Kaj pomenijo cvetlične tetovaže?

24. julij 2023

Kaj pomenijo cvetlične tetovaže?

24. julij 2023

Tetovaže cvetlic so izjemno priljubljene, sploh pri nežnejšem spolu. Od sivke, potonike pa vse do vrtnic, motivi rož so vedno pogosteje uporabljeni. Vendar, ali ste vedeli, da ima vsaka cvetlica svoj pomen?

Rože vseh vrst so priljubljena izbira za tetovažo, še posebej za tiste, ki iščejo motiv za svojo prvo. Z lahkoto jih je mogoče zmanjšati na elegantne velikosti, ki so v trendu na Instagramu zadnjih nekaj let.

Hkrati pa so enako lepe, ko so dovolj velike, da pokrijejo vaš trup ali roke. In ker nosijo konotacije pozitivnih stvari (kot so ljubezen, novi začetki in sreča), je malo možnosti, da jih boste nekega dne želeli odstraniti.

Foto: Unsplash

Če ste se odločili za tetoviranje, je priporočljivo, da k tetovatorju pridete z referenčnimi slikami, ki prikazujejo natančen slog, ki ga želite, in dobro premislite, kako želite, da ta tetovaža izgleda. Za izbiro položaja ni pravil, je pa dobro prisluhniti tudi strokovnim nasvetom, kje bi se dizajn dobro obnesel. Vendar je na koncu seveda vse odvisno od vas, saj ste vi tisti, ki jo boste imeli na telesu celo življenje.

Da bi vam pomagali zožiti izbiro, vam predstavljamo nekaj prelepih tetovaž rož in pomen vsake od njih.

Sivka

Sivka ima globoko simboliko in jo pogosto povezujejo z njenimi zdravilnimi in pomirjujočimi lastnostmi. Lahko predstavlja ljubezen, zvestobo in čistost, medtem ko lahko dodatek čebele nakazuje trdo delo in sodelovanje. Prav tako je tudi resnično lepa.

Foto: Instagram @rony_tattoo

Šopek divjih rož

Poleg tega, da se odlične za stil s tankimi linijami, je znano, da divje rože predstavljajo veselje v mnogih kulturah po vsem svetu. To je lahko razlog, zakaj pogled na to lepoto vzbuja toliko občudovanja.

Foto: Instagram @myszata_tattoo

Slivovi cvetovi

Eden od prepoznavnih dizajnov je s slivovimi cvetovi posejana veja, ki se vije čez roke ali trup. Te rože sledijo slogu klasičnih slik s črnilom, dodane so svetle barve, ki ustvarjajo občutek pomladi, optimizma in rasti.

Foto: Instagram @kegarden

Kamelije

Roža je bogata s simboliko, zato je zaradi številnih skritih pomenov priljubljena prva izbira. Kamelije pomenijo moč, saj rastejo tudi v mrazu, kar simbolizira strast in močno voljo.

Foto: Instagram @r1ver_ink

Lotus cvet

To je morda najboljša ilustracija lotosa, kar smo jih videli. Všeč nam je, kako ultra tanke črte naredijo cvetne liste skoraj prozorne. Kar zadeva simboliko za pogosto zahtevanim dizajnom, lotos pomeni odpornost in vztrajnost, saj je edinstvena roža, ki cveti v vodi in blatu.

Foto: Instagram @siihee.tattoo

Magnolije

Te nežno spuščajoče se magnolije so čudovit primer večjih tetovaž, ki se še vedno zdijo minimalne. Minimalna tetovaža za največji učinek. Pomen: v zahodni kulturi sreča in stabilnost, v vzhodni kulturi plemenitost in čistost.

Foto: Instagram @katarzyna.kowalicka.tattoo

Odpirajoče se potonike

Druga uspešnica so tudi cvetoče potonike. Potonike se odlično podajo večjim motivom, saj so resnično mogočne cvetlice. Potonike označujejo: ljubezen, čast, srečo, romantiko in lepoto.

Foto: Instagram @peony_tattoo_daily

Češnjev cvet

Češnjev cvet ima dvojni pomen: življenje in smrt, lepota in nasilje. Tako kot prihod pomladi obljublja novo življenje, tako cvetenje češnjevih cvetov prinaša občutek vitalnosti in živosti. Hkrati pa je njihova kratka življenjska doba opomin, da je življenje minljivo.

Foto: Instagram @tanseldarko

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic