fbpx

Kaj pomeni trend »čiste lepote« in zakaj mu sledi vedno več žensk?

Lepota

Kadar gre za lepoto in nego kože, se vedno bolj premikamo k naravi, kar dokazuje eden trenutno največjih lepotnih trendov »clean beauty«, oziroma čista lepota.

Kadar gre za lepoto in nego kože, se vedno bolj premikamo k naravi, kar dokazuje eden trenutno največjih lepotnih trendov »clean beauty«, oziroma čista lepota.

Glede na anketo, ki jo je ta mesec izvedla revija Harper’s Bazaar, v kateri je sodelovalo več kot 1.000 žensk različnih starosti, ras in etničnih pripadnosti, jih skoraj polovica že spremlja trend naravne lepote, kar 60 odstotkov pa resno razmišlja, da bi ga poskusile.

Za kaj točno gre?

Trend čiste lepote je uporaba izdelkov, ki so narejeni izključno iz naravnih sestavin brez škodljivih dodatkov, kot so parabeni, sulfati ali umetni vonji. Naravna kozmetika skoraj v 100 odstotkih ni testirana na živalih, kar mnogi izpostavljajo kot velik plus.

Vendar lepotni strokovnjaki opozarjajo, da se zelo pogosto ne tako naravni izdelki prodajajo kot naravni, zato je treba biti pri nakupovanju zelo pozoren in morate natančno prebrati deklaracijo.

In še ena, ne tako odlična novica je, da morate biti pri uporabi naravne kozmetike biti dobro oboroženi s potrpežljivostjo, saj vam na žalost ne bo dala takojšnjih rezultatov in boste morali vztrajati z redno uporabo izdelka, da boste videli preobrazbo svoje kože.

Ampak za trajnostno korist se splača žrtvovati, kajne?

Foto. Instyle, Harpers Bazaar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam