Kaj retrogradni Uran prinaša vašemu astrološkemu znamenju?

19. september 2024

Kaj retrogradni Uran prinaša vašemu astrološkemu znamenju?

19. september 2024
Foto: Instagram @ekinn.yy
Kaj retrogradni Uran prinaša vašemu astrološkemu znamenju?

Kaj retrogradni Uran prinaša vašemu astrološkemu znamenju?

19. september 2024
Foto: Instagram @ekinn.yy

Retrogradni Uran se je pojavil 1. septembra, trajal pa bo do 30. januarja 2025. Odkrijte, kako bo vplival na vaše zvezdno znamenje.

Retrogradni Uran pomeni astrološki prehod, ki ustvarja optično iluzijo, pri kateri izgleda, da se Uran na nebu navidezno premika nazaj od našega položaja na Zemlji, poroča Glamour. 

Astrologinja Amy Bird poudarja, da Uran velja za zelo nepredvidljiv planet, ki šokira in preseneča, a ko se Uran premika nazaj, dobimo priložnost, da tudi mi stopimo korak nazaj in vidimo stvari jasneje. 

Foto: Instagram @juliaa_celina

Uran, sedmi planet od Sonca, običajno velja za planet sprememb. “Njegov duhovni pomen je v osvoboditvi starih vzorcev in sprejemanju sprememb,” pravi astrologinja Betty Andrews in dodaja, da lahko Uran deluje kot navigacija, ki vas vodi, da razmišljate zunaj okvirjev in sprejmete nepričakovano.

Kako bo retrogradni Uran vplival na vsako zvezdno znamenje?

Oven 

Ovni so pobudniki novih začetkov, zato energija Urana ni preveč zastrašujoča za to pogumno, ognjevito, neodvisno znamenje. Oven ne mara, ko mu govorijo, kaj naj počne, zato boste morda ugotovili, da v tem času bolj dvomite v avtoriteto. Ena stvar, na katero morate biti pozorni, je sprejemanje impulzivnih odločitev, zlasti glede financ. 

Bik 

Biki imate v tem času imate priložnost, da razbijete nekatere svoje nezdrave vzorce in najdete večji občutek svobode, vendar se lahko včasih tudi počutite nekoliko vznemirjeno, saj Uran ogroža vašo prirojeno potrebo po varnosti. Tanka je meja med strašljivim in vznemirljivim, a ne glede na vse, bi lahko bil to čas za vas zelo osvobajajoč.

Dvojčka 

Radovedno, prilagodljivo in vsestransko znamenje bo zelo navdušeno nad vsemi novostmi in spremembami, ki jih prinaša retrogradni Uran, a pomembno je, da v tem času ostanete čim bolj prizemljeni. 

Foto: Instagram @fvlyacelik

Rak 

Rak se rad počuti varno in obožuje vse, kar je znano, zato se jim lahko obdobje retrogradnega Urana zdi vznemirljivo ali celo strašljivo, saj ogroža njegov občutek varnosti. Vendar pa je to lahko tudi čas, ko bodo raki prisiljeni zapustiti svojo cono udobja, kar je vedno dobro.

Lev

Energija Urana bi lahko spodbudila vašo ustvarjalnost in mogoče je, da boste odkrili kakšno spretnost ali talent, za katerega niste vedeli, da ga imate. Lahko pa tudi ugotovite, da ne občutite lastne vrednosti.

Foto: Instagram @fvlyacelik

Devica 

To bi lahko bil zelo koristen čas za prekinitev starih rutin. Nestalna energija Urana bi lahko poživila stvari in naredila vaše življenje manj predvidljivo. Sposobni ste se prilagajati, rasti in se izboljšati, zato bi lahko spremembe, ki pridejo v tem času, prinesle novo perspektivo, ki je za vas zelo koristna. 

Tehtnica 

Tehtnica je znamenje, ki išče mir, ravnovesje in harmonijo, zato bi lahko bila ta Uranova energija nekoliko vznemirljiva. Morda se boste osvobodili teženj po ugajanju ljudem, saj vas Uran spodbuja, da ste popolnoma zvesti sami sebi in bolj pristni, četudi je to nekoliko neprijetno. 

Škorpijon 

To bi lahko bil zelo preobrazben čas za vas in vaše odnose. Morda vam bo lažje biti povsem sami, saj bi se ljudje lahko obnašali nekoliko neobičajno. Pomembno je, da ste čim bolj prilagodljivi, saj na nekatere stvari preprosto ne morete vplivati.

Strelec 

Strelec je pustolovsko in svobodoljubno znamenje, zato je malo verjetno, da bi vas retrogradni Uran premaknil. Vedno se želite spremeniti in rasti, zato vam lahko Uran pomaga najti občutek svobode in širitve, po katerem morda hrepenite. 

Foto: Instagram @corryntimm

Kozorog 

To znamenje rado ohranja občutek nadzora, a je nagnjeno k spoštovanju avtoritete in upoštevanju pravil. Revolucionarna energija Urana bi lahko nekoliko zatresla vaše okvirje, lahko pa bi vam tudi pomagala sprožiti spremembe, ki ste se jim morda upirali. Lahko bi vam koristilo, če ste nekoliko bolj prilagodljivi.

Vodnar 

Uran je vladar Vodnarja, znamenja, ki je po naravi uporniško, svojevoljno in zagotovo zna razmišljati izven okvirjev. Morda boste začutili precej močne želje, da bi se izognili in našli večji občutek svobode, verjetno pa se vam bodo porodile tudi iznajdljive ideje za prihodnost.

Prisiljeni boste narediti nekaj pomembnih sprememb, saj vas Uran izziva, da stopite v svoj pravi, avtentični jaz in ustvarite prihodnost, za katero veste, da je mogoča. 

Ribi

Ribe so zelo občutljivo, sočutno znamenje, nagnjeno k prilagajanju, a Uran bi vas lahko prisilil, da se zavzamete za to, v kar verjamete. Lahko se spopadete s spremembami in pretresi, a imate vse, kar potrebujete za situacije, ko se tla pod nogami premikajo in tresejo.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic