala Bridgetina zgodba. Da bi preprečili razkritje ključnih detajlov, so namreč ustvarjalci posneli kar tri različne zaključke filma.

SNOWDEN22. september

SNOWDEN_22.9.

Biografski triler, ki razkriva motive najbolj razvpitega žvižgača 21. stoletja

Pred tremi leti je ime Edward Snowden preplavilo domala vse svetovne medije. Nekdanji sodelavec ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA) je z razkritjem na tisoče tajnih vladnih dokumentov razgalil dejanski obseg nadzora telefonskih in spletnih informacij, ki ga ZDA vrši doma in v tujini.

Septembra bo njegova neverjetna zgodba predstavljena še v igranem celovečercu priznanega režiserja in večkratnega oskarjevca Oliverja Stona. Ta nam bo s pomočjo glavnega igralca Josepha Gordona-Levitta prikazal Snowdenov notranji boj ter nas popeljal v zakulisje enega najpomembnejših dogodkov sodobne zgodovine.

Klik na napovednik

*Oliver Stone in Joseph Gordon-Levitt sta se pred začetkom snemanja sestala s Snowdnom. Film so sicer v celoti posneli v tujini, da bi se izognili morebitnemu vmešavanju Agencije za nacionalno varnost NSA.

KUBO IN DVE STRUNI (KUBO AND THE TWO STRINGS) – 6. oktober

KUBO IN DVE STRUNI_6.10.

Magična družinska pustolovščina v stop motion tehniki, ki obuja tradicijo pripovedovanja zgodb

Kubo in dve struni je izjemna epska pustolovščina, posneta v stop motion tehniki animacije. Najnovejši projekt priznanega animacijskega studia LAIKA kritiki že kujejo v zvezde in ga družno razglašajo za najboljšo animacijo letošnjega leta. Vizualna poslastica bo pri nas na voljo tako v sinhronizirani kot tudi izvirni različici, v kateri so junakom glasove posodili številni hollywoodski zvezdniki, kot so Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara in George Takei.

Dobrosrčen Kubo živi umirjeno življenje v obmorskem mestecu v starodavni Japonski, vse dokler nehote ne prebudi maščevalnega duha. Medtem ko ga lovijo bogovi in pošasti, mora Kubo ob pomoči Opice in Hrošča najti magični oklep, ki je nekdaj pripadal njegovemu pokojnemu očetu, največjemu samuraju vseh časov. Kubo, ki se je preživljal s pripovedovanjem zgodb o mogočnih bitkah, bojevnikih in pošastih, mora sedaj spisati srečen konec tudi svoji lastni zgodbi.

Klik na napovednik

*V povprečju so tedensko posneli 4,3 sekunde filma, prizor na ladji so denimo snemali 19 mesecev, medtem ko je celoten film nastajal skupno 5 let.

 

OUIJA: IZVOR ZLA (OUIJA: ORIGIN OF EVIL) – 20. oktober

OUIJA IZVOR ZLA_20.10.

Nadnaravni triler nas ponovno vabi, da podležemo sirenskemu napevu ouija plošče

Srhljiva OUIJA, ki je leta 2014 postala speča uspešnica, bo oktobra dobila temačno predzgodbo. Ta nas bo znova opomnila, da plošča za komunikacijo z onostranstvom nikoli ni bila samo nedolžna otroška igra.

Piše se leto 1965, v losangeleški hiši, ki smo jo obiskali že v prvem delu, živijo ovdovela mati in njeni dve hčerki. Družina se preživlja z goljufijami, saj uprizarjajo lažne seanse za komunikacijo z onostranstvom. Ko svoj repertoar pripomočkov obogatijo z ouija ploščo, v svoj dom nehote povabijo pristno zlo, ki se polasti najmlajše hčerke Doris. Da bi pregnali neusmiljenega duha in rešili njeno življenje, se morata mati in starejša hči soočiti z nezamisljivimi grozotami.

Klik na napovednik

*Ouija plošče nikoli ne smete uporabljati sami, najpomembnejše dejanje vsake seanse pa je zapiranje plošče, pri katerem se mora ploščica premakniti na GOODBYE!

JACK REACHER: NIKOLI SE NE VRNI (JACK REACHER: NEVER GO BACK) – 20. oktober

JACK REACHER_NIKOLI SE NE VRNI_20.10

Novo poglavje prvovrstnega akcijskega trilerja z junakom, za katerega zakoni preprosto ne veljajo

Čeprav se podnaslov filma glasi Nikoli se ne vrni, se je vrnil! Govorimo o Jacku Reacherju, večkrat odlikovanem nekdanjem majorju ameriške vojaške policije, čigar roka pravice sega daleč preko zakonskih meja. V čevlje priljubljenega literarnega junaka bo ponovno stopil Tom Cruise, družbo na velikem platnu pa mu bo tokrat delala še Cobie Smulders kot majorka Susan Turner.

Dogajanje se odvija štiri leta po dogodkih iz prvega filma. Jack Reacher se vrača v svojo nekdanjo vojaško enoto, ko ugotovi, da so ga obdolžili 16 let starega umora. Da je del nečesa večjega, govori tudi dejstvo, da majorko Susan Turner, s katero sta sodelovala, po krivem obdolžijo vohunstva in jo aretirajo.

 Klik na napovednik

*Do danes je v knjižni seriji britanskega pisatelja Leeja Childa izšlo skupno 20 knjig z Reacherjem v glavni vlogi; izid najnovejšega dela, poimenovanega Night School, pa je napovedan za letošnji november.

PR’HOSTAR 27. oktober

PR'HOSTAR_27.10.

PRIPRAVITE SE NA SMEH: Priljubljene prigode “gorenjskih gaunarjev” se selijo na veliko platno!

Pred štirimi leti je spletna serija Pr’Hostar postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je tedaj postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih gaunarjev, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Medtem ko so videi beležili milijonske oglede, so njihovi stvaritelji pripravljali svoj prvi celovečerni film. Tega so osnovali na četrti epizodi serije, kjer se v središču zgodbe odvija neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti.

Domača satirična komedija nas bo popeljala na idilično gorenjsko podeželje, natančneje v majhen hotel Pr’Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje. Ko se lastnik odloči, da hotel proda, se pred vrati slednjega kaj hitro pojavi nov kupec s svojo priležnico in tolmačem. Zaposleni nočejo izgubiti služb, zato odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo.

Klik na napovednik

*Poleg dobro poznanih likov iz serije Pr’Hostar nas bodo nasmejali tudi novi karakterji in posebni gostje.

KROGI (RINGS) – 27. oktober

KROGI_27.10

Pazite, katere posnetke gledate, Samara se je vrnila!

Vedeli smo, da je njena vrnitev neizbežna in prav zares bo pokrov vodnjaka, v katerem je bila ujeta zadnjih 11 let, konec oktobra popustil. Pripravite se, da se boste ponovno zdrznili ob vsakem zvonjenju telefona in nelagodno zrli v koledar, da bi videli, koliko dni vas še loči do snidenja s Samaro.

V tretjem poglavju strašljive franšize bomo spoznali mlado dekle, ki postane zaskrbljeno, ko njen fant prične raziskovati temačno subkulturo, povezano s skrivnostnim posnetkom. Ta naj bi prav vsakega gledalca ubil v sedmih dneh po ogledu. Da bi rešila svojega fanta, se Julia žrtvuje, si ogleda posnetek ter odkrije grozljivo resnico. Znotraj posnetka se skriva še en posnetek, katerega do sedaj ni videl še nihče.

Klik na napovednik

*Grozljivka Krog iz leta 2002 je po svetu zaslužila 249 milijonov dolarjev. Glede na njen proračun, ki je znašal 48 milijonov, še danes velja za eno najbolj dobičkonosnih grozljivk vseh časov.

NOČNE PTICE (NOCTURNAL ANIMALS) – 17. november

NOČNE PTICE_17.11.

Tom Ford ponovno navdušuje tudi v filmskem svetu, tokrat s tesnobnim romantičnim trilerjem

Drugi filmski projekt slovitega modnega oblikovalca Toma Forda, ki je navdušil s svojim prvencem Osamljeni mož (A Single Man), sliši na ime Nočne ptice (Nocturnal Animals). Gre za tesnoben romantični triler, ki s šokantno intimnostjo in skoraj bolečo napetostjo raziskuje tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. V glavnih vlogah nekdanjih zakoncev, ki odkrivata temačne skrivnosti drug drugega, blestita oskarjevska nominiranca Amy Adams in Jake Gyllenhaal.

Susan Morrov je losangeleška trgovka z umetninami, ki živi izjemno privilegirano, a neizpolnjeno življenje. Nek konec tedna, ko se njen soprog Hutton mudi na eni od svojih prepogostih službenih poti, Susan v poštnem nabiralniku najde skrivnosten paket. Gre za roman Nočne ptice, ki ga je napisal njen bivši mož Edward Sheffield. Susan ponoči v postelji prične z branjem romana, ki je posvečen njej … A njegova vsebina je nasilna in uničujoča. Knjigo interpretira kot prikrito grožnjo in simbolično zgodbo o maščevanju. Z vsako prebrano stranjo je bližje končnemu obračunu, ki pa ne bo zaznamoval le usode knjižne junakinje, temveč tudi njo samo.

*Scenarij za film Nočne ptice, ki ga je napisal Tom Ford, sicer temelji na romanu pisatelja Austina Wrigha Tony and Susan.

ZAVEZNIKA (ALLIED) – 24. november

1

Brad Pitt in Marion Cotillard kot vohuna, ki se zaljubita v vrtincu druge svetovne vojne

Robert Zemeckis, sloviti režiser brezčasnih uspešnic, kot so Forrest Gump, Brodolom, Vrnitev v prihodnost in Let, nas bo novembra popeljal v Casablanco, ki bo v vrtincu druge svetovne vojne služila kot kulisa za rojstvo izjemne ljubezenske zgodbe.

Leta 1942 se v Casablanci srečata vohun Max Vatan in članica francoskega odpora Marianne Beausejour, ki se za sovražnikovo črto pripravljata na nevarno zavezniško misijo. Da bi izvedla drzen atentat, skleneta lažen zakon, ki pa hitro preraste v resnično ljubezen. Ob ponovnem snidenju v Londonu, njuno zvezo ogrožajo tako številni pritiski zaradi vojne in vohunske spletke kot tudi zamolčane skrivnosti iz njune preteklosti.

Klik na napovednik /

*Brad Pitt je s trilerjem Zaveznika že četrtič zakorakal v čas druge svetovne vojne, njegovi prejšnji projekti iz tega obdobja so Neslavne barabe (2009), Beyond


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam