fbpx

Kaj počne Halle Berry, da je še pri vstopu v 60-ta videti kot tridesetletnica?

Fit, Lepota, Lifestyle, Prva stran, slider, trend, Tuja scena, Znani

Zaradi diagnoze sladkorne bolezni je radikalno spremenila svoj način življenja.

Hale Berry je izvedela, da ima diabetes, ko ji je bilo 19 let. Po nekaj težkih preizkušnjah, ko je trpelo njeno zdravje, je ugotovila, da se lahko s položajem spopade samo tako, da se začne zdravo prehranjevati, neha jesti kruh in sladkor ter začne uživati veliko zelenjave in vode.

Osredotoča se na živila z nizko vsebnostjo maščobe, sladkorja in predelanih ogljikovih hidratov. Rada ima preproste jedi, na primer popečeno tuno na žaru s pire krompirjem z dodatkom čebule.

Poskuša užiti štiri obroke na dan. “Rada se počutim zdravo,” je povedala Halle, ki je lani dopolnila 50 let (in si tako simbolično naložila šesti križ življenja). “Začela sem jesti veliko sveže in okusne zelenjave ter ribe. Iz jedilnika sem vrgla rdeče meso in zmanjšala vnos sadja, ki ima skrite sladkorje.”

Igralka ve, da ji sladkor lahko povzroči težave, ne samo njenemu počutju, ampak tudi koži. Zato uporablja nadomestke za sladkor, zdravo pa se prehranjujeta tudi njena otroka, hči Nahla, ki ima 9 let in sin Maceo, ki je dopolnil tri leta.

Vseeno Halle pravi, da hčerki ne prepoveduje kosa torte na rojstno-dnevnih zabavah prijateljic. Obenem uživa beljakovinske napitke, da ohrani visoko raven energije skozi ves dan, sploh na napornih snemanjih. Pazi na vse, kar užije: “Sedaj je veliko težje, kot včasih. Starejša ko sem, bolj pazim na to, kaj vnašam vase.”

Poleg tega veliko telovadi. Z utežmi je vadila samo, ko se je pripravljala na filmske vloge. “Ko sem prepuščena sama sebi, delam kardio vaje, telovadim tako, da vzdržujem telesno težo, ker ne želim biti preveč mišičasta. Telovadba je tudi način, da imam svojo bolezen pod nadzorom.”

Njen trener Nat Bardonnet je povedal, da je Hallein režim telovadbe tak, da oblikuje žensko postavo, polno oblin, a obenem vitko. Halle se osredotoča na trebušnjake, izvaja jih vsaj trikrat tedensko.

“Njene trebušne mišice so zares neverjetne. Marsikdo ne bi zdržal takega režima, kot ji ga predpisujem,” je povedal Bardonnet. “Vedno je polna energije in vse naredi z nasmehom. Vedno znova me preseneti, kako čudovito in seksi je videti pri 50. letih.”

 

Foto: WordPress, Buzzworthy, Pinterest, Celebuzz


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam