fbpx

Kaj počno ženske, da bivšega naredijo ljubosumnega?

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, slider, Zanimivosti

Poraženke v ljubezni se v času družbenih omrežij na najbolj čuden način skušajo ‘maščevati’ nekdanjemu partnerju.

Ko se konča ljubezenska zgodba, to pusti grenek priokus. Razočaranju in bolečini se pridružita zamera in obžalovanje, pa tudi občutek, da vas nihče ne ceni in nima rad. To zadnje je najbrž še posebej boleče, saj svojo vrednost radi ocenjujemo skozi to, kako nas dojemajo drugi. In če nas je ta moški odvrgel kot zadnjo smet, najbrž nismo kaj prida vredne, saj vendar nihče pri zdravi pameti ne bi odmetaval nečesa, kar je dragoceno, kajne (namig: morda je tip res brez pameti, ste pomislile na to?).

Taka razmišljanja se podijo po glavi ženske, pa tudi moškega, ki je bil v ljubezni zavrnjen, temu pa postopoma menda sledi okrevanje, ki je daljši ali krajši proces. V času rehabilitacije zlomljenega srca se posebej ženske poslužujejo nenavadnih tehnik, ki jim pomagajo dvigniti samozavest in skrajšati proces celjenja ran.

Raziskava, narejena na to temo, je odkrila stvari, ki jih ženske najraje ne bi priznale niti sebi. Ranjen ego in občutek zavrnjenosti namreč zdravijo na zares čudne načine. Na srečo so ti načini nenevarni, pa tudi kazenske kartoteke zaradi tega nobena aktualna ljubezenska poraženka ne bo dobila, niti prišla na strani črne kronike.

Med njihovimi taktikami preživetja izstopajo naslednje dejavnosti, ki jih omogočajo sodobna družabna omrežja, ki so po mojem mnenju eden od glavnih virov zla, ko gre za medosebne odnose, ljubezenske posebej. Veliko bolj zdravo bi bilo, da jih nikoli ne bi niti bilo (Mark Zuckerberg si je na ta način prislužil slabo karmo za naslednjih sto življenj), saj so posebej po propadlem razmerju izvor bolečine; le katera ni zasledovala na Facebooku, kaj počne njen bivši? V nadaljevanju opisano pa počnejo (predvsem nespametne in nezrele) ženske:

 

# Delajo seksi selfije v upanju, da bo bivši, ki jih je pustil, ugotovil, ‘kaj zamuja’ – taktika je sicer prozorna kot meduza, ampak morda celo uspejo koga prepričati, da se imajo prav dobro brez bivšega…

# Nenadoma se na družbenih omrežjih pojavljajo slike iz preteklosti, ki jih začuda še nihče ni videl: recimo s potovanj.

# Še včeraj so posedale pred televizorjem, po razhodu pa so prav očitno zaposlene: objavljajo fotografije z večerij, obiskov kina, sprehodov v naravo, itd., s tem da ne dajo natančno vedeti, s kom so tam… naj si bivši razbija glavo, v čigavi družbi so.

# Čeprav jih že dan po zabavi zagrabi depresija in jim iz oči lijejo solze, zvečer niso pozabile objaviti fotografije s te žurke.

# Dobesedno sposodijo si čednega fanta prijateljice za skupno fotografiranje ali pa pač  kolega, s katerim ne nameravajo imeti nič (so preveč zlomljene, da bi začenjale novo zgodbo), ampak fino je objaviti fotko s čednim moškim, da bi ja bivšega žrlo – pri tem tiho upajo, da tipček še vedno zasleduje, kaj počnejo.

# Za priložnosti, ko menijo, da ga bodo kje ‘naključno’ srečale, se še posebej uredijo – s pomočjo vizažista, frizerja, stilske svetovalke, itd.

# Ves čas menjajo profilno fotko, v upanju, da jih bo videl čim več in se mu bo stožilo po njih (punce, pridite končno k pameti in pozabite na kretena).

# Zopet smo pri viru zla oziroma družbenih medijih: te ženske so še ponoči on-line, v upanju, da bo videl, ob kako nenavadnih urah ‘operirajo’ in bo morda vsaj pomislil na to, da si njegova bivša cele noči dopisuje z nekom novim.

# Kar nenadoma so tu slike iz telovadnice: ne, niste na tleh, tega cepcu ne boste nikoli priznale, naj raje vidi, kako se znojite na neki telovadni napravi in klešete novo postavo, katere prednosti bo menda (nekoč že, če) užival nekdo drug, on pa zagotovo ne več.

# Skupnim prijateljem date vedeti, da se počutite prav super, odkar je z dvesto na uro odbrzel iz vašega življenja, v upanju, da bo to nekako prišlo do njega in se bo zamislil nad sabo ter se vrnil k vam.

Za zaključek: vsa vaša upanja in dejanja so jalova, a če vam masirajo ego, si jih pač privoščite, čeprav bi dragoceni čas na tem planetu veliko koristneje preživljale z dobrodelnimi dejanji. Ko se moški namreč odloči, da je konec, ga ponavadi niti v sanjah ne zanima več, kaj počnete, ker je vse preveč zaseden s tisto novo, ki jo že na veliko osvaja – tako, kot je včasih vas.

Vedno je zavrnjeni tisti, ki zasleduje, tistemu, ki vas je pustil, je namreč očitno vseeno za vas. Prej ko se s tem sprijaznite, boljše bo. Na svetu sem že dovolj dolgo, da mi je to kristalno jasno. Tudi to, da čas ne celi vseh ran in da je treba včasih pustiti, naj gre vse k vragu in se ne pretvarjati, kako super smo, ko pa smo v resnici daleč od tega. Vseeno so opisane taktike boljše domnevno ‘maščevanje’ bivšemu, kot one druge, ki včasih kljub vsemu zaidejo na strani črnih kronik.

 

Foto: Askideas, YouTube, Instagram, Pinterest, Eligible Magazine, Thoughtcatalogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam